סירוס חתול

phoenix2000

New member
סירוס חתול

אני מניח שהנושא כבר עלה פה לא פעם ובכל זאת אשאל למקרה האישי שלי.
יש לי חתול זכר בן כ-7-8 חודשים שאימצנו מהמלטה ביתית ועוד חתולה צעירה יותר (אני חושב בת 5-6 חודשים שאימצנו מהרחוב). שניהם גרים אצלנו בבית, ישנים איתנו במיטה, ואנחנו מאפשרים להם לצאת לחצר ולרחוב כל זמן שאנחנו נמצאים (בלילה כשישנים או ביום כשנמצאים בעבודה החתולים נשארים סגורים בבית).
החתול הזכר הוא מאוד עדין ומאוד מחובר אלינו. בקושי שורט, נהנה מליטופים ובדרך כלל גם בא כשקוראים לו. לעיתים הוא נעלם בחוץ לזמנים ארוכים אבל תמיד חוזר הביתה.
מחר קבענו לו סירוס ואני מוכרח להודות שממש קשה לי עם זה. החתול הוא כמו ילד בשבילי והתפתחה בינינו מערכת יחסים המושתתת על אמון, ואני מרגיש שעצם זה שאני לוקח אותו לסירוס זה סוג של פגיעה באמון הזה. מפחיד אותי שמערכת היחסים בינינו תשתנה לאחר ההליך הזה.
מישהו יכול להרגיע אותי בנוגע לכך?
לסרס? לא לסרס?
(גם לחתולה מתכננים עיקור בעתיד אבל הבנתי שזכרים יותר מושפעים מכך).

תודה לעוזרים

צילי 25

New member
עיקור וסירוס

אין לך מה לדאוג מנסיוני בעיקורים וסירוסים הם עוברים את זה בקלות, זה הופך אותם בדרך כלל לחתולים רגועים ,ובמיוחד לזכרים שמבקרים בחוץ יכולים להעלם בזמן היחום מהחצר ולא תמיד חוזרים לצערי מנסיון או לחזור חבולים וחולים.
אותו הדבר גם לחתולה החתולים לא יעזבו אותה והיא יכולה להדבק מהם מכל מני מחלות.
שלא נדבר על הריונות וגורים שאחר כך אין מי שיטפל בהם ברחוב.
דרך אגב האם הזכר לא בא במגע עם החתולה אולי היא בהריון כי בגילים האלה יש
חתולים מפותחים מבחינה מינית??

phoenix2000

New member
אני חושב שהיא צעירה מידי מכדי להיות בהריון

הם משחקים הרבה ביחד, ישנים מכורבלים, מלקקים אחד את השני, אבל אף פעם לא ראיתי אותם עושים משהו מעבר לזה.
הזכר באופן כללי מאוד רגוע גם עכשיו. זו הנקבה שבדרך כלל פרועה ו'מדרדרת' אותו להשתללויות. אולי בגלל זה קשה לי לעשות לו את זה. כי אני כאילו מסרס אותו כדי למנוע ממנו לעשות דברים שהוא עוד לא עשה בכלל.

dimitrygo

Active member
מנהל
עכשיו מתקרב חורף אז ייתכן וזה יעקב את היחום הראשון שלה

אבל לא הייתי בונה על זה יותר מדי. היא בגיל כזה שזה יכול לקרות כל יום. לא כדאי לחכות עם היקור.

Dancer15

New member
אני עיקרתי את החתולה שלי בגיל 5 חודשים

והוטרינרית אמרה לי שהיא הייתה בתחילת ייחום. חתולה יכולה להתייחם אפילו בגיל 4 חודשים ולהמליט בגיל חצי שנה. מומלץ לעקר ולסרס מוקדם ככל האפשר כדי שהתנהגויות לא רצויות לא ייקבעו כרגלים.
מצורפת תמונה של מיסטי לאחר העיקור. חתך מינימלי של 2 סמ'.

Dancer15

New member
מנסה שוב לצרף תמונה

אלישבע777

Well-known member
זה הזמן לסרס!!!

מניסיוני רב השנים. כשדחיתי את הסרוס לגיל שנתיים, החתול כבר היה בעל הרגלים לברוח ולהתקוטט עם כל חתולי החצר. הוא המשיך ליזום את ההתגרות בהם, אבל לא ידע להתמודד עם חתולי רחוב חזקים וקשוחים ותמיד חזר פצוע וחבול או חולה.
עם החתול הבא אחריו, דחיתי את הסרוס רק לגיל שנה, עד שהוא השתין לי בנעליים וריסס בכל הבית. טוב שזה לא הפך לו להרגל. לעומת זאת הוא המשיך בהרגלו לדווש על שמיכת החורף שלי ( כמו בהזדווגות) וזה היה המעיר אותי בלילה. הוא נשאר חתול קנאי כשהריח עלי, ריח של חתול אחר, היה נושך ובורח.
עם החתול של היום, מיש מיש החתול המפואר והמקסים, למדתי את הלקח. הוא סורס בגיל 9 חודשים. בגיל זה הוא היה מספיק גדול בגוף אבל גור באופיו בלי הרגלים מגונים... הוא אינו יוצא החוצה לעולם, למרות סקרנותו (כי יש חשש שהוא יצא החוצה וייעלם, הוא חתול שאוהב כלבים, חתולים ובני אדם ויילך אחרי כל אחד). מיש מיש הוא חתול רגוע, תקשורתי, אוהב, לא נושך ( ואם כן, אז חלש!) לא שורט, הכי מקסים שהיה לי אי פעם. בזכות הסרוס שהיה בזמן, הוא נשאר גור באופיו עם קול צייצני ופעיל גם בגילו הקשיש (8). יש הרבה סרטונים ביו טיוב וגם כמה בפליקס

למעלה