סירוס כלב מבוגר (11) כטיפול מונע לזיהומים \ סרטן

RNBon

New member
סירוס כלב מבוגר (11) כטיפול מונע לזיהומים \ סרטן

[פרסמתי את ההודעה הזאת בפורום כלבים והפנו אותי לפה, סליחה על הכפל :)]

שלום לכולם,

יש לי כלב כמעט בן 11 לא מסורס (אימצתי אותו בגיל מבוגר והבעלים הקודמים משום מה החליט לא לסרס). לאחרונה הוטרינר המליץ לסרס מסיבות בריאותיות - היו לו דלקות בדרכי השתן (לקח כדורים ועכשיו בריא) והוא מפריש נוזלים שיכולים לרמוז על פרוסטטה מוגדלת. הוטרינר אמר שכדאי לסרס בשביל למנוע זיהומים בעתיד (נראה לי שהוא התכוון ל-Prostatitis אולי עוד דברים).

בגדול אין לו שום בעיות התנהגותיות ובגילו הוא כבר לא מתעניין בכלבות, אז אפשר להגיד שהשיקולים לסירוס זה רק כטיפול מונע בגלל שהיה לו עבר עם דלקות.

אני מאוד סומך על הוטרינר אבל בכל זאת הייתי רוצה לשמוע עוד קצת חוות דעת, בעיקר על האם באמת כדאי לסרס למרות שאין צורך מובהק והאם זה יכול לסכן אותו (מלבד ההרדמה של הניתוח) או לפגוע באיכות החיים שלו?

עוד מידע - הכלב כנראה גולדן מעורב עם שארפאיי, יחסית גדול (שוקל 28 קילו), סך הכל בריא ופעיל.

תודה מראש לעונים!

סירוס כלב מבוגר .

אהלן
ההתלבטות אכן מוצדקת .
לא הצלחתי להבין האם הדלקות היו כרוניות ( חזרו על עצמן מספר פעמים ? )
האם נעשתה תרבית לשתן ?
האם וידאו כי הדלקת היא אכן מהשלפוחית ?

PROSTATITIS או BENINE PROSTATIC ENLARGMENT הן תופעות נפוצות בזכרים מבוגרים לא מסורסים .
ניתן לשלול זאת על יד בדיקה רקטלית ואולטראסאונד בטני - לוודא את גודל בלוטת הערמונית , האם חרגה מגבולותיה , האם דלקתית ? ממאירה ? וכו ...

בכל פרוצדורה ניתוחית קיימים סיכונים עקב ההרדמה . בייחוד שמדובר בכלב שמעורב בגזע שארפיי והם ידועים כרגישים .

מבחינת שינוי אופיו של הכלב - התשובה היא חד משמעית לא .
אפיוי של הכלב כבר התבסס , ולא תהיה לניתוח שום משמעות על האופי שלו .או על שמחת החיים שלו ( כמו אגב בכל סירוס אחר - מדובר במיתוס )

הייתי ממליץ לעשות בדיקות מקדימות לפני הניתוח ( בדיקות דם מלאות , ואולטרסאונדבכדי לבדוק את הסבירות לסיבוכים , והאם יש בכלל צורך בניתוח מבחינת גודל הערמונית , צורתה, וכו )

בהצלחה

RNBon

New member
תודה על התשובה, עוד קצת נתונים..

הי ד"ר צחי, תודה על התשובה. אנחנו עדיין בהתלבטות אז אוסיף קצת נתונים אולי זה יחזק את דעתך לכיוון מסוים.

האם כרוני: אנחנו לא יודעים כי הכלב אצלנו רק שנה.. היה לו דלקת פעם אחת בתקופה הזו.

האם נעשתה תרבית לשתן: אני לא בטוח אם זה היה תרבית שתן או בדיקת הפרשות, אבל נמצאו חיידקים שנקראים מתגים.

האם וידאו כי הדלקת אכן מהשלפוחית: לא יודע.. כתבו דלקת בדרכי השתן. לא ציינו אם מהשלפוחית.

אולטראסאונד ובדיקה רקטלית:
לא דלקתית וכו', בצד ימין של בליטה לא כואבת.

הנה הסיכום שוטרינר כתב, אבל זה לא הוטרינר הקבוע זה וטרינר חירום שהיינו אצלו וזה לפני האולטרסאונד:

"עירני, חום קל. ריריות חיוורות בהגעה. קשרי לימפה תקינים, בית חזה תקין. בטן רכה. פרוסטטה ברובה אחריה ולא מוגדלת או כואבת. בצד ימין בליטה קטנה של אירגולריות בפוסטטה, לא כואבת. בבדיקת שתן - דם רב, חלבון +++, לאוקוציטים רבים, 7=ph .במשטח יש לאוקוציטים וקאסטים. בספירת דם - נויטרופיליה יחסית ומוחלטת. ללא טוקסיות וללא הטיה שמאלה. בכימיה - עליה משמעותית באלקלין פוספטאז. אוכל בתיאבון רב d/i ישוחרר עם רלקסין ומזון רפואי. המשך מעקב וטיפול אצל הרופא הקבוע. אבחנה: דלקת בדרכי השתן"

אחרי שהוטרינר הקבוע עשה אולטרסאונד הוא אמר שאין סימנים מדאיגים אבל לא זוכר את הניסוח המדויק..

מה אתה חושב?
תודה וחג שמח!

סירוס כלב מבוגר

מדינת ישראל מעודדת עיקורים וסירוסים , לכן תשלום האכרה מופחת כל כך כשהכלב מסורס לעומת כלב לא מסורס.
סירוס יכול למנוע הווצרות גידולים סרטניים באשכים , הגדלה של בלוטת הערמונית , יכול להרגיע כלב מייצריו ( בגלל ירידה ברמת הטוסטסטרון )

אם היתה דלקת חד פעמית בדרכי השתן , ולא נמצאו ממצאים מחשידים לפרוסטטה , אם הכלב אינו כלב תוקפן אגרסיבי ואלים , ואם אתם אכן בעלים אחראיים שלא ייתן לכלב שלו להרביע את כל הכלבות בגינת כלבים , אז אני לא מוצא שום סיבה למה להכניס אותו תחת הרדמה .

אממא, אם אחד התנאים שהדגשתי לא מתקיימים אז אולי עדייין כדאי לשקול כן לסרס לפני שיהיה מבוגר יותר וזה יהיה יותר מסוכן .

מצטער שאני לא יכול לתת לך תשובה חד משמעית , מעולם לא פגשי את הכלב והוא לא עבר אצלי שום בדיקה כדי שאחליט , הכל נעשה על סמך ההסטוריה שאתה מספר לי .

שנה טובה וחג שמח

RNBon

New member
תודה רבה חג שמח :)

עזרת מאוד ומקווה שנקבל החלטה נכונה.

למעלה