סירוס

shaishoo

New member
סירוס

שלום אני צריך לסרס את החתולה שלי...האם לכם על מקום טוב באיזור המרכז/שרון שמעתי שיש מקום שעושה את זה בחינם

brose

New member
למיטב ידיעתי

אין אף מקום שעושה את זה בחינם... חוץ מהסטודנטים של בית החולים הוטרינרי בבית דגן, ולצערי, הם עושים זאת לעיתים רחוקים, ורק לחתולי רחוב.....

זיו25

New member
אהלן...

יש עיריות שמסרסות בחינם חתולי רחוב, ואני יכול לארגן לך מישהו שיסרס במחיר זול חתול רחוב. כמו כן, אני יכול להמליץ לך על המרפאה של אילן סקונסקי - הוא נמצא בנווה מונוסון ומסםר הטלפון שם הוא 5335212 - 03 . בברכה, זיו.

brose

New member
זיו...

אני לא חושת שהיא מדברת על חתול רחוב, כי אם על חתול בית

ד ו ר י ס

New member
סליחה על ההערה

אבל בשם כל הקדושים - אתה מדבר פה על ניתוח, לא על צביעת שיער! אם וכאשר הייתי מעבירה את הכלב שלי ניתוח כלשהו, הייתי מחפשת מי יעשה את העבודה הכי טוב שאפשר, לא מי יעשה אותה הכי זול שאפשר.

זיו25

New member
יש בזה משהו

אבל לפעמים אפשר למצוא את אותה האיכות במחירים שונים. אתמול שמעתי על וטרינר בית, שעובד ללא מרפאה והתרופות שלו נמצאות בתיק יד קטן. אותי זה די זעזע, כי למרות שביקורי הבית הם בעצם בחינם - קשה לדעת מה טיבו כשאין מרפאה מסודרת, ויתרה מזאת - אם יש בעיות... לא תמיד יש כתובת לפנות אליה.. רק מספר טלפון. בברכה, זיו.

ד ו ר י ס

New member
זה נכון שאפשר למצוא את אותה איכות

במחירים שונים, אבל לחפש "זול" זה בהכרח לא להתייחס לנושא במדית הרצינות הראויה. לפני כמה חודשים עברתי ניתוח עיניים באופן פרטי. הניתוח הוא ניתוח בלייזר, אחוזי סיכון נמוכים מאוד, ועולה הרבה מאוד כסף - אך יש הפרשים ניכרים בין מחירו אצל רופאים שונים. אתה חושב, ולו לרגע, שהשאלה הראשונה ששאלתי במכונים השונים שביקרתי בהם וביררתי אצלם היתה "כמה עולה?"? אתה חושב, ולו לרגע, שהשאלה הראשונה ששאלתי אנשים שפגשתי שעברו את הניתוח היתה "כמה עלה?"? מן הסתם לא. עניין אותי מי הרופא, איפה הוא למד, באיזה מכשור הוא משתמש, האפ יש למכון סטטיסטיקה של שביעות רצון המנותחים וכו´ וכו´. השאלה היחידה שלא שאלתי בשום מקום היתה כמה עולה אצלם הניתוח. זה לא עניין אותי, הראייה שלי שווה יותר מכל סכום כסף. אותו דבר לגבי הכלב שלי - אין סכום בעולם, אין חסכון בעולם ששווה את חייו. אז כן, מותר לשאול "כמה עולה?", אנחנו לא מליונרים (אני לא, לפחות...). אבל זאת לא אמורה, לתפיסתי, להיות השאלה הראשונה, לא השניה ואפילו לא השלישית כשמחפשים וטרינר.

brose

New member
מצטערת להעיר אותך אבל

יש אנשים, במיוחד בימנו זה, שאין להם את היכולת להשקיע מאות שקלים ברווחה, אפילו לא להשקיע מאה שקלים למכולת.... אז עדיין, כשרוצים לעשות דבר כזה, שתאמיני לי שיש אנשים שזה יבוא על חשבון בריאותם שלהם, למה לא לנסות למצוא מישהו שיכול להקל קצת... תאמיני לי מי שרוצה לעשות סירוס, שהוא יחסית ניתוח שהוא מותרות, כי זה לא חובה, לא יעניק את הכלב שלו לשוחט, בטוח שלא, אפילו אם זה 50 ש"ח פחות, תאמיני לי שלא... לא מזיק להתעניין.... ואל תשללי אנשים, במיוחד לא בימים אלו!

ד ו ר י ס

New member
זה בסדר, כפרה, אני ערה מ- 6 בבוקר

יש לי חדשות גם בשבילך - יש גם אנשים שאין להם כסף להשקיע בטיפול נאות בילדים שלהם - וגם להם אני אומרת לא להביא ילדים. את החשבון הזה, שרבים כל כך עושים כשזה נוגע לכלב שלהם, מעטים (תודה לאל) עושים לגבי ילדם או לגבי עצמם. בניתוחים לא מחפשים מחיר - נקודה! אני לא אומרת (וכבר ציינתי את זה) שמי ששואל את הוטרינר "כמה עולה?" הוא חלאת אדם, אבל מי שהשאלה הראשונה שלו היא "איפה הכי זול?" הוא אחד מרבים שלא הפנים את העובדה שסירוס ועיקור הם ניתוחים לכל דבר שדורשים מיומנות מצד המנתח, ציוד ברמה גבוהה וכו´. תעשי סקר - כמה אנשים היו מחפשים "מחיר" כשזה נוגע לבריאותם הם? כמה מתוך אותם אנשים, שתשובתם לשאלה הקודמת תהיה שלילית, יתנו לך תשובה חיובית לשאלה הבאה - כמה מכם חיפשת "מחיר" כשזה נגע לבריאות כלבכם / חתולכם? ברור לי, מעל ומעבר לכל ספק, שמרבית האנשים שמחפשית "מחיר" לניתוח לכלב לעולם לא יעשו כן כשמדובר בבריאותם שלהם - ופה הבעיה מבחינתי. אה, עוד משהו, כללי קצת יותר אבל בהחלט רלוונטי לנושא בעלי החיים בארץ - המשפט "ואל תשללי אנשים, במיוחד לא בימים אלו!" הוא משפט מצויין שמשמש רבים כל כך, רשעים כל כך, לשימור הבעיות האמיתיות והעוולות הגודלים ביותר שנעשים בחברה הישראלית המעוותת. כל זכויות החלשים בארץ הזו (בעלי חיים, נשים, זרים, ילדים וכו´) נרמסות מדי יום, והמשפט שכתבת הוא זה ביודק שמאפשר זאת, שמאפשר הסרת כל אותן עוולות מהדיון הציבורי - "זה לא הזמן להתעסק בעוולות חברתיים מזעזעים - יש לנו טרור, מצב כלכלי בלה בלה בלה בלה". חלילה שלא יגמר הטרור, שלא ישתפר המצב הכלכלי - עוד נצטרך להתעסק ברשעות שלנו עצמנו כלפי החלשים בינינו! אני שוללת אנשים שמעשיהם לא נראים לי, אני שוללת ועוד איך. זה עושה אותי נבלה חסרת רגישות? או שאולי - זה עושה את מי שמתעלם מהעוולות האלו נבלה חסר רגישות?

brose

New member
ואני מחמש וחצי...

לא זה לא עושה אותך נבלה, ממש לא, וזכותך המלאה להאמין במה שאת רוצה, וכן, לחדש לך, גם אנשים שצריכים ניתוחים יבקשו בד"כ הנחה. כמובן וכמובן שהם לא יעשו את הניתוח אצל קצב בגלל שיותר זול, אבל בהחלט התעניינו בעלות הדבר אצל מומחים אחרים... כי בימנו אנו, מומחים רבים שמודעים למצב...(הכוונה שלי בניתוחי מותרות), מורידים מחירים, בידיעה שזה ימשוך עליהם לקוחות רבים מהמתחרה שהמחירים שלו גבוהים. אני לא יחסן את הכלב שלי אצל וטרינר לא מוסמך, למרות שזה יעלה לי 50 ש"ח יותר... אני משלמת כמו גדולה את ה-150 ש"ח לחיסון... ועל ביקור קטן, כמו דלקת עיניים אני משלמת ברצון 100 ש"ח, אפילו שאין לי... מה לעשות הכלב שלי חשוב לי מאוד, וכמו שלא הייתי מזניחה את הבן שלי (שיהיה לי ב"ה), אני לא יזניח את הכלב שלי תהייה בטוחה. לא התכוונתי להיכנס לויכוח פוליטי, ממש לא... אז בואי נרגע... אדם, אדם באמונתו יחיה.... האמונה שלך היא ככה, והאמונה שלי היא ככה.... בואי לא נשלול אחד את השנייה..... בסדר?!? חבל להתחיל את הבוקר בעצבים!

ד ו ר י ס

New member
היום דווקא ישנתי עד מאוחר...

(אולי אני בעצם צריכה להודות לצ´יקו ש"בגללו" אני עדיין מובטלת?) בכל אופן, עצבים זה לא בריא, ומאחר ובבריאות עסקינן - הבה נשאיר אותם בצד... ל טענתי שאת מזניחה את הכלב שלך אפילו לרגע. נהפוך הוא, מה שכתבת, שאת לא מזניחה אותו כמו שלא תזניחי את בנך (שיהיה לך ב"ה...) - זאת בדיוק הטענה שלי, זה בדיוק מה שהייתי רוצה לראות אצל כל מגדל כלבים. כפי שכבר כתבתי בעבר - כולנו, בעת הצורך, לטובת בריאותנו או בריאות ילדינו - נמכור את המחשב שאנחנו משתמשים בו כעת, נוותר על האינטרנט, על הסורק והמצלמה הדיגיטלית, נמכור גם את הטלוויזיה, הוידאו ומערכת הסטריאו. כל מה שאני טוענת הוא שאותה גישה צריכה להיות לנו כשמדובר בכלבים שלנו - הבריאות שלנו ושלהם שווה בערכה. את ואני אולי לא פועלות כך, אבל יש מספיק מגדלי כלבים מסביב שהכסף שךהם הולך למספיק מטרות מיותרות וכשזה מגיע לוטרינר פתאום הם סוגרים את הארנק. יש מספיק מגדלי כלבים שלא יתפשרו על סוג הג´ינס שהם לובשים, וכן יתפשרו על רמת הוטרינר של הכלב שלהם. יש מספיק מגדלי כלבים שלא יחשבו פעמיים לפני שיקנו לילד פלייסטיישן ("כי לכל הילדים בשכונה יש") אך יחשבו פעמיים לפני ביקור אצל הוטרינר ("כי אולי זה כלום וחבל על הכסף"). ני לא חושבת פעמיים לפני ביקור אצל הוטרינר, ואין לי מושג כמה עלו לי טיפולים בריאות ובדיקות של צ´יקו עד היום - זה לא מעניין אותי. סביר להניח שזה סכום אסטרונומי, בטח יותר ממה שאני משקיעה בבגדים שלי. וזה שווה את זה.

טליה ג

New member
אגודת החתולים בחיפה מסרסת בחינם

בחודש ינואר יוצאת האגודה במבצע מקיף לעיקור וסירוס חתולי רחוב בחינם. אני לא יודעת אם אגודת חובבי החתולים פועלת גם באיזור השרון, או שיש עמותה אחרת. בכל אופן, שווה לך להביא את החתולה שלך לווטרינר האגודה בחיפה, ולומר שזוהי חתולת רחוב שלכדת בעצמך.

טליה ג

New member
רק שאלה קטנה...../images/Emo35.gif

מה זאת אומרת לסרס חתולה?
חתול זכר מסרסים וחתולה נקבה מעקרים. אם מדובר בעיקור חתולה, יש סכנה(אני לא יודעת את זה בבירור) שרופא האגודה יחתוך את קצה האוזן שלה, כדי שיידעו אח"כ שהחתולה כבר עוקרה ולא ינתחו אותה שוב, לשווא. אני למשל לא הייתי מוכנה שיקצצו לחתולה שלי את קצה האוזן. לזכר לא מקצצים את האוזן, כי אפשר לזהות עליו חיצונית שהוא כבר מסורס

זיו25

New member
אם אני לא טועה,

את הסימון באוזן מבצעים רק על חתולות רחוב, ולא על חתולות בית, כדי שיהיה אפשר לזהותן בקלות. בברכה, זיו.

טליה ג

New member
ידוע גם לי, אבל...

האגודה מעקרת בחינם רק חתולות רחוב. אם הוא יאמר לוטרינר האגודה שזו חתולת בית, ספק אם הוא יסכים לעקר אותה בחינם.

למעלה