זה בסדר, כפרה, אני ערה מ- 6 בבוקר
יש לי חדשות גם בשבילך - יש גם אנשים שאין להם כסף להשקיע בטיפול נאות בילדים שלהם - וגם להם אני אומרת לא להביא ילדים. את החשבון הזה, שרבים כל כך עושים כשזה נוגע לכלב שלהם, מעטים (תודה לאל) עושים לגבי ילדם או לגבי עצמם. בניתוחים לא מחפשים מחיר - נקודה! אני לא אומרת (וכבר ציינתי את זה) שמי ששואל את הוטרינר "כמה עולה?" הוא חלאת אדם, אבל מי שהשאלה הראשונה שלו היא "איפה הכי זול?" הוא אחד מרבים שלא הפנים את העובדה שסירוס ועיקור הם ניתוחים לכל דבר שדורשים מיומנות מצד המנתח, ציוד ברמה גבוהה וכו´. תעשי סקר - כמה אנשים היו מחפשים "מחיר" כשזה נוגע לבריאותם הם? כמה מתוך אותם אנשים, שתשובתם לשאלה הקודמת תהיה שלילית, יתנו לך תשובה חיובית לשאלה הבאה - כמה מכם חיפשת "מחיר" כשזה נגע לבריאות כלבכם / חתולכם? ברור לי, מעל ומעבר לכל ספק, שמרבית האנשים שמחפשית "מחיר" לניתוח לכלב לעולם לא יעשו כן כשמדובר בבריאותם שלהם - ופה הבעיה מבחינתי. אה, עוד משהו, כללי קצת יותר אבל בהחלט רלוונטי לנושא בעלי החיים בארץ - המשפט "ואל תשללי אנשים, במיוחד לא בימים אלו!" הוא משפט מצויין שמשמש רבים כל כך, רשעים כל כך, לשימור הבעיות האמיתיות והעוולות הגודלים ביותר שנעשים בחברה הישראלית המעוותת. כל זכויות החלשים בארץ הזו (בעלי חיים, נשים, זרים, ילדים וכו´) נרמסות מדי יום, והמשפט שכתבת הוא זה ביודק שמאפשר זאת, שמאפשר הסרת כל אותן עוולות מהדיון הציבורי - "זה לא הזמן להתעסק בעוולות חברתיים מזעזעים - יש לנו טרור, מצב כלכלי בלה בלה בלה בלה". חלילה שלא יגמר הטרור, שלא ישתפר המצב הכלכלי - עוד נצטרך להתעסק ברשעות שלנו עצמנו כלפי החלשים בינינו! אני שוללת אנשים שמעשיהם לא נראים לי, אני שוללת ועוד איך. זה עושה אותי נבלה חסרת רגישות? או שאולי - זה עושה את מי שמתעלם מהעוולות האלו נבלה חסר רגישות?