סירוקים ואומנות

סירוקים ואומנות

היי
יש לי כמה שאלות לא קשורות האחת לשנייה...
1. יש לכם טיפים איך להצליח לסרק בטן של חתולה סרבנית? ספציפיתסאת אזור בית השחי שלה, יש לה שם נשירה משוגעת והיא שונאת סירוקס בחלקים החשופים זה יותר פשוט...
כמו כן, יש דברדכזה עודף סירוק?

2. בנושא אחר. אני מתלבטת אם הגיע הזמןהלעוד חתול,חהשאיפה היא שכן אבל אני כ"כ חוששת שהחתולה הנוכחית לא תתמודד. כבר עודדתי את השותף שלי לאמץ חתול וזה הסתיים בזה שהואשעבר דירה... היא עברה התעללות וחייבת שקט ושלווה ולא תתמודד יפה עם חתולים אנרגטיים, ברור שאם אקח חתול זה יהיה בוגר ולא גור, אבל... מה אתם אומרים?
בתנו לחיות לחיות יתנו לי לעשות אומנת נסיון? אני חוששת לאמץ ואז לגלות שזה לא מסתדר

dimitrygo

Active member
מנהל
לגבי הסירוק - תנסי לסרק את האיזורים האלה כשהחתולה עומדת או

יושבת.
לגבי עודף סירוק - תלוי באיזה מברשת או מסרק את משתמשת. במסרק מסוג פורמינטור בהחלט לא כדאי להשתמש לעיתים תקופות. בכל סוג אחר לא צריכה להיות בעיה.
&nbsp
לגבי אימוץ חתול נוסף. זה מאוד תלוי בחתולים. אני בפרוש יכול להגיד לך שגם בין חתולים יש דבר כזה כמו "כימיה" - יש חתולים שמסתדרים ואפילו מתיידדים ויש חתולים שלא.
אני לא מכיר כ"כ את מדיניות של עמותות, כדאי לשאול שם. לגבי גור או בוגר זו גם שאלה מורכבת. מצד אחד לרוב לחתולים יותר קל לקבל גור מאשר חתול בוגר ומצד שני גורים יכולים להציק יותר מדי. זה תלוי בחתולה שלך - אם היא אוהבת לשחק אז יכול להיות שהיא תסתדר עם גור. אבל אם היא חתולה רגועה שלא אוהבת שמציקים לה אז אולי לא כדאי גור.

אלישבע777

Well-known member
לשאלה מס. 1 נשירה וסרוק

עדיין קצת מוקדם לנשירת החתול. הנשירה מתחילה בדרך כלל בסוף פברואר ומתגברת עד אמצע הקיץ. נכון שהיו ימים חמים ואצלנו ( ב"ש) היה חם למדי, אבל זה לא תמיד קשור לחום, אלא לגיל השערה. כל שערה נושרת בהתאם לגילה ולכן הנשירה נמשכת הרבה זמן ( וגם בחורף יש נשירה אבל מעטה).
אי לכך, אני חושבת שנשירה רצינית בעונה הזו במקומות מסויימים, מחייבת בדיקה של ווטרינר. אולי החתולה מגרדת ואולי יש איזו מחלת עור נסתרת
אם הכל בסדר והנשירה אינה מעידה על מחלה, הייתי ממליצה לקחת אותה לספרית כלבים וחתולים שהיא תגלח אותה במקומות הללו. אומנם אין המלצה לספר חתולים, כי השיער מגן על עורם, אבל אם זה מפריע לכם, לא נראה לי שזה נורא אם תגלחו אותה חלקית או אפילו מלא. חתולים חיים ברחוב והם בעלי חיים עמידים הרבה יותר ממה שאנו חושבים. הגילוח לא ימנע נשירה, ( כי השערות לא נעקרו משורש) אבל היא לא תהיה מורגשת ולא תפריע לכם יותר.

לגבי אומנת ניסיון

אני לא יודעת אם בתנו לחיות לחיות יאפשרו, אפשר לשאול אותם. מה שבטוח, פעילים שמחפשים בתים לחתולים יאפשרו. כדאי לפרסם בפייסבוק בקבוצות הרלוונטיות, אני בטוחה שתקבלי הרבה הצעות

דגלמנגה

New member
איך לסדר את החתולה מבלי להיענש

רעיון: השתמשי בכפפות גומי, שלמות או אפילו רק לאצבע אחת (לא מסרק)
ותני לה להריח את מה שאת מסירה ממנה. עבדי במקביל, ב-2 ידיים, על יותר
ממקום אחד ובאותם מאפיינים: אורך תנועה, משך זמן, קצב, לחץ וכו'. אם אינך
מכירה את העצבים של החתולה (לא לבלבל עם הפיוז) פשוט עברי עם היד
השניה לאנשהו בצד השני של עמוד השדרה.
יש לזה הסבר מדעי (אנטומי-פיזיולוגי) וגם לא מעט בדיחות.
על בני אדם, בטיפולי גוף (רפלקסולוגיה, מסאז' טיפולי וכו') זה עובד יופי.
אין סיבה שלא יעבוד גם על חתולים... בתנאי שהם אוהבים שממששים אותם.

למעלה