סירות ממולאות

clcl

New member
סירות ממולאות

סירות ממולאות לבצק: 100 גרם קמח 2 כפיות אבקת סוכר 75 גרם חמאה קרה חלמון אחד הכנה: מנפים יחד קמח ואבקת סוכר. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב, לתערובת חלקה ככל האפשר. מוסיפים את החלמון ומערבבים לבצק רך. מרדדים את הבצק ומשתמשים בו על מנת לרפד תבניות אישיות לעוגיות (סירות, טארטלטים וכד'). למילוי שוקולד: 25 גרם שוקולד מריר ¾ כוס חלב 15 גרם חמאה 2 חלמונים כפית קורנפלור קליפת תפוז מגוררת עדין או מעט תמצית תפוזים (לא חובה, וניתן להחליף בתמצית לבנדר או בשילוב של מוסקט וקינמון או ציפורן טחונה וכד' לטעם מעט מתוחכם יותר) הכנה: במיקרו או מעל בן מרי, ממיסים את השוקולד עם החמאה. מערבבים היטב. מערבבים יחד את החלמונים והקורנפלור עם נותן הטעם ומוסיפים הכל בהדרגה לשוקולד המומס. מוסיפים את החלב, מערבבים ומעל אש בינונית מביאים לרתיחה תוך ערבוב. מניחים להתקרר. כאשר התקרר המילוי, ממלאים בו את תבניות הבצק. אופים בתנור חם (190 מעלות צלזיוס) למשך 10 דקות בערך (או עד שהמילוי התייצב). מילוי שוקולד פשוט יותר 1/4 1 כוסות חלב 50 גרם שוקולד מריר 2 ביצים טרופות הכנה: בסיר מעל אש בינונית ממיסים את השוקולד עם החלב. יוצקים על הביצים הטרופות, מערבבים ומסננים לתוך כוס גדולה או ספל מתאים. ממלאים כל בסיס בחביצה ואופים בשני שלבים: 5 דקות בתנור מחומם ל- 190 מעלות צלזיוס מורידים את החום ל-170 מעלות וממשיכים לאפות עוד 10-15 דקות. מקשטים בקליפת תפוז, בחצאי ענבים או בקובית קטנות של פרי כמו מנגו או שזיף מקולף. מקור המתכון: שגיא קופר
 
למעלה