סירים עם תחתיות כבדות אמורים להיות כבדים יותר.
תחזיקי את הסיר ביד, ותרגישי שהחלק הכבד אכן נמצא בתחתית .
בחני את מבנה הסיר, ונסי להעריך את גובה התחתית.אם יש לך מספר סירים, ההשוואה קלה יותר, וגם תראי מי מביניהם הוא הסיר עם התחתית העבה ביותר.
אפשר גם לראות בזמן טיגון, בסיר עם תחתית כבדה החום מתפזר באופן די שווה כך שאין שריפה מצד אחד ואי טיגון מצד שני, את זה אפשר לראות, למשל, בטיגון בצל לפני בישול מרק.
אישית מציעה לקנות בחנויות של סולתם, המחירים לא מטורפים ולפעמים מוצאים מבצע משתלם.
ישנן החנויות המתמחות בבישול, בהן, על פי ניסיוני, המחירים יקרים יותר, אבל מצאתי בהן סירים נהדרים שמשמשים אותי שנים ארוכות.