סירי בישול ומחבתות מצופים בטפלון:

roni33333

New member
סירי בישול ומחבתות מצופים בטפלון:

מקווה שהפורום הזה מתאים...(???) האם רצוי לזרוק מחבטות או סירים מצופים טפלון שנשרטו? האם נתנים לחידוש? תודה מראש רוני
 
אני שומר אותם בשביל הדברים שלא זקוקים לטפלון

כמו למשל (סתם שליפה מהראש) הכנת קרוטונים, חימום מהיר של רטבים או מרק, הכנת קרמל, טיגון עמוק וכו'
 

HAMUVTAL

New member
הסכנה היא סכנה בריאותית.

את יכולה להשתמש בסירים אלו אך לא מומלץ במיוחד עם סירים אלו כבר שרוטים ממש. בסירים שרוטים וכדומה רוב הסיכויים שמשהו מהציפוי של הטפלון יכנס לתבשיל וכבר הוכח מדעית. שהציפוי הזה מסרטן. אז כל עוד הסירים שלמים אין שום בעיה אך הבעיה מתחילה להיות כאשר יש את השבבים הקטנטנים האלה של הטפלון שמתחילים להכנס לתבשיל . לכן אם כבר רוצים לעבוד עם טפלון מומלץ לעבוד עם טפלון איכותי וגם לעבוד איתו בחכמה. זאת אומרת לשמור עליו מפני שטיפה לא נכונה עם סקוץ או ברזלית וכדומה לעבוד רק עם כפות עץ. וגם לא לבשל בו כל דבר ישנם דברים שלא מתאימים לבישול בטפלון כי הם פשוט יהרסו אותו אין דרך אחרת. למשל אם תרצי לטגן צי'פס בטפלון הרי ברור שהשמן השרוף ידבק לטפלון ולא תהיה לך כל דרך להוריד אותו כי אסור להשתמש בחומרים ממיסים וכדומה וגם אסור לשפשף לכן לבישולים שדורשים טיגון ארוך וטיגון בכלל מלבד חביתה ודברים כאלה קצרצרים שלא אמורים להשחים לך את הסיר בשמן שרוף אפשרי. וגם אין צורך בכלל להשתמש בסירים יקרים אלו לצורך טיגון כל סיר אחר יכול לעשות את העבודה באותה המידה ואף בצורה טובה יותר רק שאותם אפשר לנקות כמו שצריך מבלי להרוס את הסיר. אם כיום נשארו לך סירים שאת רוצה לעבוד איתם בכל מקרה והם כבר ממש שרוטים הייתי ממליץ לך פשוט לשפשף אותם כמה שיותר עד שלא יישאר משכבת הטפלון כלום (בכל אופן בצד שנוגע עם המזון) ואז תוכלי להשתמש בהם כסירים רגילים.
 
למעלה