מה זה סיר אורז?
בתור פרסייה מדופלמת
אני לא ממש מבינה את המינוח...
אני מבשל אורז כמעט בכל סיר, תלוי בכמות.
איזה אורז את רוצה לבשל? אם את רוצה אורז פרסי טוב, סיר רחב ונמוך, עם תחתית כפולה ועבה יעשה את העבודה. אם זה אורז לסטודנטית רעבה שרוצה בעיקר לשבוע בלי להתאמץ - סיר קטן וטוב יעשה את העבודה, וגם ניתן יהיה לבשל בו עוד מאכלים (מרקים בחורף, למשל, זה שוס אמיתי!)
כשקניתי דירה קיבלתי במתנה מאחי וגיסתי היקרים סיר של ארקוסטיל - והתאהבתי. הם מאד יקרים יחסית לסירים, ובאמת אין שום סיבה לרכוש דווקא אותם אם התקציב מוגבל.
נסי לבדוק מה יש בסניף הקרוב של שופרסל דיל להציע - בדקי קודם שיש להם מחלקה של כלי בית. וודאי שהסיר הוא אכן בעל תחתי עבה וכפולה (זה חשוב לפיזור אחיד של החום בבישול ולכך שהאוכל יצא טוב יותר). אני מסיכנה חלקים עם החברה שלך שלא כדאי לרכוש סיר זול.
הזהרי, אגב - מסירי "סולתם" - בעבר היו להם סירים מעולים - אבל עם השנים האיכות שלהם ירדה פלאים ומרבית הסירים שלהם מתפרקים ואינם טובים כמו שהיו בעבר.
גם סיר שעשוי מאלומיניום - להתרחק! סירי נירוסטה זה מעולה, סיר מברזל (שוב, יקר ודורש תחזוקה מעייפת לעיתים) - מעולים!
עוד טיפ - נסי לבדוק ב"יד 2" ובאתר אגורה. תותפעי לראות מה אנשי
ם מוכרים או מוסרים בחינם לגמרי...