בעיקרון כל תבשיל מתאים לסיר בישול איטי...
אבל כדאי להשתמש רק לבישולים ארוכים - הבישול בחום
נמוך ואורך שעות כך שאפשר להפעיל ולשכוח.
כל מתכון שהכנת בבישול ארוך כמו צלי, חמין, אורז וירקות,
קטניות ואפילו מרק ניתן להכין בסיר הזה.
רצוי להביא את התבשיל לרתיחה על כיריים ורק לאחר מכן
העביר לקערת הסיר ולהפעיל על גבוה, מרגע שרתח שוב
להעביר לנמוך ולשכוח.
לא לחמם ללא תכולה, לא להעביר את הקערה החמה בגמר
הבישול למשטח קר ולדאוג שיהיו מספיק נוזלים בתבשיל
ולא לעבור את הגובה המסומן בקערה.