1. המרק הוא לפני המנה הראשונה כך שכל אחד אמור לקבל מעט מרק ולא קערת מרק מלאה.
2. מתוך 20 איש, יש בערך שליש ילדים שאני לא יודע אם הם ישתו מרק וכמה.
אני מתלבט אם להכין שני סירים או סיר אחד.
מה דעתכם?
תודה על הלינק! לפי החישוב שלו, 250 מ"ל לאדם כפול 20 אנשים
זה 5000 מ"ל שזה 5 ליטר אז סיר של 7.5 ליטר זה מספיק אבל "על הקשקש" כי הסיר הרי לא מלא עד הסוף. מצד שני ילדים לא אוכלים כמו מבוגרים.
אבל אולי ליתר בטחון אני אכין קצת יותר בסיר של 10 ליטר.
לגבי המרק - מרק אפונה.
מרק אפונה, עם או בלי קרוטונים, אולי עם קניידלך? וגם ברשות עצמו וללא תוספות, הוא מרק מאד משביע, תמלא קעריות והאורחים המנומסים יאכלו, לא חבל על כל יתר המטעמים?
אל תסחף, ארוחת חג מחייבת מקום בבטן לקינוח וקפה ועוגה אחרי שעה, לא?