סיר סיר הוא לא רק למרק......

סמד13

New member
סיר סיר הוא לא רק למרק......

(לפי המנגינה של שיר שיר) נחת של בשר שריר 1/2 קילו בשר טחון עגל 1/2 קילו בשר טחון הודו אדום 3 בצל קצוץ גס 4 גזר פרוס למקלונים פטריות כמה שיותר פרוסות 4 עגבניות מקלופת חתוכות גס 5-6 עלי דפנה 5-6 תרמילי הל 5גבעולים סלרי קצוץ גס 2 כוסות יין אדום יבש בסיר שמן זית לסגור בטיגון קצר את הבשר שריר ולהוציא לצלחת באותו שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב . להוסף את הגזר + הסלרי עד שמזעים ביחד להוסיף את הפטריות ולערבב להוסיף את העלי דפנה + הל ושוב לערבב להוסיף את העגבניות ולתת להם 5 דקות בישול ביחד . להוסיף את השריר והיין ו2 כוסות מים או מים עד חצי גובה השריר ולתת להכל ביחד רתיחה טובה בקערה מערבבים את הבשר קצוץ + ההודו עם כף תבלין קציצות (ראס אל חנות) ויוצרים כדורים בגודל בנוני עם ידים רטובות . לאחר שהתבשיל שלנו בסיר רתח טוב מכנסים את הקציצות לסיר מוספים 2 כפות אבקת מרק בשר או עוף מעברים את הכל לאש קטנה או בנונית ונתנים לו בישול של שעתיים הבשר יוצא רך הקציצות מלאות בטעמים ואת הרטוב הכי כייף לאכול על אורז לבן בתאבון סמדי
 
למעלה