סיתות שוליים

yafa kfir

New member
סיתות שוליים

לתומי חשבתי שסיתות שוליים באתרים ארכאולוגיים מראה על בניה בתקופתו של הורדוס. היום בסיור בהר תבור (שם יש בניה מהתקופה של לפני המרד הגדול, על ידי יוסף בן מתיתיהו בהיותו מפקד המרד הגליל ומבצר הגליל) אמר אחד המטיילים (המשכיל מאד) שסיתות שוליים הוא סיתות שוליים ויכול להשתייך למקומות ותקופות אחרות. סיתות כזה קשור לדברי לבניה ישרה בעזרת זוית וליישור השורות. אשמח לתגובתם = האם סיתות שוליים לבדו מספיק לזהות אבנים כהרודיאניות? אשמח גם למקור כתוב. תודה!!!!!!!!!!!

shay4442

New member
סיתות שוליים זאת לא טכניקת בניה ייחודית

נכון שבניה באבני גזית בעלי סיתות שוליים מאפיינים בניה הרודיאנית אבל לא מדובר בהמצאה של אותה תקופה, כבר בימי בית ראשון(ואני לא אתפלא אם היה סיתות שוליים מדי פעם גם בזמנים קדומים יותר) היה בשימוש(אמנם פחות מהתקופות הקלאסיות)בטכניקה הזאת שנמצאה בין השאר בארמון של מלכי ישראל אחאב/עמרי בשומרון ובעיר דוד. -בתקופות הקלאסיות(החל מהתקופה ההלניסטית) סיתות השוליים נכנס יותר בשצף קצף והשיא כאמור בתקופת הורדוס שלא מפתיע אם מתחשבים בבולמוס הבניה שלו ובסגנון האחיד של בנייה שהוביל בתור מלך חזק ומשפיע -מצטער אין לי מקור כתוב זה בערך מה שאני זוכר מהקורס "מבוא לארכיאולוגיה קלאסית"

yafa kfir

New member
אז - בקשר לתבור

א. הבנתי שסיתות שוליים הוא טכניקה שלא בהכרח מלמדת שהבניה היא מתקופת הורדוס. ב. האם מקובל לחשוב שהסיתות בזוית ישרה מסייע לבנות ישר, מעבר לענין האסתטי? ג. על התבור ראינו שרידי מבנים מרשימים עם סיתות שוליים יפה, הסקנו שהבניה הזו היא של יוסף בן מתיתיהו. הגיוני? (גם בשער הכניסה לאתר שהוא צלבנו ביסודו מכיל כמה אבנים מסותתות כך - נראה לי כמו שימוש משני)

batam1

New member
הבניה בתבור היא חלק מהביצורים

שנבנו על ידי יוסף בן מתתיהו, בתפקידו כמושל הגליל, כהכנה למרד הגדול. אזכור מופיע גם בספרו. חלק האבנים שמשו מאוחר יותר בשימוש משני בחומה הצלבנית. המקום נכבש על ידי צלאח א דין בזמן המצור על טבריה, כחלק מהטקטיקה לפגוע במקומות קדושים לנצרות על מנת לאלץ אותם לצאת לקרב באזור פתוח.

למעלה