סי יא אסטאמוס אן "פתגמים" אקי

RORGAD

New member
סי יא אסטאמוס אן "פתגמים" אקי

טנגו אנטרונו: אל קה אמפרסטאדו ויסטה, אן מדיו דה לה קאלז´ה לו דסויסטן. מי שלובש בגד שאול, מפשיטים אותו באמצע הרחוב. נראה לי שהיום אנחנו בעסקי עניים. כשהיו מגיעים עוד מספר אורחים לא קרואים, אימי ז"ל היתה אומרת: אצ´ה אגואה קיטה קאלדו. שיפכי מים תוציאי רוטב, שיספיק לכולם. ועוד בענייני אורחים: אל דייה קה נו בארי, ג´נטה אספרי. דווקא ביום שלא ניקיתי, המתנתי לאורחים. ואם אדם מבוגר היה הולך על ארבע אז היא היתה אומרת: ג´נטה פארא בואנו, שהאמונה היתה שמי שהולך על ארבע מזמין אורחים, אז שיבואו רק בשמחות. ואם מישהו היה פתאום שר בשרותים: היא היתה צועקת בבעתה "נו יאמס אה לה ג´נטה דה אבאשו" לא לקרוא לשדים ורוחות. וכשבאו האורחים תמיד אבל תמיד היה "דולסה" בבית, אם זה מקליפות תפוז, פומלה, חושחש, אשכולית, אגסים, חצילים קטנטנים, מין כזה קישוא שקראו לו קלאבאסה, שנראה כמו דלורית בצבע ירקרק, ענבים, ואם אבטיח היה יוצא קלאבאסה, מייד היה מוצא עצמו בסיר עם הסוכר בתור ריבה, בקיצור ה"דולסה" היה מוגש עם כוס מים קרים, על מגש שהיה מכוסה במפית רקומה ומעומלנת שנראתה יותר כמו נייר מאשר מבד.

אוחחח רורגארד מאזה בואנה דה מלדרטה

שנים שלא שמעתי את המילה "בריר" לטאטא... גם זיכרון טעם הריבות של סבתא שלי ממלא את פי ריר.... אוחחחחחחחח גרסייאס

Sarika

New member
אווווח אל דולסה דה MAMA../images/Emo24.gif

כשהגיע אורח והביא איתו את כל שמשפחה כולל הילדים והחמות, אימי היתה אומרת:"יה בינו ג´וחה קון לה פאמייה". הנה הגיע ג´וחה והמשפחה.

Sarika

New member
אוח רורגד מאיזיטס פישה דה ראיר../images/Emo6.gif

אי יוראר טמבייאן
. ראיר דלוס פתגמים, אי יוראר קמה אקודרי דה לה קאזה דה מי מאמא, קון לוס דולסורס. תרגום: גרמת לי לצחוק ולבכות גם כן, הצחיקו אותי הפתגמים והבכי בא עם הזכרונות מבית אימי, אני רואה אותה בדמיוני מגישה את ה"דולסה" לאורחים, שבאו בעיקר בשבתות וחגים. ואם באורחים עסקינן - אימי נהגה לומר כאשר הופיע אורח והביא איתו את אשתו ילדיו, אימו ,חמותו ועוד... "יה בינו ג´וחה קון לה פאמייה". הנה הגיע ג´וחה והמשפחה.

רותי ב.

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

את גדולה, רורגד :-} כזה חיוך מרחת לי עכשיו על הפרצוף עם הביטויים האלו, ועם הדולסיס, וצורת ההגשה שלהם... חיוכים וזכרונות.

למעלה