סי סי שיליה

tal124

New member
סי סי שיליה

שלום, אשמח באם אקבל מידע מהי בדיקת סי סי שיליה, מתי כדאי לעשות אותה? מה היתרונות והחסרונות בבדיקה זו? האם יש בעיה כלשהי בהריון תאומים לאבחון העוברי? הנני בת 41 בהריון תאומים, והומלץ לי לעשות בדיקת סי סי שיליה, מאחר והאבחון הוא מוקדם יחסית ואם תתגלה בעיה, אפשר לדלל עובר בשבוע מוקדם (להבדיל מבדיקת שפיר שהיא מאוחרת יותר והתשובה לוקחת בהרבה יותר זמן) האם זה נכון? אודה על תשובה ומתנצלת מראש/ על השאלות הרבות.... מודאגת

סיסי שליה

בדיקת סיסי שליה מבוצעת בשבועות 10-13. ניתן לבצע גם בתאומים אך מאוד תלוי במיקום השליות. כמו כן בתאומים , אם המינים של העוברים זהים תמיד יכול להיות סיכוי מסויים שהבדיקה נילקחה מאותו עובר ולא משני העוברים בגלל קושי להבדיל בין השליות של שנוי העוברים. תשובה ראשונית ניתן לקבל תוך 3-4 ימים.

tal124

New member
בדיקת סי סי שיליה לתאומים

תודה על התשובה, שאלתי היא האם יש סיכוי לסיכון כלשהו בבדיקה זו לאחד העוברים? בכוונתי לדעת את מין העוברים מוקדם ככל האפשר מהסיבה שיש בכוונתי לבצע דילול (יש לי תאומות בנות שנתיים בבית), האם בדיקה זו טובה/מוקדמת יותר מבדיקת מי שפיר בכדי לבצע דילול בזמן? והאם אתה חושב שבדיקה זו היא הבדיקה הנכונה לצורך פעולה זו? תודה מראש על תשובות..

tal124

New member
בדיקת סי סי שיליה לתאומים

תודה על התשובה, שאלתי היא האם יש סיכוי לסיכון כלשהו בבדיקה זו לאחד העוברים? בכוונתי לדעת את מין העוברים מוקדם ככל האפשר מהסיבה שיש בכוונתי לבצע דילול (יש לי תאומות בנות שנתיים בבית), האם בדיקה זו טובה/מוקדמת יותר מבדיקת מי שפיר בכדי לבצע דילול בזמן? והאם אתה חושב שבדיקה זו היא הבדיקה הנכונה לצורך פעולה זו? תודה מראש על תשובות..

סיסי שליה

אני אישית לא בעד דילול עוברים לפי מין, וגם אני לא מאמין שמישהו יתחייב לך לדלל מין עובר מסויים בגלל מינו. בכל בדיקת סיסי שליה או דיקור מי שפיר ישנו סיכון לאיבוד כל ההריון.

למעלה