ל- popo123
שלום, לפני כשלוש שנים, הבן שלי אובחן כלוקה במחלת הסכיזופרנייה, הוא היה בגיל 25 שנים בערך. מדובר בבחור, שהיה כריזמטי, מסביבו תמיד מלא חבר'ה (בנים ובנות), יפה תואר, בנוי היטב, שרת (ועדיין משרת במילואים) ביחידה מובחרת (באחד מהפלס"רים). זה התחיל קודם, אפילו מלפני 3 שנים. החל לדבר על דברים לא מקובלים. בעלי חי אז בהכחשה, שזו פילוסופיית חיים... שזה מהספרים הרבים והמוזרים שהוא מרבה לקרוא. אחר כך, היתה תקופה שהיה נראה כמו איש המערות, מוזנח כמו הומלס, הסתובב עם ילקוט על גבו, נסע בטרמפים, ישן בחוצות............................., כשהגיע הביתה נהג להתווכח בהתלהמות על החיים, על הממסד, על הממשלות.....................................כשבדרך כלל הוא אדם נעים הליכות, מנומס......אך זה פתאום נעלם. בשלב מאוחר יותר, הוא התנתק לחלוטין מכל החבר'ה, הסתגר בבית. מאוחר יותר, ישן כשכובע לראשו, כשהברית החדשה על חזהו, לפעמים עם משקפי שמש, רוב הזמן זיפזפ בין התחנות בטלויזייה, נעצר רבות בתחנה בשפה הרוסית, כשהוא כלל לא דובר רוסית. באיזה שהוא שלב, אני הבחנתי שהוא משוחח עם דמויות שאינן קיימות.....אפילו החלה אצלו עווית באחת הידיים......... וכו' וכו' וכו', גיהנום גיהנום גיהנום. אני כבר לא כל כך זוכרת............. אולי לא רוצה להזכר. ואז, פתאום, ערב אחד, הוא קרא לי לחדרו ואמר: "אמא, הפנים המבוהלות שלך מפחידות אותי. אמא, אנחנו צריכים עזרה". תביני, שלפני זה, ניסיתי לשוחח איתו רבות ולשכנע אותו לקבל עזרה, אך אז הוא טען, שכולנווווווווווווווו לא בסדר ושהוא בסדר גמור............ לאחר שהוא פנה אליי, מיידית צלצלתי לפסיכיאטר שקבלתי המלצה עליו וקבעתי ללמחרת. אבל, למחרת הערתי את הבן והוא סרב ללכת וטען שהוא לא זקוק לעזרה. ואין לי שמץ של מושג, מהיכן שאבתי כוחות אדיריםםםםםםםםםםםםםםםם והצלחתי להביאו, הוא ואני לאותו פסיכיאטר. כמובן שאפילו מחוץ לדלת המרפאה היו צעקות ביני לבינו כי הוא אף סרב להיכנס. טוב, הבן סרב לקבל זריקה שהפסיכיאטר הציע. איך שהוא, (וזה לא היה קל) הפסיכיאטר ואני הצלחנו לתת לבן שלי כדורים. דאגתי בהתחלה שהוא יקח וראינו למזלו ולמזלנו שזה עוזר. אבל, פתאום, כעבור זמן מה, ראיתי נסיגה. אינני מתעכבת לתאר בפנייך איזו תחושה היתה כשהחלה נסיגה, חוסר אונים משווע. הסתבר לי שלמרות שאני עומדת לידו ומקפידה שהוא יקח התרופות, הוא למד להדביקן לחך ובאיזה שהוא שלב הוא זרק אותן לפח. טוב, בסופו של דבר, הוא השתכנע והסכים לקבל זריקות אחת לשבועיים. ריספרידל קונסטה. וראו זה פלא. הזריקות האלה החזירו אותו לחיים. תודה לאל. הבן אדם חזר לכל החבר'ה, לכולם, כולם חזרו אליו, הבן אדם נרשם לאוניברסיטה ועכשו הוא לומד, הבן אדם חזר ליחידה בצבא, הוא התעקש על כך והצליח לחזור לשרת בה במילואים (האמת, לא היה לי איכפת אם הוא לא היה חוזר לשם), הוא יוצא, הוא מקסים, הוא מעניין, הוא נחמד, נעים הליכות.... הוא לא עובד ובת זוג ממש אין לו. נקווה שגם זה יגיע. עכשו הוא מקבל הזריקות במינון הנמוך ביותר. ואם את צריכה החומר לצורך לימודים, עלייך לדעת, שקופת החולים לא מוכנה להשתתף בהוצאות עבור הזריקות במצילות את הבן שלנו, בטענה שהוא לא מספקי חולה עבורם, כי הוא לא היה מאושפז. כלומר, הם רוצים כנראה שלא ניתן לו טיפול, שמצבו יתדרדר לגמרי או אז יאשפזו אותו ואו אז אולי הם יעזרו לנו. זה מאוד יקר. אך כמובן זה כלל לא שיקול אצלנו.