סכיזופרניה

111Naama

New member
איזה שטויות

הסיכוי שסכיזופרניה תפרוץ אצל אחד הילדים הוא 10-12%
חבל שאת מטעה בדבר כל כך מהותי.
זו אמנם מחלה מאד מאד קשה אבל הסיכוי הוא נמוך.

KallaGLP

New member
10% סיכוי לחלות במחלה כל כך קשה הוא נמוך?

לא בעיניי. בעיניי הוא גבוה הרבה יותר מדי.

אושר365

New member
סכיזופרניה

האם הייתם מאמצים שני אחים בני שלוש ומטה כאשר האם לוקה בסכיזופרניה קשה?

111Naama

New member
הכל יחסי

זה בוודאי לא מתקרב ל50% וכשאת מאמצת ילד, בוודאי היום בחו"ל, יש בכל מקרה סיכוי לא נמוך שיהיו לו בעיות וזה משהו שצריך לקחת בחשבון.

KallaGLP

New member
לדעתי 10% סיכוי ללקות במחלה כה קשה הוא בהחלט לא זניח ואף לא

נמוך. נכון, הוא לא 50%, אבל לדעתי עדיין יותר מדי גבוה בהתחשב במימדי המחלה הפוטנציאלית. נכון, גם לילד שאת יולדת וגם לילד שאת מאמצת עלולות להיות בעיות, אך ראשית מרבית הבעיות אינן חמורות עד כדי כך, ושנית בדרך כלל אנחנו עושים את כל הניתן כדי למנוע בעיות רציניות על ידי בדיקות במהלך ההריון או האימוץ, ואילו כאן זה להכניס מראש ובמודע ראש בריא למיטה חולה. אני לא אומרת שאין אנשים שזה מתאים להם (בין אם כי הם אופטימיים וחושבים שלהם זה לא יקרה ובין אם כי הם מראש מוכנים להתמודדות במקרה הצורך, ויש גם כאלה), אבל מבחינתי זה לא היה בא בחשבון.

111Naama

New member
הנקודה הייתה שהיא הטעתה את האם בעניין

מאד מאד קריטי.
השיקולים אחר כך הם אינדיווידואלים.

KallaGLP

New member
הבנתי את זה, ויחד עם זאת לא הסכמתי

עם הטענה שהסיכון נמוך, שמבחינתי זו השאלה המהותית כאן.

סביון1

New member
היא לא טענה שהסיכון נמוך, אלא שהסיכוי נמוך.

מה לעשות, עשרה אחוז סיכוי זה הרבה יותר נמוך מחמישים אחוז סיכוי, בין אם מדובר בסיכוי לסכיזופרניה ובין אם מדובר בסיכוי לזכות בלוטו.
&nbsp

KallaGLP

New member
כפי שכתבתי, הבנתי למה הכותבת התכוונה.

הבנתי ש-10% משמעותית יותר נמוך מ-50% ולא התווכחתי עם זה כלל. אבל בפני עצמו הוא עדיין גבוה בעיניי, וזה כל מה שרציתי להדגיש.

מעין686

New member
תלמדו

תלמדו עוד על המחלה ותחליתו אילו אתם יכולים להתמודד עם זה במידה והילדים יהיו חולים. תלמדו בעיקר על סכיזופרניה בילדים אם תחליתו שאתם מסוגלים להתמודד עם הכי קשה אז כול דבר אחר יהיה בסדר. יש גם ילדים שלא נעשים חולים למרות שהאם חולה. דברו עם רופא בתחום- כמה שיותר תלמדו ההחלתה תהיה יותר פשוטה

fannyd

New member
השאלה אם את מכירה את המחלה

על ההתמודדות הן של הלוקה בה והן של משפחתו. כדאי לך לקבל תמונה מציאותית ממי שהתנסה ורק אז לשקול.

dana180

New member
בדיקות דם לאיתור נשאות הגן

[URL]http://www.themedical.co.il/Article.aspx?f=17&s=2&id=3276[/URL]
הייתי חוקרת את הנושא לעומק ומבקשת בדיקות דם שאינן מדויקות לגמרי אבל יכולות לתת אינדיקציה.
גם סביבה תומכת יכולה להשפיע ולמנוע התפרצות של המחלה לנושאים את הגנים למחלות נפש.

fatfat

New member
חשוב לקבל מידע היכן הילדים שהו עד

היום וכמה זמן שהו עם האם הביולוגית, אם בכלל. ידוע שלגדול בסביבה מיטיבה מקטין את הסבירות לתפתחות המחלה גם
כשהגנטיקה מגבירה את הסיכוי.

eee60

New member
השתגעת?

לרוב מחלות הנפש יש רקע גנטי.מצב הילדים מצער אבל יכולה להיכנס לטרגדיה

עJJה

New member
הנתון שהובא כאן שגוי באופן מהותי

כאשר הורה אחד חולה בסכיזופרניה הסיכוי שהילד יהיה סכיזופרן עומד על 10% (המחמירים מדברים על 12%). 50% - ממש לא נכון ומטעה.
לא יודעת מה הייתי בוחרת אבל 10% סיכון זה רחוק מאד מ-50% סיכון וחבל לקבל החלטה ע"ס נתון שגוי.
מה שלא תחליטו - שיהיה בהצלחה!!!
&nbsp

111Naama

New member
עכשיו אני רואה שכתבו לפני

למעלה