סכין סנטוקו [בשר]

חMודי

New member
סכין סנטוקו [בשר]

איך זה לחתוך בשר - בקר, עוף, עם סכין סנטוקו של חברת Victorinox השויצרית. סכינים מאוד גדולות של 20 סנטימטר ומעלה ממש יקרות לי כרגע, וגם גדולות לכף ידי. לכן רציתי לשאול איך זה לעבוד עם סכין סנטוקו 17 ס"מ [לחתוך בשר שהרי 18-16 ס"מ, זה סכינים שנוח לי להחזיק ביד ואני מרגיש איתן יציב].
 
חמודי אזהרה ...השוק מוצף סכיני ויקטורנוקס

סכיני ויקטורנוקס מזוייפים מחירם אפסי קניתי רק לשם הצחוק קופסא של שישה סכינים בשישים שקל הם לא רעים מאוד .אבל לא משתווים לאורגינלי אני אישית עובד רק עם דקסטר. הגודל שאני אוהב הוא 18ס"מ.לדעתי זה הגודל האידאלי ..אבל כל אדם ומה שמתאים לו. צ'י
 

squalus

New member
נצל"ש להשוויץ

זו הסכין חיתוך בשר שלי (במקרה אין בשר בתמונה). Shun Kaji Fusion 8" slicing knife חותכת כל דבר שתתן לה כמו חמאה חמה. עברתי אליה מהויקטורינוקס.
 

squalus

New member
לא התנסיתי

עם סנטוקו עם חריצים. יש לי סנטוקו קטנה (16 ס"מ), אבל אני לא משתמש בה הרבה. החריצים בצד אמורים למנוע הדבקות של אוכל לסכין בזמן החיתוך (תפוחי אדמה למשל). אני לא חושב שהחריצים ישנו משהו בחיתוך בשר.
 

squalus

New member
אין סיבה מיוחדת

מעדיף סכינים ארוכות יותר ומעדיף עיצוב של סכין שף. בסנטוקו אני משתמש רק כשאני מפריד בין צלעות.
 

חMודי

New member
אתה משתמש בסכינים שהן מחושלות

כי אני יודע שארקוס איכותי גם בלי "חישול" תקן אותי אם אני טועה.
 

squalus

New member
אני משתמש במחושלות, כן

מארקוס לא התלהבתי יותר מידי, אחרי שקניתי את הויקטורינוקס (סכין שף 25 ס"מ), נתתי את הארקוס להורים שלי. ה Shun שלי היא ברמה אחרת לגמרי, אבל גם ברמה אחרת של מחיר.
 

squalus

New member
יקר

ה Shun Kaji Fusion לא נמכרת בארץ, סכין דומה מדרגה אחת נמוכה יותר (פלדת VG-10 במקום SG2 ב Kaji) עולה בארץ כ-2000 ש"ח. בארה"ב אפשר להשיג אותה ב 280$, אני מצאתי אותה במבצע.
 

חMודי

New member
מה דעתך על סכינים שהם ארקוס בלי חישול

אל תשכח שמבחינת אותו גודל ואותו חברה, אתה תראה את ההבדלים בין החישול ללא חישול, הלא "חישול" לא נחשב לרמת של שוק, או שמבחינתך בלי "חישול" זה לא שווה?
 

squalus

New member
אני לא כזה מקצוען

ולא יצא לי לנסות כל כך הרבה סכינים. הארקוס שהיתה לי לא היתה מחושלת, התלהבתי ממנה בהתחלה, אבל היא הופכת כהה מהר. את הכתבה הזו קראת כבר?
 
סוד מקצועי

אחרי שקניתי כמה אלפי סכינים ..גם לבית המטבחים אותו נהלתי... גיליתי סוד שרק לכם אגלה ..רוב הסכינים מאירופה באים ארוזים בקופסאות של שש סכינים... לא פעם ניתקלתי בסכין ממש גרוע בתוך קופסא של סכינים מצוינים.... נו לפעמים הסכין מאבד חוד בגלל איזה פגם בתהליך היצור קורה..... צ'י
 

צלשף

New member
סכיני דיק

אני משתמש בסכיני דיק הגרמנים גם לפירוק עופות וגם לפריסת בשר ואם אתם רוצים לדעת בכדי לשמור על סכין חדה ומבצעית יש להשחיז אותה על שטול (משחיז סכינים) גם של דיק בזמן העבודה כמה פעמים, זה מבטיח חדות מושלמת.
 

בציר63

New member
סנטוקו

אני משתמש בסנטוקו הזאת באופן יומיומי: http://www.mercercutlery.com/images/products/lg_M20707.gif אורך: מעט פחות מ-19 ס"מ (קצה להב עד הידית). הפלדה היא גרמנית עם מוליבנדום וכרום, מחזיקה חוד לאורך זמן ומעולם לא העלתה כתם כלשהו. המפעל בטייוואן שמייצר את הסכינים מייבא את הפלדה, מעצב ומחסם את הסכינים באיכות מירבית. הסכינים בשימוש בתי ספר לקולינריה רבים, המחיר שלהן זול מאוד אבסולוטית ובוודאי שביחס לביצועים שלהן. אני משתמש במשחזת גלגלים פעם בכמה חודשים ועל שטול כשיש לי בעיה כלשהי עם חיתוך עגבניות. הסכין ארגונומית, נוחה לחיתוך מהיר וחדה מאוד לחיתוך בשר ועוף בקלות יחסית. את הסכין קניתי לפני כשנתיים פחות מ-200 שקל כולל משלוח. הנה דף השוואה מענין בין סכיני סנטוקו שונות: http://www.knifemerchant.com/products.asp?categoryTraversalList=0,1,16,17&categoryID=17
 
לידיעת רוכשי הסכינים...

הידית תמיד יותר רחבה מהלהב למה ???? האם זה לא ברור??? צ'י
 
למעלה