רבים מאתנו אוהבים לבלות במטבח ולהכין ארוחות טובות ואיכותיות כדי להפתיע את בני המשפחה והחברים. כאשר אנו מכינים מנות, עלינו להשתמש בכלים שונים – קעריות, מזלגות, כפות וכל השאר. אבל אם יש כלי מיוחד שבולט מעל כולם הלוא הוא הסכין. סכיני מטבח הן חלק בלתי נפרד מכל עבודה במטבח, ולא משנה אם אנו רוצים להכין מרק ירקות לארוחת ערב פשוטה או להכין צלי כבש לאירוע גדול ומשמעותי. לפיכך, צריך לבחור סכין מטבח איכותית שתלווה אותנו לאורך זמן רב. סכין המטבח היא שתעניק לכם את האחיזה הנוחה לאורך זמן ואת הביטחון שבהתמודדות עם אתגר הכנת מנות מורכבות הדורשות ריכוז ומעקב מדויק אחרי כל שלבי ההכנה
קרדיט תמונה יח"צ
?מדוע לא ניתן להסתפק בסכין "רגילה"
אז מדוע לא ניתן להסתפק בסכין מטבח פשוטה שעולה כ-20 שקלים? מדוע חשוב כל כך להשקיע כסף כדי לרכוש סכיני מטבח איכותיות? ובכן, אם רוצים לקחת ברצינות את עולם הבישולים, חשוב להבין שהסכין משפיעה רבות על טעם האוכל. צורת החיתוך והדיוק שבחיתוך משפיעים על איכות המזון. אם תשוו בין שני סלטים – שהאחד מהם חתוך ברישול באמצעות סכין שמיועדת בכלל לחיתוך לחם ואילו השני הוא סלט קצוץ שהוכן במיוחד באמצעות סכין חדה לחיתוך ירקות – אתם תרגישו בהבדל מהר מאוד. לכל סכין יש ייעוד משלה, בהתאם לייעוד שלה. לדוגמה, סכין משוננת מתאימה יותר לחיתוך מאכלים רכים כמו לחם, ואילו סכין מטבח בעלת להב חד מתאימה לחיתוך ירקות או סושי. קיימות גם סכינים בעלות מבנה מיוחד שנועדו לחיתוך בשר, לפריסתו או לפילוח עצמות
מעבר לכך, אם תשתמשו בסכין "רגילה", זולה ובלתי איכותית, תגלו מהר מאוד שלא נוח להשתמש בה, שלא פעם הידית שלה אינה מותאמת לאחיזה ממושכת ובסופו של דבר היא עלולה להישחק כעבור זמן קצר ואפילו להישבר. אז אם אתם מתכוונים להשקיע במנות שאתם מכינים במטבח, כדאי להשקיע גם בסכינים שאתם בוחרים
?איך נשמור על הסכינים שקנינו
אחרי שהשקענו וקנינו סכיני מטבח באיכות טובה, נראה כיצד ניתן לשמור עליהן. אחד המרכיבים הבולטים והחשובים יותר של סכין מטבח הוא הלהב שלה. באופן טבעי, הלהב הוא זה ש"מתמודד" עם סוגי המזון השונים – קשים ורכים – ולכן הוא עלול להישרט או להינזק אם לא משתמשים נכון בסכין ולא שומרים עליה. לפיכך, ישנם כמה דברים שכדאי לדעת לפני ואחרי השימוש בסכין מטבח איכותית. ראשית, חשוב לנקות את הסכין לאחר כל שימוש ולא להשאיר אותה זרוקה בכיור. את הלהב מנקים בזהירות באמצעות מטלית רכה, עם מעט מים וסבון ואחר כך מנגבים. לאחר מכן, יש להכניס כל סכין למקום נפרד. חשוב להפריד בין סכיני מטבח לבין שאר הכלים, על מנת שהלהב של הסכין לא תתנגש עם כלים אחרים. ישנו מגנט מיוחד לתליית סכינים, וניתן אף להקדיש לכל סכין מגירה נפרדת. אבל אם מחפשים פתרון פשוט ואיכותי יותר, תיק עור לנשיאת סכינים הוא התשובה
תיק עור לנשיאת סכיני מטבח הוא תיק מיוחד המותאם לסכינים. כך שאם אתם מבשלים מחוץ לבית, התיק יעזור לכם לשמור על הסכין בכמה מובנים. דבר ראשון, מדובר בתיק מתקפל שבתוכו לכל סכין יש תא מיוחד משלה, כך שלהבי הסכינים אינם מתנגשים. שנית, התיק קל ובטוח לנשיאה לכל מקום. ולבסוף, תוכלו לשלוף בכל פעם את סכין המטבח המתאימה לכם ברגע נתון, ולאחר השימוש לנקות אותה ולהחירה למקום
דרך נוספת לשמור על סכין מטבח היא להשתמש בה בתבונה. אל תנסו לחתוך באמצעות הסכין מזונות קפואים או קשים, כדי לא לפגוע בלהב הסכין. כמו כן, אם רוצים לרכוש מוצרי השחזה, חשוב לדאוג למוצרים איכותיים דוגמת אבני השחזה ופוליש, וזאת במטרה להבטיח את שלמותה של הסכין. נוסף על כך, אם אתם נמצאים בתחילת דרככם כשפים ואין לכם ניסיון רב בהשחזת סכינים, כדאי להתייעץ עם בעלי מקצוע לפני ביצוע ההשחזה.
אז מדוע לא ניתן להסתפק בסכין מטבח פשוטה שעולה כ-20 שקלים? מדוע חשוב כל כך להשקיע כסף כדי לרכוש סכיני מטבח איכותיות? ובכן, אם רוצים לקחת ברצינות את עולם הבישולים, חשוב להבין שהסכין משפיעה רבות על טעם האוכל. צורת החיתוך והדיוק שבחיתוך משפיעים על איכות המזון. אם תשוו בין שני סלטים – שהאחד מהם חתוך ברישול באמצעות סכין שמיועדת בכלל לחיתוך לחם ואילו השני הוא סלט קצוץ שהוכן במיוחד באמצעות סכין חדה לחיתוך ירקות – אתם תרגישו בהבדל מהר מאוד. לכל סכין יש ייעוד משלה, בהתאם לייעוד שלה. לדוגמה, סכין משוננת מתאימה יותר לחיתוך מאכלים רכים כמו לחם, ואילו סכין מטבח בעלת להב חד מתאימה לחיתוך ירקות או סושי. קיימות גם סכינים בעלות מבנה מיוחד שנועדו לחיתוך בשר, לפריסתו או לפילוח עצמות
מעבר לכך, אם תשתמשו בסכין "רגילה", זולה ובלתי איכותית, תגלו מהר מאוד שלא נוח להשתמש בה, שלא פעם הידית שלה אינה מותאמת לאחיזה ממושכת ובסופו של דבר היא עלולה להישחק כעבור זמן קצר ואפילו להישבר. אז אם אתם מתכוונים להשקיע במנות שאתם מכינים במטבח, כדאי להשקיע גם בסכינים שאתם בוחרים
?איך נשמור על הסכינים שקנינו
אחרי שהשקענו וקנינו סכיני מטבח באיכות טובה, נראה כיצד ניתן לשמור עליהן. אחד המרכיבים הבולטים והחשובים יותר של סכין מטבח הוא הלהב שלה. באופן טבעי, הלהב הוא זה ש"מתמודד" עם סוגי המזון השונים – קשים ורכים – ולכן הוא עלול להישרט או להינזק אם לא משתמשים נכון בסכין ולא שומרים עליה. לפיכך, ישנם כמה דברים שכדאי לדעת לפני ואחרי השימוש בסכין מטבח איכותית. ראשית, חשוב לנקות את הסכין לאחר כל שימוש ולא להשאיר אותה זרוקה בכיור. את הלהב מנקים בזהירות באמצעות מטלית רכה, עם מעט מים וסבון ואחר כך מנגבים. לאחר מכן, יש להכניס כל סכין למקום נפרד. חשוב להפריד בין סכיני מטבח לבין שאר הכלים, על מנת שהלהב של הסכין לא תתנגש עם כלים אחרים. ישנו מגנט מיוחד לתליית סכינים, וניתן אף להקדיש לכל סכין מגירה נפרדת. אבל אם מחפשים פתרון פשוט ואיכותי יותר, תיק עור לנשיאת סכינים הוא התשובה
תיק עור לנשיאת סכיני מטבח הוא תיק מיוחד המותאם לסכינים. כך שאם אתם מבשלים מחוץ לבית, התיק יעזור לכם לשמור על הסכין בכמה מובנים. דבר ראשון, מדובר בתיק מתקפל שבתוכו לכל סכין יש תא מיוחד משלה, כך שלהבי הסכינים אינם מתנגשים. שנית, התיק קל ובטוח לנשיאה לכל מקום. ולבסוף, תוכלו לשלוף בכל פעם את סכין המטבח המתאימה לכם ברגע נתון, ולאחר השימוש לנקות אותה ולהחירה למקום
דרך נוספת לשמור על סכין מטבח היא להשתמש בה בתבונה. אל תנסו לחתוך באמצעות הסכין מזונות קפואים או קשים, כדי לא לפגוע בלהב הסכין. כמו כן, אם רוצים לרכוש מוצרי השחזה, חשוב לדאוג למוצרים איכותיים דוגמת אבני השחזה ופוליש, וזאת במטרה להבטיח את שלמותה של הסכין. נוסף על כך, אם אתם נמצאים בתחילת דרככם כשפים ואין לכם ניסיון רב בהשחזת סכינים, כדאי להתייעץ עם בעלי מקצוע לפני ביצוע ההשחזה.