סכם בירושלים

E L E A N O R

New member
סכם בירושלים

אתמול הייתי בשיחה עם צילה,המזכירה של הפקולטה לרפואה בירושלים ושאלתי הרבה שאלות בקשר לשיטת המיון החדשה בירושלים וכמו כן שיטת חישוב הסכם. אז הנה כמה תשובות שקיבלתי,היא טענה שמדובר בתשובות סופיות בכל מקרה... אז קודם כל בנוגע לסכם,כאמור 75 אחוז פסיכו ו 25 אחוז בגרות.360 אנשים בעלי הסכם הגבוה ביותר יוזמנו ליום מיון והערכה שכולל תחנות סימולציה וראיונות.סה"כ 8 תחנות בנות 10 דקות כל אחת.בנוסף הפקולטה תעשה שימוש בשאלון הביוגרפי של מו"ר ולכן בעצם בהזמנה למו"ר יש אופציה לבקש לשלוח את הציונים גם לאוניברסיטה העברית. השקלול לקבלה הוא 25 אחוז סכם ו 75 אחוז הציון שמתקבל ביום המיון. בנוגע להערכת הסיכוי להכלל ברשימת ה 360,השיטה היא די פשוטה.. נכנסים למחשבון של האוניברסיטה העברית לחישוב סיכויי קבלה לפקולטה לרפואה ומזינים רק את ממוצע הגרות,משיארים את השדה של הפסיכו ריק. מתקבלת טבלת סיכויי קבלה עפ"י הממוצע שהזנתם.ברובליקה אחת יופיע ציון שמאפשר קבלה,באחרת-ציון שאינו מאפשר קבלה ובשלישית-ציון איתו היה ניתן להתקבל בשנה שעברה.כמובן שהציונים הללו לא מעודכנים לחלוטין לפי השיטה החדשה אז צילה הסבירה לי איך הם "חתכו" את המועמדים.המועמדים המזומנים ליום המיון הם אלה הנמצאים בציונים שלה עשירון הרביעי ומעלה... בשפה פשוטה,אם נניח מופיע לכם שהציון שמאפשר קבלה הוא 800 והציון שאינו מאפשר קבלה הוא 700,כל המועמדים בעלי 740 ומעלה,עם אותו ממוצע בגרות שהזנתם-מקבלים זימון למיונים. מכתבים אגב,נשלחים היום למועמדי. שיהיה בהצלחה לכולכם.

hedva84

New member
יש, תודה לאל

לפי החישוב הזה אני אמורה לקבל זימון, יש לי 11.12 ו749.

mmm wondering

New member
תודה על העדכון

את האמת לא כ"כ הבנתי מה אמרת
..את יכולה לעזור לי ולהגיד לי מהם הסיכויים שלי אם יש לי 11.43 ופסיכו 721? תודה

hedva84

New member
אם היא צודקת

את אמורה לקבל זימון, מה שעושים זה בודקים מה ההפרש בין הציון שמאפשר קבלה לציון שאינו מאפשר קבלה, מחלקים את זה ב10 ומכפילים ב4, את מה שיצא מוסיפים לציון שאינו מאפשר קבלה, וזהו הסף לזימון.

mmm wondering

New member
תודה רבה שעזרת לי להבין :)

כלומר אני אקבל זימון? הלוואי אבל התקשרתי עכשיו לדפנה מהמזכירות והיא אמרה לי שמה שמופיע זה בערך החתך בפועל???!! תמוה נכון?

hedva84

New member
מה זאת אומרת מה שמופיע?

הכוונה לציון קבלה של שנה שעברה? מה שאני לא הבנתי זה איך החישוב הזה יזמן 360 אנשים אם זה בערך החתך קבלה של שנה שעברה?

mmm wondering

New member
לא יודעת דפנה אמרה

לי (אגב היא לא נחמדה כ"כ) שהציון שמאפשר קבלה המופיע הוא החתך בפועל כלומר אני בהמתנה והיא לא אמרה שום דבר על השיטה הנ"ל! לא יודעת אולי היא התחמקה..באמת שאני לא מבינה כלום

מוזר מאד!

דיברתי היום עם מיכאלה שאחראית על הראיונות והיא אמרה לי שהמכתבים יסיימו להשלח שבוע הבא, בנוסף היא דיברה על מסלול מכשולים הדומה למבחני מו"ר. מישהו יודע/שמע משהו כזה?

mmm wondering

New member
מצחיק מאוד שיגיעו להסכמה כבר

אחת אומרת משהו..והשנייה אומרת אחרת..אווף בלגן טוטאלי מעניין מה נכון בסופו של דבר?

מה ההבדל../images/Emo35.gif

זה מה שצילה אמרה, רק יותר בפירוט. יום מיון והערכה שכולל סימולציות וראיונות זה בדיוק מו"ר. גם הרעיון של התחנות הקצרות זה מה שעושים במו"ר, וגם לוקחים ממו"ר את החלק של השאלון. בשר לזימונים, כנראה הם ישלחו החל ממחר ועד שבוע הבא.

הכי טוב יהיה

אם אתקשר שוב מחר, ואנסה להוציא עוד פרטים בנושא. תל אביב ושאר החברים סיימו לשלוח זימונים?

ohad60

New member
אגב, שנה שעברה הםלא חישבו

לפי 50/50 הרי השנה הם מחשבים 75/25 אז זה לא על אותה פלטפורמה ואנשים עם בגרות נמוכה ופסיכו' גבוהה שלא זומנו בשנה שעברה יזומנו השנה ולהיפך לא? בכל מקרה אני כנראה נאחז בקש כי אני רחוק בערך 8 נק' מהרף לפי החישוב שהסברת :(

זאגה

New member
לא הבנתי איך זה הגיוני

הרי לפי מה שהסברת הסף כמעט ולא השתנה (לפחות לפי מה שראיתי כשנכנסתי לאתר של האונבירסיטה ובדקתי את הציון לפי ההסבר שלך) ואילו לפי מה שהיה כתוב לפני יומיים מישהו בפורום אמר שיוזמנו פי 2 מכמות המועמדים שהוזמנה בשנה שעברה (400 במקום 200)...

למעלה