סכמה להחייאת תינוקות...

אמאשל

New member
המון תודה

ביצעתי. באמת חשוב כי כשקורה משהוא מייד מתבלבלים

שאלה חשובה-אפרופו החייאה

כשתינוק נחנק מגוף זר אני יודעת שעלי להפוך אותו עם הראש למטה ולטפוח לו על הגב אבל אם הוא לא נושם ואני אתחיל להנשים אותו אני רק אתקע לו את הגוף הזר יותר עמוק. אז מה עושים?

הסבר...../images/Emo43.gif../images/Emo104.gif

בשלב ראשון של זיהוי חנק מגוף זר יש לנסות ולהוציא אותו ע"י ביצוע פעולת "גריפה" עם הזרת בתוך פיו של התינוק. אם פעולה זאת לא מצליחה, יש לחייג 101 ולהזעיק אמבולנס,מייד לאחר מכן, הופכים את התינוק כשראשו למטה וחזהו על הברך שלך וטופחים לו על הגב, אם התינוק אינו משמיע קול כלשהוא הופכים אותו, כשראשו עדיין למטה אבל הפעם הגב שלו על הברך שלך ומבצעים "לחיצות חזה":בעזרת שתי אצבעות לוחצים מהטבור לכיוון הצוואר 3, 4 פעמים, שוב הופכים על הגב וטופחים. אם הגוף הזר לא יוצא והתינוק מכחיל , מרימים אותו ומכניסים אויר בלחץ חזק לתוך הפה שלו . המטרה :החדרת הגוף הזר, שלא יצא בנסינות קודמים, אל אחת הריאות. וכך חוזר חלילה, טפיחות גב, לחיצות חזה, הנשמות..עד שמשהו עוזר או עד שמגיע אמבולנס וימשיך בפעולות ההחייאה...

לאמנון

האם כבר חזרת לבצע הדרכות מחוץ למודיעין? ובכלל, מה שלום הבת שלך? מזמן לא שיתפת אותנו

תשובות לכולם...../images/Emo43.gif../images/Emo104.gif

א. לא חזרתי להדריך מחוץ למודיעין אלא אם כן מדובר בימי שישי בבוקר באזור ת"א... ב. הבת שלי התרגלה (אני לא יכול להתרגל...) למחלה והוסיפה אותה לשגרת היום-יום. ג. האתר שלי מופיע בקישורי הפורום תחת הקטגוריה "מידע רפואי ובטיחותי" ד. בהזדמנות זאת אספר לכולם שכבר נקבע תאריך להדרכה הבאה במודיעין : 28.5.02

חן123

New member
בנושא קורסי החייאת תינוקות,

אולי אתה יודע על קורס באזור השרון?

iris and ben

New member
אמנון-תודה רבה../images/Emo39.gifולרותי....

האם אפשר להוסיף את האתר הזה לקישורים?

דניעל

New member
חמש שאלות לי

1. בהדרכה בה השתתפתי (בטיפ"ח), המדריך הסביר שפתיחת נתיבי אוויר אצל תינוק נעשית ע"י הנחת כף יד מתחת לשכמות. זה לא מה שמופיע בצילומים. מה נכון? 2. כמו כן, הוא לא הזכיר בדיקת דופק, ואמר שעיסוי לב עושים בכל מקרה שאין נשימה. שאלתי אותו לגבי זה, והוא אמר שאין זמן לבדוק דופק, ובכל מקרה אדם שלא נושם זקוק לעיסוי לב. 3. לגבי חנק מגוף זר. הוא הסביר איך לבצע "שיעול מלאכותי" ע"י חבטות מכיוון מטה בצלעות. מה לגבי זה? 4. הוא אמר שבמקרה של החייאת תינוק יש להתחיל בביצוע ההחיאה קודם כל, ורק אחר כך לדאוג להזעקת מד"א (בעיה אם אני לבד בבית, אבל בהנחה שאפשר להזעיק מישהו בצעקות או להביא את הטלפון ליד התינוק). הוא אמר שאצל תינוק, בניגוד למבוגר, מתחיל נזק למוח הרבה יותר מהר, וכל שניה קריטית. 5. מה לגבי בדיקת הכרה ע"י מחיאת כף מול פני התינוק? (בנוסף לדיגדוג כף הרגל)?

למעלה