סכמ"ש!! השבוע עבר לי מהר מידי!!!

סכמ"ש!! השבוע עבר לי מהר מידי!!!

שאלת השבוע: לאיזה ספר הייתם רוצים להכנס ולחיות שם? גם אם לא לזמן ארוך אלה רק לביקור קצר.
היום הכי טוב השבוע:
היום הפחות טוב השבוע:
הדבר שהכי הצחיק אותי השבוע:
קניית השבוע:
תוכניות לשבוע הבא:
סדרה:
סרט:
ספר:
שיר:
תמונת השבוע:

Shiri from the block

Active member
סכמשייייייי שאלת השבוע: לאיזה ספר הייתם רוצים להכנס ולחיות שם? גם אם לא לזמן ארוך אלה רק לביקור קצר. אני לא הכי בקיאה בספרים למען האמת חוץ מהארי פוטר.. אז הארי פוטר זה הדבר היחידי שיש לי להגיד
להיות בהוגוורטס ולעשות קסמים
ולהתחתן עם סנייפ

היום הכי טוב השבוע: חמישי, חגגנו יומולדת לשותף/ידיד שלי, היה ממש נחמד

היום הפחות טוב השבוע: אממ ביום שלישי היה לנו מפגש לקבוצת מייקל ג'קסון ל-4 שנים למוות שלו.. אז כרגיל היה מרגש ועצוב אבל גם כיף בו זמנית לפגוש את החבר'ה...
הדבר שהכי הצחיק אותי השבוע: אני יודעת שהיה בוודאות משהו, אבל כרגיל אני תמיד שוכחת.
קניית השבוע: כלום כלום כלום וכלום!!! צריך לחסוך לטיסה

תוכניות לשבוע הבא: כלום

סדרה: סמולוויל
, פאמילי גאי והיפים והאמיצים.. אין לי זמן להתחיל לצפות בסדרות חדשות אוף

סרט: הכלבלב והשועל!!

ספר: -
שיר: אוסטין מהאון - What about love ועדיין חורשת על הסינגל החדש של הבויז שלי

תמונת השבוע: כרגיל כל שבוע אני בדילמות מה לשים!! אבל זה הכי הצחיק אותי אז נשים את זה
תקראו מה כתוב גם בטאגים# חח זה הרס אותי מצחוק "אולי זה צ'יוואוה זה למה הוא לא ברייבנקלו"

תכלס, הארי פוטר 3>

למרות שאפשר למות שם תוך שנייה...

אני לא מבין את האנשים שם! במקומם הייתי יושב בספרייה כל היום לומד קסמים

איך הולך עם החיסכון לטיסה?
לפעמים שאני ממש ממש מנסה לחסוך, אז אני מצליחה שבוע-שבועיים-שלושה, ואז סנאפ, אני מתחרפנת ומבזבזת על איזה קנייה שטותית ואימפולסיבית
(ממש כמו בדיאטה
)

Macphista

New member
תעשי תוכנית

תעשי תוכנית חסכון, כל חודש שירד אוטומטית מהחשבון סכום מסוים וגמרנו.

זה בעיה, כי המשכורת לא קבועה

וגם המזונות לא, ווגם אני אף פעם אני לא יודעת איזה הוצאות יהיו החודש.
אני נורא נורא רוצה לחסוך להחלקה לשיער וכל חודש יש משהו

קייטנה, טסט, תיקון לאוטו, מבאס.
מקווה שבספטמבר נפתח דף חדש

Macphista

New member
תראי

גם לי אין משכורת קבועה במיוחד, ובחודשים הקרובים לא רק שלא תהיה קבועה, היא גם תהיה נמוכה משמעותית ממה שהייתה עד כה.
בכל זאת, יש לי תכנית חסכון גמישה שאפשר לחסוך בה כל חודש בין 200 ל- 5000 ש"ח.
ברירת המחדל שלי היא 200 ש"ח. המינימום. גם אם היו לי הכנסות ממש נמוכות בחודש אחד- אז בכל זאת, אחסוך משהו. וזה מצטבר.
הייתה תקופה השנה של כמה חודשים שעבדתי מלא והכנסתי לא רע ויש לי הוצאות די מינימאליות, אז הכנסתי לתוכנית עוד 1000 פה ו 2000 שם כשהצטבר לי סתם בחשבון.
אמנם זו תכנית מאוד בסיסית ואני בקושי מקבלת עליה תוספות מהבנק, אבל לפחות הכסף לא יושב לי בעו"ש ונעלם מבלי ששמתי לב.

תעשי משהו אחר....

תפתחי חשבון נוסף, לא דווקא תוכנית... תעבירי לשם כל פעם סכום שנזיל מבחינתך וכך לאט לאט תחסכי

Macphista

New member
לא כלכלי

לא כלכלי להחזיק 2 חשבונות.
כל ההוצאות והעמלות רק על ההחזקה שלו.
מיותר.

בגלל זה צריך לעשות סקר שוק קל

לראות מה יש לבנק שלך להציע לך....

אישית יש לי קופת גמל (ההורים פשוט העדיפו להכניס את הקצבת ילדים שלי לשם...) שלצערי לאורך השנים גיליתי שבמקום לזכות ברווחים ממנה יש תקופות שהיו לי הפסדים של יותר מכמה אלפים.. אז עדיף לי שהכסף ישב לי בעו"ש מאשר שיקחו לי ממנו עוד.

Macphista

New member
אה לא דיברתי על קופת גמל

היום באמת פחות משתלם לפתוח אחת כזו, במיוחד עם ההפסדים לפני כמה שנים.

אבל יש תוכניות גמישות שאת יכולה לפתוח אותן כל חודש, או לשנות את החסכון כל חודש. והן לא צמודות להשקעות לכן אין הפסדים, גם אין רווחים אדירים. זה פשוט כסף שיושב בצד זמין וחביב.
הבעיה עם רוב האנשים, כנראה לא איתך- כיף לך- שברגע שיש להם כסף בעו"ש הוא... נעלם. לכן עדיף להזיז אותו משם לפני שיעלם.
זה תקף בעיקר לאנשים עם הרבה הוצאות, משפחה, ילדים, וכו'. כסף שנשאר בעו"ש בסופו של דבר יעלם.
מה גם שברגע שיש לך הרבה כסף בעו"ש מתחילים להתקשר אליך על בסיס יומי מהבנק למה את לא עושה איתו כלום. וזה מעצבן ממש.

וכן, סקר שוק זה נפלא לעשות ואז לעבור או להישאר עם תנאים אחרים. אבל לפתוח סתם עוד חשבון... לא כלכלי. עדיף שהחשבון שלך יהיה המתאים ביותר עבור הצרכים שלך.

יכולה להעיד מניסיוני שהבנק שלי לא מטריד

אותי בכלל ויש לי סכום די יפה שהיה דורש דווקא שיחת טלפון אבל משום מה נאדה
לא שאיכפת לי כי לימדתי את עצמי איך להתנהל בצורה כזו שאני לא צריכה לדאוג ממש...

לצערי לעומת זאת ראיתי אצל אחרי איך הקופות/תוכניות חיסכון האלה חוץ מלקחת סכום כל חודש אחר כך מוצאים איך לסובב אותך כדי שלא תוציא את הכסף בשלב מסוים...:/

Macphista

New member
לסובב אותך?

זה כבר עניין של לדעת על מה אתה חותם ולמה אתה נכנס.

Shiri from the block

Active member
לא הולך! כאילו אני בקושי יוצאת.. רק לסרטים בקולנוע וזה גם בקושי.
אבל בגלל ההוצאות על החתונה של אחי וחתונה של בת דודה שלי (בהפרש של 10 ימים) אז למצוא בגדים, ולשים צ'ק.. כל זה ממש לא בא לי בטוב
יותר מ1500 הוצאות סה"כ על שני החתונות האלה....

אני כבר שוקלת לבקש מאנשים ליומולדת הקרוב שלי פשוט להביא לי כסף במקום מתנות

עונה גם

שאלת השבוע: לאיזה ספר הייתם רוצים להכנס ולחיות שם? גם אם לא לזמן ארוך אלה רק לביקור קצר.
בלי לחשוב פעמיים: "הסיפור שאינו נגמר"!!

היום הכי טוב השבוע:
יום שני, עשיתי לקטנה יומהולדת נסיכות בבית, היה מקסים, הורים לא הפסיקו להגיד כמה הילדות נהנו.
היום הפחות טוב השבוע:
חמישי? עמוס עמוס עמוס
הדבר שהכי הצחיק אותי השבוע:
הקטנה ביקשה שנעשה לה עוד יומהולדת שבוע הבא כי היה כיף
אין סיכוי שאני עושה עוד אחת שנה הבאה בכלל, שנה הבאה בע"ה זה לא יהיה בבית ותהיה מפעילה!!! וגם הסירטון של ניר וגלי

קניית השבוע:
רק מתנות

תוכניות לשבוע הבא:
אין משהו מיוחד
סדרה:
פל"ל נהדרת, דם אמיתי, טין וולף מצחיקה אותי נורא (סטיילס
) וממש הפתיעה אותי הסדרה החדשה "תחת כיפה שקופה"

ספר:
לא

שיר:
גלגל"צ

Macphista

New member
פם פם פם

אני לא יודעת...

תוכניות לשבוע הבא:
להתקדם עם ענייני הלימודים, דבר בקושי קורה בפועל. :(

סדרה: אז סיימתי צפייה חוזרת של העונה הראשונה של וואנס ורציתי להתחיל את השנייה, ראיתי כמה דקות מהפרק הראשון ו... הפסקתי. אין לי כוח.
לא ברור מה עובר עלי.

סרט: כתבתי בפוסט נפרד- רכבת לילה ללסבון.

ספר: סיפורים קצרים של דליה רביקוביץ. איגדו אותם אחרי מותה והם נפלאים. מעין... סיפורים אחרים. מתוקים, תמימים. הכל מרגיש ראשוני.
אני מאוד נהנת.
אה, גם התחלתי לקרוא את הספר wicked על בסיסו עשו את המחמזר המהמם.
כל כך אהבתי את המחזמר, יש לי את הפסקול ואני עדיין חושבת שאני אלפבה (המכשפה הירוקה), אבל הספר לא ממש זורם טוב.

שיר:
defying gravity מהמחזמר wicked
http://www.youtube.com/watch?v=FlMBcTGJ4YM

תמונת השבוע:
הייתי מוסיפה תמונה של העור הפגום שלי אבל לא אעשה לכם את זה.
יש לי "משהו" על עור הפנים. רופא עור שהייתי אצלו לפני כשבועיים אמר שזו דלקת עור. העור במקומות מסוימים הופך לאדום/כתום/צהוב/חום והוא יבש מאוד וקשיח.
קיצור- הפנים שלי נראות כמו חתול טריקולור. וכמובן שזה חייב להיות על הפנים ולא בשום מקום פחות מרכזי...
וזה גם לא ממש עובר. הרופא אמר שעם המשחות שנתן לי תהיה הקלה משמעותית תוך שבוע. קדחת. או אולי "צרעת" יותר מתאים במקרה הזה.
בכל מקרה- רע.

למעלה