עונה
משהו טוב שקרה השבוע: שבוע רגוע כזה, בסדר. סיימתי עם עוד מבחן.
משהו רע שקרה השבוע: לא נראה לי שקרה.
משהו שמצפים/לא מצפים שיקרה שבוע הבא: מבחן אחרון! ואחריו עוד שתי עבודות גדולות.
התחדשות השבוע: Lioness של איימי וויינהאוס בתקליט! בדיסק כבר היה לי אותו.
סרט השבוע: ראיתי את:
"רגע של תמימות" - סרט איראני משעשע. צפייה לצורך הלימודים.
"היא לא יכולה בלי זה" - הסרט הראשון של ספייק לי. אני יודע שהוא אויב של טרנטינו והוא גם דושבאג רציני וכל זה, אבל אני בכל זאת מחבב את ספייק לי ואהבתי בינתיים את כל הסרטים שלו שצפיתי בהם (ואני לא מתכוון לראות את הרימייק ל"שבעה צעדים").
"השוטר" - של נדב לפיד. לא חף מבעיות אבל מוצלח סך הכל. אני זוכר שהוא אמר שהוא אוהב את הבמאים ברונו דומון ונורי בילגה ג'יילן - וגם אני מאוד אוהב אותם - וההשפעה ניכרת כבר מהשוט הראשון.
"הגננת" - סרטו השני והחדש של נדב לפיד, ראיתי במסגרת יום הקולנוע הישראלי. מוצלח פחות מהשוטר, יש בעיות בתחום המשחק, אבל עדיין - אהבתי סך הכל. הצילום נפלא, הסיפור טוב, והוא במאי מעניין. הייתי רוצה לראות מה הוא יעשה בהמשך. שמות שני הסרטים הראשונים שלו, אגב, הצחיקו אותי. כי תמיד אנשים אומרים "אני לא שוטר ואני לא גננת!"...לא?
"ערבים רוקדים" - גם אותו ראיתי ביום הקולנוע הישראלי. מלודרמה די פשטנית אך חביבה. לא מתחרט שצפיתי בו.
"גט" - שוב - יום הקולנוע הישראלי. וואו. פשוט מדהים! חזק ביותר. שני דברים הייתי משנה בו - את המבטא המאולץ של מנשה נוי, ועוד איזה שתיים-שלוש סצינות שהייתי מוריד לקראת הסוף, אבל מעבר לזה - סרט מושלם. אחד הסרטים החזקים שראיתי השנה. רונית אלקבץ וששון גבאי פשוט מדהימים, ואם הם (והסרט) לא יקבלו את פרסי אופיר השנה זה יהיה ביזיון. סרט חובה לדעתי, רק תכינו את עצמכם לחוויה מתישה ולא פשוטה לצפייה.
"דני רוז האיש מברודוויי" - סרט משעשע של וודי אלן מהאייטיז. אני חושב שהוא השפיע לא מעט על טרנטינו. זו דעתי לפחות.
"בובה מתנפחת" - סרט יפני ביזארי אך מרגש על בובת מין מתנפחת שקמה לתחייה ומתחילה לעבוד בספריית וידיאו ולחיות את החיים. הפתיע אותי לטובה - זה קצת ארוך מדי, והצילום עצבן אותי, אבל הוא ממש מוצלח.
סדרת השבוע: פרויקט מסלול. למרות שאני לא זוכר אם ראיתי השבוע פרק או לא. נראה לי שכן.
ספר השבוע: "תשעה סיפורים" של סלינג'ר. מדהים. קשה עד בלתי אפשרי לבחור סיפור אחד שהכי אהבתי.
שיר השבוע: BANKS - Brain ועוד כמה.
אלבום השבוע: ע"ע התחדשות השבוע.
מאכל השבוע: פלפלים ממולאים של אמא שלי.
ציטוט השבוע: קשה לבחור אחד מתוך כל הסיפורים של סלינג'ר, וגם צריך להבין את ההקשר. אז לא משנה.
תמונת השבוע: שוב טרי ריצ'ארדסון.
תכניות לסופ"ש: יש לי מבחן מחר.
אחר (או: מסר חשוב לאומה): כולם לסכמ"ש!
מה זה פה?