השאלה היא אם באמת שום דבר לא זז
הפעם אין זה נכון. הייתי בשטח פעמיים, אתמול שוחחתי עם ממונה הבטיחות באתר בטלפון, הסברתי לו את הבעייתיות והצבעתי מיידית על ערימת עפר שהסתירה את שדה הראיה. כעבור כמה דקות שוטחה ערימת העפר הזו. הבוקר הייתי אצלו באתר, יחד פתחנו מפות והוא הראה לי איך הוא החמיר את הדרישות, למרות שמבחינת מתכנן התחבורה הוא בהחלט לא היה צריך. בהחמרה זו כלולים תוספת היסטרית של תמרורים, עמודי תאורה, סימונים וכדומה. בנוסף, כשהוא ראה שניתן להרחיב את הכניסה ללפיד והיציאה לכיוון צפון הוא עשה זאת שלא מהנתיבים המתוכננים אלא מעבר להם. סידור זה מפזר את העומס ביתר קלות (ניתן להיווכח בתוצאה - במשך היום יש הרבה פחות עומס בצומת). בסיום הפגישה הוא הסכים לדעתי שיש להחליף את הגדר הכתומה במקום בגדר יותר אורירית כדי לאפשר יותר שדה ראייה. כמו כן סיכמנו שאם יש לי רעיון נוסף - הוא ישמח לשמוע ולקבל במידת האפשר. לגבי הסטת קו העצירה הוא הסביר לי שהוא מעדיף להשאיר אותו במקומו הקיים (גם לפי התכנית של מתכנן התחבורה) כדי לאפשר עצירה מוקדמת וגלישה איטית וזהירה לכיוון הצומת (ביציאה). הבעייה שנותרה בלתי פתורה היא מהירות הנסיעה של המכוניות על הכביש הראשי. יש במקום תמרורים המגבילים את המהירות אך יש בציר הזה טייסים שמצפצפים על החוק. אפשר להתלונן במשטרת מודיעין ולבקש שיגיעו לאכוף את החוק. אני אעשה זאת, בעז"ה, אך אפשר ואף רצוי שתושבים יפנו אליהם גם באופן עצמאי. אם יש רעיונות נוספים שיפקחו את עינינו - אשמח להיוודע אודותם.