סכנת חיים ברחוב מנורה!

אלה 3

New member
סכנת חיים ברחוב מנורה!../images/Emo18.gif

שלום קוראים לי אלה אני גרה בישוב 5 שנים ואף פעם לא היתה לי מדרכה!!! וזאת כיוון ששכני סיפחו את המדרכה לעצמם והם משתמשים בה כמכולה/מחסן/מכולת זבל וכו'. למרות בקשותינו הרבות כל כך אין לנו מדרכה ואנו נאלצים ת מ י ד לרדת לכביש. מכיוון שמולי בונים בית חדש גם המדרכה השנייה מושבתת מה שמאלץ את בני בן השש ואת ילקוטו הגדול ללכת מרחק של כ 3 בתים בדיוק במרכז הכביש. הבוקר הוא התהלך במרכז הכביש בין משאית ענקית בצד שמאל וערמת חול גבוהה ממנו בצד ימין תוך כדי סכנת חיים וכשאין שום שדה ראיה למכוניות שעלולות פשוט לדרוס אותו. כמי שנוהגת לטייל בכל יום עם ילדי בישוב היפה והנעים שלנו, אני נאלצת שוב ושוב ללכת כברת דרך עם עגלת תינוקות במרכז הכביש - כבר 5 שנים!!! (לפני שבנו מולי ה"מכולה" שכללה ברזלים וקרשים התפצלה ו"חנתה" בחציה על המדרכה ממול). מושי - אני מודעת למאמציכם הרבים והכנים לפתור סוגיה זו אבל עדיין אין פתרון ואנו חווים את התסכול והסכנה החמורה הזו בכל יום ויום. אולי אפשר לפנות את המדרכה מפסולת הבנייה שעליה (ששייכת לאותו דייר) ולחייב את הדייר על הפינוי? למען רווחת התושבים ברחוב ולמען בטיחות ילדינו? תודה ויום נעים

Jacques Beraru

New member
אכיפה או עקיפה

נושא המדרכות כאן הוא שערוריה. תיארתי לפני חודש מקרה בו אישה עם עגלת תינוק נפלה ונחבלה בגלל שהדיירים ליד בונים שם כבר ארבע שנים והרסו את המדרכה לחלוטין . כנראה שהביטוי NO MANS LAND (כך נקרא האזור שלנו במפות הבינלאומיות) הוא נכון. אכיפת חוקי עזר נעשית מסיבות כלכליות בלבד (פקחי הבניה של מטה בנימין מסתובבים כאן, ורק כאן וכל עבריינות הבניה מסתיימת בכופר כספי) יתר על כן, והמועצה ככל הנראה "תתנתק" מהעניינים המוניציפליים והתפעוליים מסיבות פוליטיות. כנראה שרק פציעה קשה על המדרכה, תאונה באחד הרחובות או בכניסה לבית-הספר - תתחיל לייצר עשייה.

idopel

New member
"שומר שקט" נכבד

האמת היא שג'ק דוקא עשה די הרבה למען היישוב, ובכלל מה הקשר? לחיות בשקט זה בדיוק מה שאנחנו רוצים, כשהבן שלי נאלץ ללכת על הכביש בגלל שהשכן החליט שהמדרכה היא מחסן חומרי בניין פרטי אני לא שקט. ועצה קטנה, אם אתה באמת רוצה שקט, פשוט תהיה בשקט. עידו

תודה עידו אשתדל להיות בשקט

אך זה קצת קשה מול "הרעש" והנביחות.זה מטריד את מנוחת השכנים שרוצים לחיות בשקט.

באמת הפקרות!

אלה, לאחר פגישתנו הבוקר בשטח רונן ואני גם נפגשנו הבוקר במקום עם סגן ראש המועצה - רפי בן בשט ועם מהנדס המועצה - רוני גולדשמידט. המצב באמת עובר כל גבול. הבעייה היחידה היא שאנחנו - המועצה והוועד המקומי - לא יכולים לעשות מה שאנחנו רוצים ולהשתמש בשיטות שמופעלות נגדנו. המועצה תמצא את הדרך המשפטית לאכוף את חוקי העזר באופן יותר משמעותי, אני מקוה עוד היום. כרגע, גם סיימתי שיחה עם בעל הבית שבבנייה. לדבריו תפונה אחת המדרכות עוד בשעות הקרובות. ולך ז'אק: כמי שמכיר מערכות ציבוריות אני לא מציע להפוך כל טענה עניינית לויכוח פוליטי. המועצה שלנו עושה מאמצים גדולים להשתפר כל הזמן. ישנם גם תושבים המנצלים את המוטיבציה של ראשי המועצה ועובדי הציבור לקדם את ההתיישבות ואת האיכלוס ומצפצפים על החוקים. המועצה שלנו לומדת להתמודד איתם ולהסיר את הכפפות כשצריך, וצריך. האכיפה של חוקי העזר איננה מתקיימת רק בישוב שלנו, אם כי נכון הוא שאנחנו בהחלט מגבים את המועצה ומאפשרים לה לעזור לנו לעשות סדר ולהפוך את הישוב הזה לפנינת חמד ולדוגמא לישוב שבו התושבים מכבדים את הזולת ומכבדים את החוק שנועד לשמור על שכניהם היום ועליהם בעתיד.

אלה 3

New member
תודה מושי ורונן! ../images/Emo20.gif

תודה על ההענות המיידית, על ההקשבה ועל העשייה האינסופית שלכם. אלה

אלה 3

New member
אני מודה מודה מודה... ../images/Emo8.gif

יש לי מדרכה!!! ה ל ל ו י ה

Jacques Beraru

New member
קבלת סמכות

שבוע טוב, ועדי הישוב לדורותיהם ונציגיו במלאת המועצה (כמשגדילים לעשות הועד הנוכחי,המזכיר וחנוך) היו אלה שיזמו את מרבית חוקי העזר במטה בנימין. ברם, אי אפשר לטעות בעובדה שהאכיפה מכיוון פסגות מאוד מינורית, ואלמלא איכות התושבים היתה נוצרת כאן אנרכיה (ראה מקרה הישוב אדם). אינני סבור שיש לנו את הלוקסוס של זמן להמתין שהדברים "יחלחלו" במועצה. ומכיוון שהרוח מגיע מלמעלה, והעובדה שהראש של המועצה טרוד בסוגיות אחרות כעת (מבחינתו בהחלט בצדק) לא יסייעו לעניין. האם אין מקום לדרוש סמכויות ותקציבים למימוש אכיפה טובה יותר?

טלכספי

New member
עוד בעניין מדרכות../images/Emo70.gif

התרעתי בעבר (ולא רק אני) על הסכנה הטמונה בחסרונה של מדרכה מחברת בין בתי המגורים שברח' נחל מודיעין לבין ביה"ס, בדיוק במקום בו מתבצעות עבודות החניה (ובשל העבודות האלה). אני מודעת לעובדה שמנסים לזרז את סיום העבודות ע"מ שניתן יהיה להשלים את המדרכה, ושהמצב אינו מספק איש, אלא שבנתיים נאלצים ילדי הרח' ההולכים לביה"ס לרדת לכביש בדיוק מול היציאה מרח' היער. אני לא רוצה להעלות על דעתי מה עלול לקרות אם במקרה נהג "יפספס" קצת את הסיבוב בדיוק ברגע שתיק עם ילד יעשו דרכם לביה"ס... אולי אפשר להשלים את רוב המדרכה ולהעמיד אדם מבוגר ליד מעבר חציה מסודר בשעות הקריטיות? או אולי תחשבו אתם על פתרונות אחרים יצירתיים? כל יום שעובר בשלום הוא בהחלט מבורך, אז למה מחכים? ולאלה, מזל טוב, אכן ראיתי מדרכה ליד ביתך. יום טוב.

למעלה