סכנת חיים מחשמל בדירה מושכרת

סכנת חיים מחשמל בדירה מושכרת

הבת שלי גרה בדירה מושכרת מאוד מאוד ישנה. לפניי כמה זמן היה פתאום בבית ריח שרוף ולאחר זמן מה נפל החשמל בבית. מי שבדק את החשמל אמר שהמצב של החוטים הוא בגדר של סכנת חיים! הציפוי שלהם מבד (כנראה כך היה פעם) והוא מתפורר. באופן זמני הוא ניתק את האזור בו קרתה התקלה כך שבנתיים בשאר הבית יש חשמל אך הבת שלי מודאגת וכך גם אני. בעל הבית מתמהמה בתיקון החשמל. מה אני יכולה לעשות על מנת לחייב אותו לתקן? האם עליי להתלונן בחברת החשמל? להביא אישור מחשמלאי מוסמך? משהו אחר? בקיצור, מה עושים?

אים הוא לא רוצה לתקן . צריך אישור

של חשמלאי מוסמך . וליתבוע אותו בבית מישפט לתביעות קטנות . או לתקן על חשבונך . ולא לשלם את החלק היחסי של שכר הדירה . כמובן לישלוח לו מיכתב רשום . על המהלכים שאת הולכת לעשות . אולי חכמי הפורום יוסיפו עוד משהוא

wil

New member
מצב החשמל בדירות להשכרה מחריד.

חבר שלי נכנס לפני שבוע לדירה במרכז ת"א, ולפי מה שראיתי כשהסתובבתי בדירה בחנוכת-הבית, יש בהחלט מקום לדאגה. עשו שם כל מיני פיצולים מוזרים (התחברות עם כבל גמיש לנקודה של מעגל המזין את דוד המים - בשביל תאורת שירותים או לא יודע מה - כל הפיצול הזה באוויר מחוץ לקופסה, ללא מכסה), לפחות 3 שקעים ממש מסוכנים (2 ללא מכסה חיצוני, אחד עם סימני חריכה ברורים על 2 החורים של 0 ופאזה), ומזגן נייד שאוהב להקפיץ את ממסר הפחת מדי פעם (לפחות הפחת כנראה תקין...) זה רק מבדיקה חזותית פשוטה, לא סיור מדוקדק, ולא התייחסתי בכלל ללוח - אני בטוח 100% שכל קשר בין גודל החצי-אוטומטים לחתך החוטים הוא מקרי בלבד, בלי להסתכל אפילו.

מאגר

New member
מה שיש לעשות ובמידי הוא כך:

יש להוציא מכתב לבעל הדירה כי הדירה אינה ראויה למגורים ע"פ תקנות וחוק החשמל. (זאת מובן ע"פ חוות דעת מומחה) שם ולהודיעו לו שאם תוך פרק זמן של 14 יום מיום כתיבת המכתב (אשר ישלח בדואר רשום עם אישור משסירה)יוכנס בעל מקצוע מוסמך לתקן ולהחליף את המערכת החוטים למערכת חוטים חדשה ע"פ חוק החמשלן ותקנותיו. כל ההוצאות והעליות של התיקון יפחתו מדמי השכרות המגיעים עד לגמר הסכום. בצורה זו הינכם מגינים על עצמכם מבחינת חוק הגנת הדייר על איתשלום דמי שכירות במקרה ויהיה עלכים לבצע את העבודה. אם ברצונכם פרטים נוספים אתם מוסמנים ליצור איתי קשר האחת הדרים המופיעות בכרטיסי האישי. שיהיה לנו רק טוב דורון ט

רז חשמל

New member
בנוסף

ברור לחלוטין שיש כאן סכנה במערכת החשמל והבית ע"פ התיאור לא ראוי למגורים. אני מציע לפנות גם לפורום חוק ומשפט לגבי הפן המשפטי של העניין.

למעלה