סכנת מחסור בסידן.

מיכל164

New member
סכנת מחסור בסידן.

אמש שוחחתי עם דיאטטקנית בכירה ב"הדסה אופטימל" היא הזהירה אותי מפני מחסור בסידן בעיקבות הימנעות ממוצרי חלב. ציינה שיש לקחת תוספי סידן ולהיוועץ עם דיאטטקנית. אמרה שהסידן שנתן לקבל ממקורות מן הצומח (טחינה וכדומה) אינו מספיק. - אשמח לשמוע את דעתכם ונסיונכם בנידון.
 

vered73

New member
אני לא מסכימה

אני מכירה מספר אנשים טבעוניים, שהם בשנות הארבעים לחייהם, והם לא מתפרקים, חלקם נשים שעברו הריונות, חלקם גברים חסונים ובריאים. שלא לדבר על הילד שלי שבדיקת הסידן שלו יצאה תקינה לחלוטין. (הסתייגות קלה: יש את הנושא כמה מטייל בדם וכמה באמת יושב בעצמות, אבל זה לא קשור ישירות לנושא חלב או לא חלב כמקור לסידן). אותה דיעה קדומה יש גם לגבי הבשר וההמוגלובין (לא ניכנס לויכוח האדיוטי הזה שוב שכן אצטרף לשים כאן לפני כולם את בדיקות הדם שלי שיראו שיש צמחונים עם המוגלובין גבוה בהחלט). לכל מקצוע יש אנשים הבאים מאסכולה מסוימת. אינני חושבת שעצם כך שהיא בכירה הופך אותה לברת סמכא בנושא. יש אנשים רבים הנמנעים מצריכת מוצרי חלב בשל אלרגיות רבות והם בריאים לחלוטין, גם בגיל המעבר. מקורות לסידן יש הרבה. ציטוט מתוך האתר אמנות הלידה: "מקורות לסידן מן הצומח הם: סלרי, כרוב, חסה, שעועית ירוקה, במיה, סברס, תאנים, חלב סויה מועשר, טופו, טחינה, שקדים, תפוזים ומים. קיימים בשוק כיום גם מוצרים המועשרים בסידן כמו מיץ תפוזים מועשר בסידן או חטיפי דגנים המועשרים במינרל זה. " בעבר הסבירה לי תלמה על הבדלים במוצרים הקיימים בשוק לתיסוף - שחלקם לא טובים לילדינו. ממליצה לעשות חיפוש כאן. (זה שנותנת קופ"ח כללית זכור לי שלא טוב. מעין טבליות ענקיות בגודל 2-3 ס"מ מסיסות במים)
 
מסכימה עם ורד

בתזונה יש הרבה מיתוסים שמתחפשים למדע, וזה אחד מהם. משחר ההיסטוריה האנושית היו חברות אנושיות לא מעטות שחלב לא נכלל בתפריטן, ולא היו להן שום בעיות סידן. חלב של חיות אחרות הוא חדש יחסית בדייאטה האנושית (בוודאי בוודאי בכמויות שבהן הוא נצרך היום), ומקורו בתחילת התקופה החקלאית וביות חיות המניבות חלב, כ-15.000 שנה .זה אולי נשמע הרבה, אבל מבחינת התפתחות אבולוציונית זה כלום - ההיסטוריה האנושית נמדדת במיליוני שנה. כלומר, מבחינה אבולוציונית התפתחנו יפה מאוד בלי חלב. נהפוך הוא, הכנסת החלב לתפריט גרמה וגורמת לבעיות רציניות אצל הרבה מאוד אנשים שגופם אינו מותאם לצריכת חלב. להזכירך, חלב הוא אחד האלרגנים הגדולים. במקור, חלב נועד לתינוקות של חיות אחרות ולתקופה מוגבלת בהתפתחותם. איך משם הוא הפך להיות מזון יסוד שאי אפשר בלעדיו - לתעשיית החלב פיתרונים. עוד מידע תוכלי למצוא בקישור להלן.
 
הדעות חלוקות

אבל, כמו תמיד, התשובה תהייה "תלוי למי ובאילו נסיבות". לדעתי האישית אין סיבה לתסף סידן בצורה אוטומטית. צריך לבדוק אם זה נחוץ ומתאים במקרה הספציפי. הנה הודעה של תלמה (תיסוף במקרה שנשברו צלעות) הנה הודעה של גיא בן צבי שירשור בנושא להלן עוד הודעה של גיא בן צבי שמביא מאמר. חיפוש מתקדם על סידן או קלציום בתוכן יביא לתוצאות נוספות.
 
סידן ומינראלים נותנים לפי צורך אחרי בדיקת RBC

מצטרפת לשרשור עם הערה- במחקר שנעשה בשנה האחרונה נמצא כי ילדי PDD רבים סובלים מצפיפות עצם נמוכה ביותר ומחסור בסידן. גם ילדים על "תזונה רגילה" שלרוב עשירה במוצרי חלב, הראו נתון זה, אך הוא היה בולט יותר אצל ילדי PDD על דיאטה של CFGF שממש הראו ירידה בסידן ובצפיפות העצם. זהו נתון חשוב ביותר ולכן, אם הילד איננו אוכל מקורות תזונתיים עשירים בסידן, על בסיס יומי, כמו טחינה משומשום מלא שקדים ומוצרים נוספים, חשוב לתסף אותו. סידן פעיל בהרבה מקומות מעבר לעצמות- במיוחד בלב, אך גם במוח. חשיבותו איננה מוטלת בספק וחשוב לבדוק שיש מספיק מקורות שלו, או תיסוף. מקורות טובים לסידן הם סידן ציטראט או ציטראט מלאט. ועדיין, קודם כל, חשוב לעשות מינראלים של RBC לכל ילד הנמצא על הדיאטה. בדיקה זו אפשר לעשות דרך האמריקן מדיקל סנטר שאצלן הקיט איננו עולה כלל כסף, ועל הטיפול בבדיקה (צנטריפוגה ואריזה) הן גובות 35$. את הבדיקה ניתן לשלוח במשלוח מוזל של יומיים בימי שני בלבד, ואז זה מגיע ברביעי בבוקר למעבדהשל DDI והתוצאות חוזרות די מהר. אמריקן מדיקל סנטר יושב כיום באחוזת ראשונים בראשל"צ ויש לתאם איתן מראש, עם עופרה או רחל. טלפון 03-9611124 או 039611129. אני ממליצה לשלוח גם בדיקת שיער שמשלימה נתונים ואיננה מסובכת, כי ממילא רובינו מסתפרים.. עלותה רק 50$ ואפשר להשיג קיט גם אצלן. בברכה, תלמה.
 
ואת עלות המשלוח משלמים להן בנפרד עבור פדקס

משלוח לארה"ב עולה לפי שער דולר גבוה ומוקפא, כך שכדאי להתארגן כמה משפחות ביחד. העלות הזו משולמת לפדקס, אך אם שולחים RBC, ושיער, אפשר לשלוח בתוך יומיים ואז העלות יורדת משמעותית. והערה כללית לילדים הנמצאים בדיאטה - כדאי לבצע תפקודי כבד אחת לכמה חודשים, יחד עם ספירת דם. חשוב לשלוח מינראלים של RBC כי זה מדד חשוב וחיוני, אך הוא איננו נותן מידע על ויטמינים, אלא רק על מינראלים. כדאי גם לשלוח בדיקת צואה שנותנת מידע חשוב.
 

razgalili

New member
מצטרף בחוזקה להמלצה לעשות בדיקות בRBC ושיער

לא ברור שילדים בספקטרום צריכים תיסוף בקלציום. לילדים שלנו יש בעיה כללית בספיגה וטרנספורטציה של מינרלים כך שחלק מהילדים יהיו עם מחסור של קלציום וחלק יהיו עם עודף. אישית אני נוטה לחשוב שעודף יותר מסוכן במקרה זה, אבל זו ההתרשמות שלי ואין לה על מה שתסמוך. לגבי צפיפות עצם נמוכה - אני מאמין שוב בלי שיהיה לי מספיק להסתמך עליו שהסיבה העיקרית היא מחסור גדול בויטמין D ולאו דווקא בקלציום, כמו גם רבוי מקרים של הרעלת עופרת בקרב ילדים בספקטרום. בכל מקרה ההמלצה הכי חשובה שלי היא לא להאזין לשום עצה שדיאטנית אומרת לך. אין להן מושג עד כמה כל מה שלימדו אותן מוטעה מהיסוד.
 
למעלה