אני לא מסכימה
אני מכירה מספר אנשים טבעוניים, שהם בשנות הארבעים לחייהם, והם לא מתפרקים, חלקם נשים שעברו הריונות, חלקם גברים חסונים ובריאים. שלא לדבר על הילד שלי שבדיקת הסידן שלו יצאה תקינה לחלוטין. (הסתייגות קלה: יש את הנושא כמה מטייל בדם וכמה באמת יושב בעצמות, אבל זה לא קשור ישירות לנושא חלב או לא חלב כמקור לסידן). אותה דיעה קדומה יש גם לגבי הבשר וההמוגלובין (לא ניכנס לויכוח האדיוטי הזה שוב שכן אצטרף לשים כאן לפני כולם את בדיקות הדם שלי שיראו שיש צמחונים עם המוגלובין גבוה בהחלט). לכל מקצוע יש אנשים הבאים מאסכולה מסוימת. אינני חושבת שעצם כך שהיא בכירה הופך אותה לברת סמכא בנושא. יש אנשים רבים הנמנעים מצריכת מוצרי חלב בשל אלרגיות רבות והם בריאים לחלוטין, גם בגיל המעבר. מקורות לסידן יש הרבה. ציטוט מתוך האתר אמנות הלידה: "מקורות לסידן מן הצומח הם: סלרי, כרוב, חסה, שעועית ירוקה, במיה, סברס, תאנים, חלב סויה מועשר, טופו, טחינה, שקדים, תפוזים ומים. קיימים בשוק כיום גם מוצרים המועשרים בסידן כמו מיץ תפוזים מועשר בסידן או חטיפי דגנים המועשרים במינרל זה. " בעבר הסבירה לי תלמה על הבדלים במוצרים הקיימים בשוק לתיסוף - שחלקם לא טובים לילדינו. ממליצה לעשות חיפוש כאן. (זה שנותנת קופ"ח כללית זכור לי שלא טוב. מעין טבליות ענקיות בגודל 2-3 ס"מ מסיסות במים)