סכסוך במשפחה.

סכסוך במשפחה.

אני לא כל כך מתחברת לגיסתי. שנים שאני לא מעוניינת בקשר וכשהיא מתקשרת לשאול מה נשמע, אני בדרך כלל עונה לה שאני עסוקה כי לא נעים לי שהיא מחטטת. עם הזמן הבהרתי לבעלי שהטלפונים של אחותו לא רצויים ושתניח לי עם השאלות שלה. אין לי שום עניין בקשר איתה. היא הבינה את זה סוף סוף והפסיקה להתקשר הביתה אלינו. לא מזמן היינו צריכים לנסוע לאירוע משפחתי בעיר אחרת. אנחנו גרים לא רחוק מגיסתי. הבנתי שזה לא נאה שנגיע לחוד (בעלי היה באותו זמן בחוצלארץ בענייני עבודה) . הצעתי לה שאקח אותה ברכב שלי ולתדהמתי היא סירבה! הבנתי שהיא ממש כפוית טובה וכעסתי מאד עליה. לא הבנתי מדוע לא רצתה לנסוע איתי, הרי היא כך כך מעוניינת בקשר איתי. באתי לאירוע המשפחתי כולי רותחת מההשפלה שהשפילה אותי ואמרתי לה שהיא עוד תשלם על מה שעשתה. המשפחה כולם שותקים אבל אני חושבת שהם מסכימים איתי.

אלישבע24

New member
אשת הקצין הצרפתי,

לפי מה שהבנתי מדבריך את לא רצית קשר עם גיסתך,
אפילו ביקשת מאחיך שירחיק אותה ממך,
בטוח שהיא נפגעה,אז למה שהיא תרצה לנסוע איתך?

TotalCommnader

New member
שנים ניסיתי ליצור קשר טוב עם גיסתי. התקשרתי, התעניינתי. כלום

לא עזר. כל הרצון הטוב שלי נתקל בחומה ובפרצופים. בסוף הבנתי שאני לא רצויה. זה מעליב מאוד כשזה בא ממשפחה אבל אין לי מה לעשות.

יום אחד באיזה אירוע היא החליטה שבגלל איזה סטנדרט שהיא המציאה אני צריכה לסוע איתה. ממש לא התחשק לי לסוע עם אדם שדחה אותי כל כך הרבה שנים.

כשסירבתי היא פשוט יצאה עלי מול כולם. באה עם פרצוף של רצח בעיניים ואיימה עלי מול כולם בגלל איזה טענה הזויה שהשפלתי אותה. היא הרסה להרבה אורחים את מצב הרוח שמרוב הלם אפילו לא פתחו את הפה.

מסתבר שהמתנשאת הזאת חושבת שאחרי כל מה שהיה אני עוד רוצה בחברתה ושלא לרצות להיות עם אדם שהיה מגעיל אליך כל השנים עד ניתוק קשר רואה בזה השפלה

אופירA

New member
מנהל
גיסתך

באמת את רוצה לשמוע חוות דעת של אנשים מתמונת מצב כל כך חלקית וחסרה?
אני לא מבינה למה הרגשת מושפלת מכך שלא רצתה לבוא איתכם, למה נקמת בגיסתך כל כך מכוער כשהתראיתם ליד כל המשפחה.
ובכלל אני לא מבינה למה אינך רוצה קשר איתה, ולמה היית צריכה להנחיל לבעלך את עוגמת הנפש הזו, שאת לא רוצה קשר עם אחותו. לא הסברת, אז אני לא מבינה.

זה לא עניין של צדק

אלא של ההכרה בכך שיש אנשים עם רגשות, מחשבות, השקפות, דעות והתנהגויות שונות משלנו. לא חייבים להתחבר אליהם או להבין אותם, אבל כדאי מאד שנכבד אותם, אחרת נמצא את עצמנו מעורבים תכופות בסכסוכים ומריבות.

במקרה הנדון, למשל, גיסתך חושבת שגיסות יכולות להרים טלפון מדי פעם כדי לשאול מה נשמע ולהתעדכן קצת גם אם הן לא החברות הכי טובות.
את חושבת אחרת. זה מה שמתאים לך.
את חושבת שעצם זה שאתן קרובות משפחה וגרות בשכנות אומר שאתן חייבות להגיע יחד לאירועים אחרת זה לא נראה טוב.
גיסתך כנראה חושבת שאם אין בינכן שום קשר בשגרה, אין חובה כזאת, והיא מרגישה נח יותר להגיע לבד.
זה מה שמתאים לה.
אף אחת לא אשמה, רעה או משפילה. כל אחת חווה דברים אחרת.
זה הכל.
נסי לראות את זה כך, אולי תחושת ההשפלה תקטן.

דעתי:חבל מאוד שהשפלת את גיסתך היא לא

עשתה לך שום דבר רע. את זו שלא רצית קשר עימה וזה לגיטימי אבל למה את מתפלאית כשהיא לא רוצה ליסוע איתך ? ואיך זה הופך אותה לכפוית טובה? גם אם היה בינכן קשר היא לא היתה חייבת להצטרף אלייך במכונית. היא אחותו של בעלך תכבדי אותה כי היא יקרה לבעלך וכפי שאת רוצה שינהגו במשפחתך בכבוד נהגי באחרים. יותר מכובד ללבן דברים כאילו בארבע עיניים מאשר מול כולם שאז זה הלבנת פנים. המשפחה שותקים כי הם חכמים ולא רוצים לעורר מריבות לבחור צד ולגרום לפילוג משפחתי. את רוצה פילוג משפחתי או שכולם יסתדרו אחד עם השני? אם את בעד שלום בית ושלום משפחה מומלץ בחום להתנצל בפני הגיסה ולומר שפעלת בשעת כעס ולא חשבת באותו רגע לעומק. אתן לא חייבות להיות חברות אבל אין שום סיבה בעולם להשפיל אותה כך. זכותה לחשוב אחרת ממך.

משחק תפקידים, זה מה שעשיתי פה. תרגיל ידוע בדינמיקה בינ-אישית

ניסיתי להבין את הראש של אשתו של אחי וכאילו נכנסתי לתפקיד שלה. זה היה מעניין במיוחד שכולכם נתתם תובנות מעניינות.

אופירA

New member
מנהל
אני לא אוהבת חוסר יושר

משחקים ותרגילים הם חוסר יושר.
יושר זה לא להעמיד פנים כאילו.
אבל ניכר היה מהכתיבה רדודת הפרטים, שאין כאן מקרה אמיתי.

אני לא אוהבת שאנשים משחקים באנשים.
זה מזכיר לי ילד בן שנתיים שהולך ברחוב עם סרגל, יד אחת נתונה בידה של אמא ויד אחד אוחזת בסרגל, והוא משחק בעוברים ושבים ומכה בהם בסרגל. מכה של ילד בן שנתיים, אבל מספיק חוצפה כדי להגיד לילד שיפסיק, אנשים זה לא משחק.

סורי, זה מקרה אמיתי לחלוטין.

איך הגעת למסקנה כזו?
מה צריך לכתוב כדי לשכנע?
פשוט לא כתבתי את כל הפרטים, שזה סיפור מסובך ומייגע.
את מקשרת בין משחקים וחוסר יושר? למשל תאטרון? זה משחק - זה חוסר יושר?
תרגיל בפסיכודינמיקה זה חוסר יושר? לא הבנתי מה זה קשור עם חוסר יושר.

למשל

מתוך האתר: [URL]http://www.ifeelgood.co.il/?p=363[/URL]
מפגש טיפוסי קבוצתי של פסיכודרמה נערך בין שעה וחצי לשעתיים ובו עוסקים בפרוטגוניסט אחד ויחיד. במהלך הטיפול מגלמים כמה סצנות, לדוגמה זיכרון של אירוע ספציפי שארע בעבר, מצבים לא פתורים, דרמות פנימיות, פנטזיות, חלומות, או ביטויים של מצבים רגשיים פנימיים.

לפסיכודרמה טכניקות קבועות שמאפשרות חקירה של קונפליקטים פנימיים באמצעות תפקידים כגון כפיל, היפוך תפקידים, שיקוף (Mirroring) ואטום סוציאלי. לעתים חברי הקבוצה ייטלו על עצמם תפקידים בסצנות וכשמדובר בטיפול יחידני חפצים דוממים.
נשאלת השאלה האם את פסיכולוגית או חובבת?

אופירA

New member
מנהל
פסיכודרמה ותיאטרון הם משחקים הידועים למשתתפיהם

חוסר יושר זה לשחק משחק שלא ידוע למשתתפיו.
אם כי משתתפיו הכפויים יכלו להבין שאם שרשור נפתח ע"י "משתתף" שלא כתב מעולם בפורום, ופתאום מגיב לו "משתתף" נוסף שלא כתב מעולם בפורום - ברור שלא מדובר בנושא אמיתי בפורום.

ועדיין, גם אם יש שכל בקדקדם של הגולשים הקבועים בפורום, אין זה מפחית מחוסר היושר של פותח השרשור.
וגם כתיבה לעצמי בניק נוסף אינה מאפיינת הרבה מידי יושר ואמת...

כאילו, די, נו....

לגבי מידת הפסיכולוגיות שלי - אם היית גולשת בפורום, היית רואה את הודעת המנהל והנהלת הפורומים, ויודעת מצוין מהי.

Gali04

New member
אופירה גם כאן נמחקו הודעות???

מה נסגר? נדמה, כי האצבע יותר מידי קלה על "הדק המחיקה"

TotalCommnader

New member
ממש מכוער המשחק שלך פה בפורום. מצטער שבזבזתי זמן בלענות לך.

אם בא לך לשחק פסיכודרמה אדם הגון היה מודיע על זה

למעלה