סכרת הריון

sigalits

New member
סכרת הריון

היי בנות, קודם כל, הבשורה הטובה היא שהגעתי לשבוע 25 ואין מאושרת ממני. (שני ההריונות האחרונים נגמרו בשבוע 20), אך הבשורה הפחות משמחת היא שאובחנתי עם סכרת היריון. (הדיאטנית אמרה שיש סיכוי שזה בגלל הפרדניזון שאני לוקחת). בכל מקרה, התחלתי מאתמול את המדידה של הסוכר וחלוקת הארוחות. שאלתי היא, האם יש פה עוד מישהי שמאובחנת עם סכרת ושיש לה קרישיות יתר? כיצד היא מתמודדת עם שילוב שני הדברים ביחד? (לדוגמא, אני צריכה לדקור את עצמי 6 פעמים ביום לשם מדידת הסוכר, וזה כבר משאיר סימנים כחולים על האצבעות, האם מותר לאכול מאכלים עם ויטמין K כי לפי הדיאטנית הם נוגדי קרישה, אך היא לא היתה בטוחה וכו'). תודה על תשומת הלב, סיגלית

זה שאת ../images/Emo214.gif ידענו תמיד ../images/Emo24.gif

אבל עכשיו ברצינות - אין ספק שסוכרת הריונית זה דבר שמסבך הריונות (כאילו שלא היה לנו מספיק על הראש, כפי שיוסיפו הפולניות שבינינו). אני חייבת להודות שטרם יצא לי להתקל במישהי שסובלת גם מקרישיות יתר וגם מסוכרת הריונית, אם כי אני חושבת שאולי ל"סמויה בערך" יש איזה טיפ עבורך. בכל אופן, אני חושבת שברגע שאובחנת עם סוכרת הריונית יש הצדקה מלאה לערב שוב את ההמטולוג שמטפל בך, כי ייתכן שבמקרה שלך דיאטנית בלבד לא מספיקה לניהול יעיל של הסוכרת. השאלה שלך לגבי ויטמין K זו בהחלט דוגמה טובה לכך, כי בהחלט יש קשר בינו ובין מערכת הקרישה ויש הגיון בבחינת כל ההיבטים של צריכתו. בכל מקרה, מעבר לבאסה החדשה הזו של הסוכרת, נורא שמחתי לשמוע שאת בשבוע 25 עכשיו! את עוד רחוקה מקו הסיום, אבל בהחלט מגיע לך לטפוח לעצמך על השכם. מאחלת לך להמשיך לסחוב ברוגע ובלי דרמות לפחות עוד 12 שבועות.
עתליה

שבוע 25 זו בהחלט בשורה טובה

כדאי לך לשאול גם בפורום סכרת (קישור כאן משמאל). נדמה לי שאריאן מטופלת גם בנוגדי קרישה וגם מוגדרת כסכרתית.

Honey Annie

New member
אני אני

מי אמר סוכרת וקרישיות יתר ולא קיבל? מזריקה קלקסן בבוקר ואינסולין 7 םעמים ביום. קשה קשה אבל אפשרי - להתמיד בדיאטה כלשונה. ללמוד להפעיל את התזכורת בפלאפון לשעה אחרי האוכל במהירות האפשרית ולהחזיק את הפלאפון, האינסולין והגלוקומטר איתך כל הזמן. בנוסף - להחזיק ג'ל גלוקוז למקרה היפו. לגבי ירקות ירוקים - אם אוכלים במידה אין בעיה אבל תבדקי עם הרופא שלך. אצלי מדובר בפקטור 8, 9 ובפיברינוגן. יכול להיות שאצלך זה אחרת. אם יש לך שאלות ספציפיות - את מוזמנת לפנות במסרים.

למעלה