סכרת מסוג lada-עזרה דחופה

djangopy

New member
סכרת מסוג lada-עזרה דחופה

הי לכולם,
אודה לקבל מומחים לסוג סכרת זאת לקבלת ייעוץ.

תודה רבה

זה הוא, רשום.

אם הוא מחפש רופא, אינני חושב שיש אנדוקרינולוג מומחה ללדה.. כולו 12 חולים כאלה בישראל.
אפילו לסוכרת סוג 1 אין מומחה, אף אנדוקרינולוג לא יגדיר כך את עצמו.

tulkin

New member
הי הי.. זה אמנם היה מחמיא להוות 8% מהחולים הישראלים במחלה...

אבל אני חושב שאני לבד מכיר יותר מ12 חולים בלאדה. לא כולל אותי.
מה גם שמתגבשת ההבנה שהרבה מאד חולים שהמאובחנים כסוכרת 2 הם בעצם לאדה. פשוט לא שולחים אותם לבדיקת נוגדנים ואינסולין לצורך אבחון, הטיפול הסטנדרטי של סוכרת 2 מספיק להם לפחות בשלבים הראשונים, וכשהלבלב שלהם מפסיק לתפקד בגלל המצב האוטואימוני אז מפרשים זאת כהחמרה של סוכרת 2, ולא כשיאה של המתקפה האוטואימונית.
אז כנראה שיש הרבה יותר חולי לאדה מאלה שמאובחנים ככאלה.
&nbsp

ל- 12 חולים התכוונתי בצחוק, כל השאר היה רציני..

שלא להבין לא נכון, לא כל סוכרתי סוג 2 שעובר ואינסולין הוא לדה.
אם זה קורה אחרי המון שנים, כמו אצלי למשל..

tulkin

New member
אה ברור...

יש סוכרת 2 ויש לאדה. סוכרת 2 נפוצה הרבה יותר מלאדה, וגם אצלה מתישהו עשויים לעבור לאינסולין - כמו במקרה שלך.
ועדיין, עם התעדכנות המחקר והידע, מבינים שחלק ממאובחני סוכרת 2 הם בעצם לאדה. פשוט בגלל חוסר מודעות לא מאבחנים אותם נכון בתחילת הדרך (למען ההגינות צריך להוסיף - שכנראה אין תמריץ טוב לאבחן נכון בתחילת הדרך, כי אין הבדל בין אופן הטיפול בלאדה לבין סוכרת 2. אף אחד, נכון להיום, לא יודע להאריך את זמן החיים של הלבלב בלאדה)
&nbsp

על מנת להבין יותר טוב..

אחרי 25 שנות סוכרת, בהן האיזון היה רק ע"י תרופות עברתי לאינסולין. בחודשים האחרונים לפני האינסולין,
הגלובן (ממריץ לבלב) לא השפיע עליי כמעט בכלל. השתמשתי ב-3 כדורים ביום.

מאז האינסולין הלבלב התאושש, ובשנים האחרונות כאשר אני יוצא בערב, ואוכל בחוץ אני לוקח בסביבות 1/2 גלובן, ובבוקר הסוכר בין 55 ל- 65.. כך אני חוסך מעצמי את "פולחן" האינסולין שמחוץ לבית.

shron17

New member
הנרי ,סוכר ברמה של 55 נקרא "היפו",,ויש להיזהר איתו,,

קרה לי כמה פעמים ,שקמתי בבוקר ברמת סוכר - 55 ,
הרגשתי חולשה נוראית,וטשטוש .
צריך להיזהר מלרדת לרמות נמוכות כאלה.

סוכר 55, אם איננו תוצאה של ירידה גדולה, מרגיש לי בסדר גמור..

מה שאת מספרת אצלי קורה בפחות מ- 45..

למעלה