סכרת נעורים ומימון לימודים

michalsuk

New member
סכרת נעורים ומימון לימודים

רציתי לברר מה הפרוצדורה של קבלת מימון לימודים בתור סוכרתית מזה 13 שנה המטופלת במשאבת אינסולין. האם המימון הוא רק לשנה השלישית או רטרואקטיבי ? (אני בשנה שלישית) יש לי חבילה של 15 דפים בערך שאני אמורה למלא... זו הדרך היחידה? לאן מביאים את החבילה במידה וסיימתי למלא אותה? בתודה מראש על תשובתך

האם את מדברת על שיקום

במסגרת נכות כללית? אם כן, הרי שהבקשה צריכה לחזור לפקיד השיקום במל"ל.

michalsuk

New member
שבוע טוב !!

אין לי מושג מה זה מסגרת שיקום כללית. תיארתי לך את מצבי. אני עם סכרת נעורים 13 שנה, מטופלת במשאבה, מאוזנת בצורה סבירה בהחלט. מה עלי לעשות והאם יש סיכוי לקבלת מימון לימודים? לגבי שנה שלישית בלבד או אפילו רטרואקטיבי?

michalsuk

New member
חדשה בעסקי הביטוח הלאומי

לא היה לי קשר מעולם עם ביטוח לאומי. האם אני צריכה להגיש בקשה לנכות כללית קודם כל ורק אח"כ בקשה למימון?

1Mao

New member
סכרת נעורים-אחוזי נכות לילד

למנהל הפרום שלום גם לי יש שאלה לגבי סכרת נעורים. בני בן השלוש וחצי סובל מאפילפסיה שהתפרצה לפני כשמונה חודשים, ולאחרונה התגלתה אצלו גם סכרת נעורים. הילד מקבל וקיבל מספר תרופות אך עדיין לא מאוזן מבחינה אפילפטית, יש לו מספר התנתקויות אפילפסיות ביום. ישנו צורך בהשגחה קבועה עליו מבחינה בטיחותית, כמו כן כל הגורמים המטפלים בילד ( בית החולים והמכון להתפתחות הילד ) המליצו על השגחה קבועה במשך היום. ואכן שכרנו את שירותה של אחת הסייעות בגן ( גן פרטי רגיל ) וכל תפקידה הוא להשגיח עליו במשך היום מבחינה אפילפטית, לבדוק לו את רמת הסוכר בדם ואם ישנו צורך להזריק לו איסולין. לאחר פניה לביטוח לאומי שנעשתה לפני כמה חודשים( לפני גילוי הסכרת) הוא הוכר כבעל נכות של 50% בעקבות האפילפסיה. יש לי שתי שאלות: 1. האם כדאי לערער על החלטת ביטוח לאומי לגבי אחוזי הנכות שנובעים מהאפיפסיה? ( כלומר שיעלו לו את אחוזי הנכות) 2. האם ביטוח לאומי מכיר בסכרת נעורים כמחלה אשר מקנה אחוזי נכות? למיטב ידיעתי אחוזי נכות לילד נקבעים ע"י פרמטרים ותנאים שונים מאשר נכות כללית. אשמח לקבל את הצעתך מה עלינו לעשות.

ילד נכה

במידה ועברו למעלה מ-6 חודשים מעת שנבדק הילד על ידי הועדה לאחרונה, ניתן לבקש בדיקה מחדש. בתקנות ילד נכה לא מצאתי הכרה בסכרת נעורים כליקוי העומד בפני עצמו.

למעלה