סכרת נעורים

imanub

New member
סכרת נעורים

שלום אני בן 25 וחליתי לפני שנה בסכרת נעורים, אני מאוזן ומתפקד כרגיל(חוץ מ5 זריקות ביום) רציתי לשאול אם אני יכול לקבל משהו מביטוח לאומי? אני סטודנט באוניברסיטה שנה שנייה ושמעתי שבתור עזרה לתעסוקה יש סיכוי שנותנים סיוע ללימודים, האם זה נכון?
 

liavking

New member
מצטרף לשאלה ומוסיף עליה..

אני בן 27 ולפני חודש אובחנה אצלי סכרת נעורים. יש לי גם צליאק מתחילת 2005. כיום אני לא עובד. קיבלתי דמי אבטלה והתקופה עומדת להסתיים החודש הבא. עדיין לא מצאתי עבודה. האם הדבר מוכר לצורך אובדן כושר עבודה? אודה לך אם תןכלי להסביר עיננין זה לאור הנסיבות שציינתי. אני מזריק אינסולין 4 פעמים ביום (עדיין לא מאוזן לחלוטין אבל המצב משתפר בהרבה). בנוסף, אני נמצא לקראת סיום תואר שני באוניברסיטה וכותב תזה, כך שאת מרבית שכר הלימוד כבר שילמתי. אני מצטרף לשאלתו של imanub לגבי - מה מגיע לנו מביטוח לאומי? גם מבחינת לימודים אקדמאים וגם בכלל. האם ניתן לקבל סיוע כלשהו, ובאיזה היקף, לאור סוכרת נעורים גם אם בינתיים מאוזנת/מתאזנת?
 
סוכרת...

התקנות של ביטוח לאומי קובעות דרגות נכות רפואית שונות לפי חומרת הסכרת. תקראו (אם תרצו) את מה שכתוב לגבי זה בסעיף 4 של התוספת לתקנות: " (1) הפרעה בסבילות לפחמימות - 0% (2) סוכרת המטופלת על ידי דיאטה בלבד - 5% (3) סוכרת המטופלת על ידי דיאטה וכדורים -10% (4) סוכרת יציבה המאוזנת בצורה סבירה על ידי טיפול בדיאטה וזריקות אינסולין - 20% (5) א. סוכרת המטופלת על ידי דיאטה וזריקות אינסולין אך מצטיינת בחוסר יציבות וצורך מוגבר בניטור עצמי - 40% ב. סוכרת "שבירה" או סוכרת המטופלת על ידי משאבת אינסולין - 40% ג. סוכרת הריונית - מטופלת בזריקות אינסולין בזמן ההריון בלבד - 40% (6) סוכרת אשר הופיעו בה אחד או יותר מן הסיבוכים הבאים (ללא קשר לצורת הטיפול); א. נוירופתיה סימפטומטית (תחושתית - מוטורית או אוטונומית); ב. רטינופתיה סוכרתית (של הרקע - או משגשגת); ג. פרוטאינוריה קבועה, או הוכחה היסטולוגית לנפרופתיה סוכרתית; ד. מחלת כלי דם היקפיים ה. מחלת כלי דם כלילים - 65% לא תיקבע נכות נפרדת לסיבוכים האמורים כל עוד החומרה של פגימה נפרדת הנובעת מהם לא עולה על 30%; עלתה על 30% - יש לקבוע נכות נפרדת נוספת בהתאם למבחנים ספציפיים. (7) כמו בפרט משנה (6) אך עם שלושה סיבוכים לפחות שכל אחד מהם בחומרה של 30% ומעלה - 100%". אז בהנחה שאתם מאוזנים על ידי אינסולין - יש לכם כנראה נכות רפואית של 20%. לצורך קבלת קצבת נכות בנכות כללית צריך להגיע לסף מינימלי של נכות רפואית של 40%. לכן - אם אין לכם בעיות נוספות (ואני מקווה שאין לכם) - אז כנראה לא תהיו זכאים לקצבת נכות. אם כן תגיעו לנכות רפואית של 40%, אז תצטרכו להראות שיש לכם דרגת אי-כושר לעבודה של 50% לפחות, כדי להיות זכאים לקצבת נכות, וגם זה - רק אם ההכנסה שלכם צומצמה עקב הנכות הרפואית ב-50% לפחות או שאין לכם כושר להשתכר לפחות 25% מהשכר הממוצע (סעיף 195 בחוק הביטוח הלאומי). אז לדעתי - רוב הסיכויים ששניכם לא זכאים לקצבת נכות. לגבי שאלותיכם על לימודים. ייתכן שבאמת תהיו זכאים למשהו בענין הזה, במסגרת "שיקום מקצועי". תקראו (אם תרצו) את סעיף 203 בחוק הביטוח הלאומי: "מבוטח שאירע לו ליקוי בהיותו תושב ישראל או בהיותו תושב ארץ-ישראל לפני ו' באייר התש"ח (15 במאי 1948), או מבוטח שבהגיעו לגיל 18 היה תושב ישראל ונכה או שנגרם לו ליקוי בהיותו עובד קטין, זכאי לשיקום מקצועי אם נתמלאו בו אלה: (1) נקבעו לו עקב הליקוי לפחות 20% נכות בהתאם למבחני נכות מכוח סעיף 118; (2) אין הוא מסוגל עוד, עקב ליקויו, לעסוק בעבודתו הקודמת או בעבודה מתאימה אחרת; (3) הוא זקוק להכשרה מקצועית שתאפשר לו לחזור לעבודתו הקודמת או לעבודה התואמת את כישוריו לאחר אירוע הליקוי; (4) הוא ניתן לשיקום מקצועי;כללים ומבחנים לענין זה יקבע השר באישור ועדת העבודה והרווחה.". זה נדיר שלימודים אקדמיים הם חלק משיקום מקצועי, אבל זה לא בלתי אפשרי. כדי לזכות בשיקום מקצועי צריך לפנות למל"ל, לפקיד שיקום (בד"כ עובד סוציאלי), שאמור להכין "תוכנית שיקום", לאחר התייעצות איתכם. אם תוכנית השיקום שהוא מכין תאמץ הצעה שלכם ללימודים אקדמיים - תהיו זכאים לתשלום שכר הלימוד או חלק ממנו ואולי אף ל"דמי קיום" בזמן הלימודים. בהצלחה בלימודים.
 
צליאק

אין למיטב ידיעתי התייחסות ספציפית למחלת הצליאק, כמו גם למחלות רבות אחרות במבחנים לקביעת דרגת נכות. הנכות למחלות אלה נגזרת מאחוזי הנכות הניתנים לאיברים הנפגעים במחלה. אם אינני טועה (אינני רופא!), צליאק מתבטא בעיקר בהפרעות במיעיים ולכן סעיף 13 העוסק במיעיים, הוא הסעיף הרלבנטי: . מעיים (1) Entero-colitis chronica including Spastic amebic colitis א. הפרעות קלות, עצירות ושלשול לחליפין, ללא השפעה על המצב הכללי 0% ב. בצורה בינונית 10% (2) דלקת כיבית של המעי הגס א. בצורה קלה עם 4-3 יציאות ביום, ללא אנמיה, ללא השפעה על המצב הכללי 10% ב. בצורה בינונית עם התלקחויות לעתים קרובות 30% ג. בצורה יותר מבינונית, עם התלקחויות תכופות, אנמיה, מצב תזונתי ירוד 50% ד. בצורה קשה, עם חום, אנמיה קשה המצב הכללי ירוד מאד 70% ה. בצורה חמורה,זקוק לאישפוז 100% (3) Diverticulitis - Diverticulosis א.ללא הפרעות 0% ב. ישנן הפרעות, אחוזי הנכות ייקבעו לפי סעיף-קטן (1) (4) Malabsorption syndrome including Coeliac disease, Sprue א. בצורה קלה, שלשול שומני, 3 או 4 יציאות ליום, ללא השפעה על המצב הכללי, בלי אנמיה 20% ב. בצורה בינונית עם אנמיה, ירידה במשקל 40% ג. בצורה קשה עם ירידת חלבוני הדם (Hypoproteinemia) בצקת ברגליים ואנמיה ניכרת, הפרעות באלקטרוליטים וכו' 70% (5) מחלות כגון: Crohn's Disease, מחלות גרנולומטוטיות של המעיים, שחפת המעיים- אחוזי הנכות ייקבעו לפי סעיף קטן (2).
 
צליאק מוזכרת במפורש.

בדיוק היכן שציטטת. בסעיף קטן (4) כתוב: Coeliac disease. זה בדיוק צליאק.
 
למעלה