סכרת סוג 2

בתיה ג

New member
סכרת סוג 2

אני חולת סכרת סוג 2 מזה כשנתיים מקבלת גלוקופאז פעמיים ביום גם יל'ד גבוה,A1C 7.2 I ובבדיקות בבית בבוקר בצום בין 130-140 ושעתיים אחרי ארוחת בוקר 133, רופא משפחה אומר שזה תקין האם אכן כך? אני בת 62

זה בהחלט לא ״תקין״

כי ערכים תקינים הם ערכים של אדם בריא (עד 5.7 אם אני לא טועה) וגם סכרתי יכול לשאוף אליהם, הם בהישג יש ואני הייתי בערכים כאלה תקופה ארוכה ומתכננת לחזור אליהם.
רופאי משפחה נוהגים קצת לחפף עם סכרתיים, במיוחד סוג 2, ולפצפות מהם לפחות.... בסופו של דבר מי שסובל מהסיבוכים בסוף זו את ולא הרופא אז הייתי ממליצה לך להקשיח את הסטנדרטים ביחס אליו, כשלרופא יהיו כאלה נתונים תשאלי אותו שוב אם זה תקין...

חייב לא להסכים איתך, אומנם ה-A1C מעט מעל 7...

אבל היא לא תצליח לעולם להגיע ל-A1C קטן מ-7.2. אלא אם תעבור לאינסולין.
היא צריכה לשאוף להוריד מעטאת הערכים היום יומיים, והכי חשוב, לפגוש אנדוקרינולוג בהקדם.

תומרונתם

New member
מנהל
האם פגשת אנדוקרינולוג?

כמאובחנת עם סכרת, את צריכה לפחות פעם בשנה לראות רופא אנדוקרינולוג המתמחה בסכרת. הוא זה שיוכל לחוות דעה על רמת האיזון שלך, ולהתאים לך את התרופות.

על פניו, הערכים שלך הם מעט גבוהים ממה שרצוי להיות, ואני תמהה שרופא המשפחה לקח לעצמו את החופש להגיד לך "הכל בסדר".

מה שאת יכולה כן לעשות בכוחות עצמך, אפילו לפני פגישה עם אנדוקרינולוג, זה לוודא שהתזונה שלך מתאימה למצבך, ושאת פעילה. האם את אוכלת בהתאם לדיאטה כלשהי? האם את עוסקת בפעילות גופנית כלשהי? אלו יוכלו לשפר את מצבך ותלויים אך ורק בך.

למעלה