סכרת

talitul10

New member
סכרת

אם במהלך היריון אובחנה סכרת מיד נותנים אינסולין כטיפול? מה המשמעות של זה עבור העובר והלידה??

rotemsan

New member
סוכרת הריונית

אני יודעת שנשים עם סוכרת הריונית יולדות תינוקות גדולים, מעל ארבעה קילו ואז יש שכיחות של סיבוכים בגלל הגודל של התינוק. קרעים בתעלה, או שהכתפיים של התינוק "נתקעות" אחרי שהראש יוצא, ובגלל זה בד"כ יעשו במקרים כאלה ניתוח קיסרי. אם היא קיבלה את הסכרת בזמן ההיריון אז זו סכרת היריונית ובאמת מטפלים בה עם אינסולין. צרפתי לך כתבה עם מידע רפואי דרך כללית היריון ולידה - אני מקווה שזה יעזור. "סוכרת הריונית"

לאוו דווקא

יש מקרים של סוכרת הריונית שבהם דווקא אפשר לטפל רק באמצעות דיאטה. אני לא יודעת להגיד מה נפוץ יותר, אבל הכרתי כמה וכמה בנות שטופלו בכל אחת מהדרכים. כמו כן, נכון מאוד לומר שתינוקות לאמהות עם סוכרת הריונית נוטים להיות באופן ברור גדולים יותר מהצפוי, ושזה עשוי לגרום לסיבוכים במהלך הלידה. בנוסף למה שהוזכר, אצל תינוקות כאלה הריאות עלולות להתפתח באיחור. מה שחשוב לציין הוא שאיזון של הסוכרת (בין אם ע"י דיאטה ובין אם בתוספת אינסולין) מקטין את הסכנות הכרוכות בהריון סוכרתי, ושוב, יש לי כמה חברות שילדו בלידה רגילה גם עם סוכרת הריונית. המון
עתליה

למעלה