סלובודן מילושביץ' מת בכלא בהאג!

אלון 58

New member
סלובודן מילושביץ' מת בכלא בהאג!

הרודן הסרבי העומד למשפט בינלאומי בהאג על פשעי מלחמה,נמצא מת בכלאו.בכתבה ששודרה על-כך בחדשות ישראל 10,השתמש כתב דסק החוץ ניצן הורוביץ על ארוע זה בבטוי:ברוך שפטרנו,על-כך שלא יהיה צורך להשלים את המשפט,שכבר נסחב 4 שנים מאז הוסגר מילושביץ' מסרביה להולנד.

kapoya

New member
יהי זכרו ברוך

אני לא מסכים עם כל מה שהוא עשה, אבל הוא אחד היחידים שהעז להלחם בחורמה נגד הטרור האיסלאמי הקיצוני.

tapr

New member
../images/Emo45.gif

הוא נתן מודל שהתברר כשגוי, אבל לפחות אפשר לבנות עליו ולנסות לשפר. כיום המצב של סרביה מבחינת השלמות שלה די בסדר, למרות שולצו לקבל בחזרה את הפליטים.

a e q u i t a s

New member
../images/Emo31.gif

מנהיג שבוחר במקום דרך של דיאלוג וריסון עצמי, לטבוח באנשים שאינם לוחמים במאות אלפים ובמשך תקופה כה ארוכה, ראוי שנזכור אותה ברשימה השחורה של צוררים. מילושובץ' וצבאו לא נלחמו כנגד לוחמי גי'אהד איסלאמי, אלא כנגד אזרחים חפים מכל פשע, שכל פשעם היה מוצאם המוסלמי. מאות אלפים נטבחו, כפריהם נשרפו והם גורשו למדינות שכנות חסרי כל, פליטים בגלל רצונו הפנאטי של של מולושביץ' לסרביה גדולה. הוא ביקש לגרש 90 אחוז מ-2 מיליון האלבנים שהיו שם. מלחמה שהחזירה לאירופה את מראות הדמים שהיו לפני כמה עשורים באותה יבשת. מאוד מקומם שאתה מנסה לצייר את מילושוביץ הרודן, העריץ רוצח שידיו מגואלות בדם כאדם שנלחם כנגד טרור! העולם הפעם התאחד ובראשו, הנשיא ביל קלינטון והפסיקו את הטיהור האתני הנורא. עשרות אלפים נרצחו, סרביה פוצלה למספר מדינות, אבל השקט היחסי עכשיו. עכשיו שרוצח מת, אני מקווה שאלוהים למעלה ישפוט ידון אותו על מעשיו המבעיתים.

iamyoda

New member
מדינות יגוסלביה - 15 שנים אחרי

אני חושב שפרסמתי את זה בפורום כאן לפני חודשיים או משהו כזה, אבל עכשיו זה רלוונטי במיוחד להיזכר מדינות יגוסלביה

trigotrigo

New member
אזלת יד של ביה"ד הבינלאומי

אם המשפט נמשך כל כך הרבה זמן, בלי שמילושביץ קיבל את העונש, מה זה אומר על כוחו של ביה"ד? משפטים צריכים להתנהל ביעילות ולא להתמרח. משני צידי המשפט, המתנגדים למילושביץ והתומכים בו, לא מרוצים ממותו, כיוון שאשמתו/חפותו לא הוכחה והוכרעה סופית.

אלון 58

New member
נכון,אבל...

הטבע גם עושה את שלו.גם אצלנו משפטים "נמרחים" ע"פ זמן ארוך,כדי להוכיח הכל,כמו שנאמר:טחנות הצדק טוחנות לאט.

אלון 58

New member
../images/Emo104.gif../images/Emo104.gif../images/Emo104.gif../images/Emo40.gif../images/Emo221.gif

אצלנו הדבר הזה רחוק מפתרון,אני פסימי!

a e q u i t a s

New member
יש הרבה שאלות על תחום סמכויות

יש הרבה שאלות משפטיות, עקרוניות ואתיות לגבי סמכותו של בית משפט בינלאומי לשפוט ראשי מדינה מכהנים. יש פה תקדים גם לגבי מנהיגים ישראלים שלכאורה מבצעים פשעים נגד האנושות ופשעי מלחמה - ומפה מגיע הבעיותיות של העניין. עוד נקודה חשובה, לא שחלילה אני מזכה אותו מאשמה, היפך לדעתי מילושוביץ' אחראי ישיר ואדריכל המלחמה בבלקן, אך משקיפים במשפט שלו בהאג סבורים, לפחות חלקם שהתביעה מתקשה להוכיח זיקה ישירה למאורעות הטבח בזמן המלחמה הגדולה.

בית משפט ללא שיניים

המשפט הבינלאומי עדיין לא בשל לכפות מוסר על מדינות אחרות. לא ייתכן שמעצמות שבעות ומתנשאות יכפו מוסר מערבי מזוייף על מדינות שהם לא נוקפות עבורם אצבע. מה לעשות המוסר העולמי הוא עדיין אמריקקי.

למעלה