סלולרי בישראל - תדרים ועוד - עזרה בבקשה!

ilanvag

New member
סלולרי בישראל - תדרים ועוד - עזרה בבקשה!

שלום חברים, אחותי ביקשה שארכוש עבורה סלולרי חדש, כי הנוכחי שלה עומד לשבוק חיים. בנוסף, היא רוצה Samsung Note 4, אמנם מכשיר שכבר נמצא בשוק 3-4 שנים, אבל מכשיר מעולה - היא לא צריכה יותר מזה.

ופרט מידע נוסף - היא נמצאת על רשת 012 מובייל. חיפוש העלה ש-012 מובייל היא רשת וירטואלית אשר פועלת על התשתית של אורנג' (?)... כלומר על התשתית של פרטנר?

ועכשיו השאלה הנשאלת היא - איזה מבין הדגמים של נוט 4 אני אמור לרכוש לה? איזו רשת בארה"ב מקבילה להם מבחינת תדרים?

לסמסונג נוט 4 יש כמה דגמים, בהתאם לרשתות שעליהן הוא פועל בארה"ב. לדוגמה, N910v עובד על הרשת של וורייזון, N910A עובד על הרשת של AT&T, וכדומה. אין לי מושג איזה דגם לרכוש...

בתודה!

אילן

ב-FAQ שלהם כתוב

"לידיעתך, 012mobile פועלת בתדר mhz900 ו-mhz1800".
&nbsp
ועבור פרטנר (אורנג' חלף עבר מהעולם...) - "The Partner network utilizes GSM (900 MHz/1800 MHz), UMTS (900/2100 MHz) technology and for 3G services; an HSPA+ network that currently covers over 90% of the country, as well as an LTE network (1800 MHz)."
&nbsp
התשובה, אם כן: AT&T

eladts

New member
מה הקשר בין התדרים של פרטנר לאלו של AT&T?

בישראל משתמשים בד״כ (ובפרטנר תמיד) בתדרים לפי התקנים האירופאים ולא האמריקאים. אין שום מפעילה אמריקאית שמשתמשת באותם תדרים כמו פרטנר כי פשוט התדרים האלו משמשים לצרכים אחרים בארה״ב ולא פנויים לשימוש החברות הסלולאריות. עם זאת, טלפונים high-end בד״כ כוללים תמיכה גם בתדרים אירופאים.

ilanvag

New member
תודה בוקי ואלעד, כבר עשיתי על זה מחקר מקיף

אחרי שפרסמתי את ההודעה הזו, וגיליתי ש:
1. לסמסונג נוט 4 יש המוני דגמים אשר מיועדים לכל מיני אזורים בעולם, ועם מגוון תדרים שונה שכל דגם תומך בו.
2. יש כמה דגמים שמתאימים לישראל (N910U, וגם N910C), אבל הדגם שכנראה "מיועד" לישראל ופופולרי בה הוא N910F, כך שזה מה שאני ארכוש עבורה.
&nbsp
וכפי שאלעד כתב, זה לא בדיוק התדרים ש-AT&T עובדים עליהם...
&nbsp
שוב - תודה רבה!

למעלה