סלחיה שאני שואל פעם שלישית בפורומים

malgami

New member
סלחיה שאני שואל פעם שלישית בפורומים

שונים ,אבל מעניין לקבל כמה נקודות ראייה שונות . יש לי חבר עם מרין אטאק טרייל מהלך אחורי משתנה עם בולם אחורי פלואט R פרופדאל. שהוא העביר מהלך מ 5'' ל 6'' הוא אומר שהוא מרגיש שהבולם הופך רך יותר. שאלתו: האם הסיכוי לסגירת מהלך במצב זה עולה(הבחור אוהב לקפוץ עד 80 ס"מ לערך).? האם סגירת מהלך פוגעת בשילדה? תודה וסליחה.

טיראן מ

New member
שינוי מהלך דורש שינוי לחץ בבולם ...

החבר שלך צריך לשנות את לחץ האוויר בבולם עם שינוי מהלך כדי להשיג SAG מתאים. אכן, במעבר בין 5" ל-6" נדרש לחץ גבוה יותר בשל יחס המינוף שעולה. ללא הוספת לחץ הבולם יהיה אכן רך יחסית וסגירת מהלך תהיה מהירה יותר. סגירת מהלך לא אמורה לגרום נזק לשילדה עצמה. מאידך, הבולם כן סובל מסגירות מהלך תכופות והוא עלול להיפגע.

../images/Emo207.gif שאלה

סגירת מהלך מעיקה על הבולם ברמה שמעבר לעומס העבודה הרגיל שלו (כך אני מבין מדבריך), ותעוקה כזאת על בסיס קבוע תגרום ליצירת נזק מצטבר בבולם. ידוע לי שבבולמים ישנו קטע שמיועד לרכך את המכה של סגירת המהלך (BOTTOM-OUT), מה שמונע את הזעזוע הנגרם ממכה של מתכת במתכת, אבל בהחלט לא מונע את העומס העודף. ההגיון שלי אומר שכגודל העומס על הבולם, גודל העומס על השלדה, מה שמביא אותי למסקנה שגם השלדה עשויה להינזק מזה. אני טועה?

למעלה