סלטים לחג

סלטים לחג

אני רוצה להכין 2-3סלטים חגיגיים לפסח ( כדי שגם בטוח יהיה לי מה לאכול). מה אתם מכינים? אשמח לרעיונות
תודה

ladybug6

New member
יש סלט שאני ממש אוהבת

אולי אכין אותו אבל עוד לא בטוחה - עדשים שחורות או חומות אורגניות קטנות, עשויות מבלי להיות מושי. אליהן אני מוסיפה: קוביות גסות של עגבניות (רק בשר, בלי גרעינים), רצועות דקיקות של בצל סגול, כוסברה ופטרוזיליה, קמצוץ נענע, שום קונפי, ומתבלת בהרבה מיץ לימון, מלח. שמן זית יש מהשום קונפי כבר. סלט עדשים נוסף שאני אוהבת זה עם דלורית/בטטה צלויה, ורוטב ויניגרט (את זה יש בבלוג שלי).
אפשרות נוספת זה הסלט מהבלוג שלי עם החסה ואנדיב ותפוחי עץ - סלט מצוין לטעמי. גם האחרון שהעליתי עם הסלק והגזר והתפוזים, הוא חגיגי וטעים.
יש גם את סלט הגזר המפורסם עם הפקאן הסיני ועירית קצוצה ברוטב מתקתק, אבל אין לי מתכון מדויק בשבילו.
אפשר ללכת על סלט שורשים ברוטב אסייתי.
סלט ירוק עם עלי בייבי ופירות יבשים בויניגרט כלשהו.
אפשר סלט של פטרוזיליה, כוסברה, קצת חסה, קצת נענע, הכל קצוץ קטן קטן קטן קטן, מתובל במיץ לימון, שמן ומלח, מעט מאוד סוכר, ומעל תערובת של שקדים וצנוברים קלויים, וקצת נבטי חמניה לקישוט.

פסטה אורז

עם ירקות מוקפצים או צלויים בתנור

סלט כרוב עם שקדים כלופים בצל קוביות קישואים קטנטנות וגזר כנ"ל

סלט סלק או סלק צלוי פרוס עם טחינה או רוטב אחר

האם את אוכלת קטניות/ אורז בפסח? זה מאד משפיע על המבחר

סלט תפוחי אדמה, פטריות מוקפצות, בצל חי, עגבניות מיובשות שמן זית ועלים ירוקים קצוצים לרוב.

אם את אוכלת אורז אז סלט אורז עם חמוציות מיובשות , קשיו קצוץ, בצל ירוק, ואם אוכלת קטניות אז גם גרגרי חומוס או אפונה ירוקה מבושלים. רוטב מתקתק עם שום.

סלט עלים מאודים- סלק, חסה, תרד, סלרי. שמן שומשום כהה כמה טיפות, מיצלימון סחוטרי, מלח ,פלפל שחור ושום כתוש. קוביות גזר קטנות מוקפצות.

פטריות מכמה סוגים מוקפצות, קוביות בטטה קטנות אפויות ובקערה להוסיף טבעות בצל סגול, שורש ג'ינג'ר מגורר, כוסברה טריה קצוצה דק.

יש סלט ירקות פשט ורגיל שאני מתבלת עם שמן זית

לימוד מלח ופלפל.

סלט חגיגי יותר אני מכינה מעגבניות שרי פרוסות, פטריות שמפניות פרוסת, בצל סגל, בצל ירוק, שום קצוץ, בזיליקם קצוץ. מתבלת בחמוץ בלסמי, שמן זית, מלח ופלפל ומפזרת מעל צנוברים קלויים.
את הצנוברי והחומץ ושמן מומלץ להוסיף לפני הגשה.

ישלט טעםשל עלי חס עם אגוזי פקאן סיני.מבלים בלימון,מלח, שמן זית

vala hopa

New member
לא יודעת אם חגיגי, אבל בטוח טעים

סלט מבושל שמורכב מבצל, גמבות, חציל וקישוא. בתיבול מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, רסק עגבניות ומעט מיץ לימון וסוכר.
חותכים את הירקות לקוביות ומאדים על אש גבוהה עם 2 כפות שמן ללא תוספת מים. מוסיפים תיבול, ממשיכים לבשל תוך בחישה מידי פעם עד שהירקות רכים, וזהו.

יוספה 51

New member
אני הולכת על סלטים קלים:

סלט הגזר והפקאנים, סלט הכרוב והשומשום ברוטב סויה סוכר ושמן וסלט החומוס עם הבצל והפטרוזיליה של ליידיבאג. מאחר שזה רק הקדימון, אין לי זמן רב להשקיע ובשלושת הסלטים האלה יש גיוון יפה של צבעים על השולחן וממש קלים לעשייה.

יוספה 51

New member
אוי ואבוי, חששתי מזה, טוב- צריכה תחליף לסלט

קל יחסית, כמו הכרוב.... תודה. אגב- קניתי לזניה, עכשיו ננסה בקרוב את השילוב של הלזניה עם הכרובית

Gidi Shemer

New member
שימי לב שמיקי כתבה (ובצדק) שלא מדובר בהכרח

בכל רטבי הסויה. גם אצלי בבית יש גברת צליאקיסטית ובזמנו היא היתה מחזיקה סויה נ"ג. רק לשים לב לכמויות. זה בדרך כלל רוטב אמיתי ולא "בטעם" ולכן הוא גם מאד מרוכז.

RSPA

New member
יש רוטב סויה קלאסי (SHOYU) ויש TAMARI

לפי מה שהבנתי ברוטב הקלאסי יש סויה וחיטה. בתמרי (אין קשר לתמרים או משהו כזה) אין חיטה.
זו בגדול החלוקה לעם גלוטן ובלי גלוטן.
אבל, כמו בכל דבר - יש קומבינות. יש כל מיני יצרני שוליים או עלומים ממש שמשווקים תחת השם TAMARI גם רוטב המכיל חיטה ולכן לא נותר אלא לקרוא היטב ברשימת הרכיבים בתקווה ששם לפחות לא עשו קומבינות גם כן.

Anat Shemer

New member
גם בתמרי יש לרוב חיטה

באלה שאין חיטה זה כתוב במפורש (ללא גלוטן).

למעלה