יש סלט שאני ממש אוהבת
אולי אכין אותו אבל עוד לא בטוחה - עדשים שחורות או חומות אורגניות קטנות, עשויות מבלי להיות מושי. אליהן אני מוסיפה: קוביות גסות של עגבניות (רק בשר, בלי גרעינים), רצועות דקיקות של בצל סגול, כוסברה ופטרוזיליה, קמצוץ נענע, שום קונפי, ומתבלת בהרבה מיץ לימון, מלח. שמן זית יש מהשום קונפי כבר. סלט עדשים נוסף שאני אוהבת זה עם דלורית/בטטה צלויה, ורוטב ויניגרט (את זה יש בבלוג שלי).
אפשרות נוספת זה הסלט מהבלוג שלי עם החסה ואנדיב ותפוחי עץ - סלט מצוין לטעמי. גם האחרון שהעליתי עם הסלק והגזר והתפוזים, הוא חגיגי וטעים.
יש גם את סלט הגזר המפורסם עם הפקאן הסיני ועירית קצוצה ברוטב מתקתק, אבל אין לי מתכון מדויק בשבילו.
אפשר ללכת על סלט שורשים ברוטב אסייתי.
סלט ירוק עם עלי בייבי ופירות יבשים בויניגרט כלשהו.
אפשר סלט של פטרוזיליה, כוסברה, קצת חסה, קצת נענע, הכל קצוץ קטן קטן קטן קטן, מתובל במיץ לימון, שמן ומלח, מעט מאוד סוכר, ומעל תערובת של שקדים וצנוברים קלויים, וקצת נבטי חמניה לקישוט.