סלטים קנויים

snowhite33

New member
סלטים קנויים

היי, קניתי אתמול סלט של שופרסל, של שעועית לבנה וטחינה, יש לו טעם ככ דומה לחומוס שאני ככ מתגעגעת לזה, שאכלתי בלי לחשוב בכלל. אחכ נזכרתי שאומרים שלא מומלץ סלטים קנויים? אתן יודעות אם זה לכל הסלטים? מבחינת הרכיבים אין שם משהו אסור...
 
היי,

לא ידוע לי על בעיתיות עם סלטים קנויים רק לוודא שאם מכילים מיונז וביצים הם דורשים קירור מעבר לזה אם את קונה במקום מסודר לא חושבת שצריכה להיות בעיה. הייתי יותר נזהרת מסלטים באירועים זה כן כי אי אפשר לדעת כמה זמן שהו מחוץ למקרר או האם עירבבו אותם עם סלטים ישנים יותר וכו
 

snowhite33

New member
תודה

אני יודעת שיש גם המלצה לא לאכול חומוס קנוי, אז שאלתי כי מרוב איסורים כבר לא יודעת מה מותר �� תודה רבה
 
דווקא כן יש המלצה כזו

מבחינת ירקות - מומלץ שלא לאכול סלטים בבתי קפה מכיוון שלא ידוע אם שטפו את הירקות כמו שצריך (ולאור התחקיר שהיה ממש אתמול בחדשות - אני עוד יותר ממליצה להמנע).
אני אוסיף שגיסתי (מהנדסת מזון) ממליצה לא רק לשטוף את הירקות כמו שצריך אלא לצרוך אותם תוך חצי שעה מהשטיפה שלהם כדי שלא לאפשר חלון להתפתחות חיידקים עליהם, ואוכל מבושל - לחמם בסיר ולא במיקרו (כי במיקרו החיידקים דווקא יכולים להתרבות ובסיר יש יותר סיכוי לרתיחה מה שיהרוג את מרבית החיידקים הבעייתיים).
מבחינת סלטי "מעדניה" - כל החצילים והמטבוחות וכו' גם מומלץ שלא לקנות אלא להכין לבד בבית בגלל חשש לסלמונלה וליסטריה. כל כמה זמן יש ריקול של סלטים כאלו, כי דברים קורים. לרוב האנשים זה קלקול קיבה. לנשים בהריון זה ממש אסון (החל מהפלות למומים בעובר ועוד).
 
למעלה