סלטעון הכתבה הזאת במיוחד בשבילך

גידעון1

New member
סלטעון הכתבה הזאת במיוחד בשבילך

עבד אל עאל מסכם את השיחה ומעיר כי גם הגדה המערבית לא תישאר שקטה הרבה זמן: "הישראלים יספגו בעתיד הקרוב מכות כואבות, גם מהגדה המערבית. אנו, ויתר הארגונים הפלסטינים, נערכים במאמץ גדול להתחיל ולפגע בישראלים גם מתוך הגדה המערבית. אני מקווה שבקרוב נתחיל ליישם את העברת הידע והטכנולוגיה של ירי הרקטות גם לשם".

fifanowftw

New member
אואו...

אם זה רק יקרה, שרקטת קסאם תורה מהגדה..ווה ווה, אני לא רוצה לחשוב מה יהיה. הרבה דם יישפך, ורק הפלסתינאים יהיו אשמים בזה.

גידעון1

New member
וויז אני כישראלי החושש לבטחון המדינה

מסרב בכל תוקף שישראל תעזוב את הגדה ואין לי כל כוונה להמר על "השלום" של האימפוטנט אבו מאזן. אבו מאזן לא הצליח להגן על עזה אז עלינו הוא כן יצליח להגן?

גידעון1

New member
ברור שלא

אבל יש כאן אנשים שחיים באשליות שכן כדאי לעזוב את הגדה ולהמר בחייהם של ישובי המרכז

התכוונת גדעון שזה בדיוק בשבילך...

זה הרי בדיוק העתיד הקשה שאני חושש ומזהיר מפניו, אם הפלסטינים בגדה לא יקבלו שום דבר, ויראו שהכיבוש ממשיך.

גידעון1

New member
חחחחח

אם צה"ל עוזב את הגדה, במהירה הזרוע הצבאית של הטרור תשתלט על האיזור ואתה תוכל להגיד לאבו מאזן ולרשות הפלשתינית ביי ביי. אם הם חושבים שהם יצליחו להפגיז את המרכז מהגדה למרות שצה"ל שם אז תאר לעצמך באיזו קלות הם יוכלו לעשות את זה אם צה"ל ייסוג משם.

לא הבנת מה אני מתכוון?

זה לא קשור אם צה"ל יעזוב או לא יעזוב. גם כשצה"ל ישב בעזה היו קסאמים. וגם כשצה"ל החזיק בגדה (ועדיין מחזיק בה) יצאו גם ממנה קסאמים. אם הכיבוש יימשך או המשא ומתן ייפסק המצב יחמיר, וזה בדיוק מה שאני מזהיר מפניו.

גידעון1

New member
עכשיו אתה באמת חי באשליות

אם אתה חושב שאין קשר בין שהותו של צה"ל בגדה לבין הגבלת יכולתם של ארגוני הטרור להשתלט על הגדה

אתה בנתיב אחר גדעון. בכלל לא על זה דיברתי

דיברתי על משהו אחר- על כך שהמשך הסטאטוס קוו והכיבוש יביא להסלמה בסכסוך, ולא מצד השתלטות של חמאס שהוא כוח שולי בגדה, אלא מצד הפת"ח שהוא הגוף החזק והרוב בגדה.

גידעון1

New member
בנושא הזה כבר דשנו לא מעט פעמים

אני ואתה חלוקים בנוגע ליכולת החמאס ושאר ארגוני הטרור להשתלט על הגדה אם צה"ל יצא משם. אם חמאס הצליח תוך פחות משבוע בעזה לפרק לפת"ח את הצורה אז הכל אפשרי. ברגע שאני אהיה משוכנע שבאמת אין מצב שהטרוריסטים בעזה יוכלו להשתלט על הגדה אני אהיה הראשון שיברך על יציאת צה"ל מהגדה. בנוגע לתרחיש הכי גרוע שלך שגם פת"ח יצטרף ללחימה(שאגב כבר קיימות עדויות לכך) אני עדיין מעדיף שצה"ל ישאר שם כי כבר הוכח שאף אחד לא ישמור עלינו חוץ מעצמנו.

אתה עדיין לא מבין, רק שהכיבוש יפסק

והכוונה לכל א"י הכבושה או המשוחררת. יהיה כאן שקט. אם זה יהיה הכיבוש הערבי או היהודי, תלוי מי המתבונן.

למעלה