סלטעון ומרים בואו תראו איך החמאס שלכם

../images/Emo10.gif אני לא מאמין!

הרי רק השבוע שעבר פטפטתי בצ'אט עם משעל, וביקשתי שימסור ד"ש לאשה לילדים, וגם הורדתי לו סרטים באינטרנט! הוא היה כל כך נחמד... רק שלשום ישבתי לקפה עם הנייה, דיברנו על ההתחייבויות הרפואיות והוא אמר לי שמחר, מחר, הוא מטפל בזה! איזו אכזבה
איזה מין חברים אלה...

החמאס הבהיר שהוא מכיר בסמכותו

של אבו מאזן ולכן על בתי החולים לדרוש את הכסף ישירות מראמללה. אני לא רואה שום דבר פסול בהתנהגות החמאס כי הכתובת היא הרשות הפלשתינית ועליה להסדיר את התשלומים לבתי החולים. חמאס הוא ארגון ששומר על עזה מבחינה בטחונית מפני תוקפנות ישראלית אבל במה שקשור לנושאים האזרחים על הרשות להעביר את התשלומים. אני גם רוצה להבהיר משהו באופן כללי: כשאני אומרת שאני תומכת חמאס אני לא מדברת על הפעולות שהוא עושה בתוך ישראל שהם פעולות לא ראויות וחבל שהוא פועל בדרך זו. אני גם לא אוהבת שהוא יורה קסאמים לשדרות אבל אני כן תומכת בו שהוא מגן על האדמות מפני התוקפנות הציונית

respecta1

New member
את גם לא אוהבת את זה שהוא שולח קאסמים?

תודה באמת
הוא מגן על עזה? נראה לי אם באמת צהל היה תוקפני היה לו בעיה להשתלט על עזה ולחסל כליל את החמאס? נראה לך באמת שאם צהל היה תוקפני באמת היו הלילה 3 חיילים פצועים.. במקום 20 אזרחים ערבים הרוגים נראה לך שאם צה"ל היה תוקפני.. עזה כבר לא הייתה מגולחת? הרי כל יום נשלחים לפחות 4 טילים לעבר ישראל יש לנו כל זכות וסיבה להכנס לשם ולעשות שם מה שבא לנו קיצר דיי לחיות בסרט
לפחות סלטעון מכחיש את זה שהוא תומך חמאס למרות שהדעות שלו לא היו מביישות חמאסניק פנאטי.. אבל לפחות הוא מבין כמה זה מטומטמם\ נוראי אם הוא יגיד עכשיו שהוא תומך בחמאס את גם זה לא =\

אתה מצחיק, אתה יודע?

אתה לא מכיר בשיט מה זה חמאסניקיות פנאטית אמיתית, ואתה לא מבין בשיט מה זה דמוקרטיה אזרחית ולא אתנית, ואתה לא מבין בשיט כמה זה רחוק זה מזה, אבל אתה בהחלט מרשה לעצמך להחליט עבור כל אחד כאן במה הוא תומך "בסתר ליבו". אפשר בהחלט להתווכח ויכוחים על דעות פוליטיות אבל לפחות שהויכוח יהיה רציני, כמו עם כמה מהאנשים כאן. בינתיים אתה רק פולט שטויות.

respecta1

New member
חח קודם כל אם הייתי רושם הודעה כזו

היא מנימום הייתה נמחקת כמו שקרה כבר הרבה :) וזה לא העניין העיקרי סתם הערה |שורק| אני לא יודע בשיט מה זה חמאסניקיות פנאטית אמיתית, וואלה? טוב מזל שיש לנו פה מומחה
וחוץ מזה אמרת הרבה דברים אבל בעצם לא אמרת כלום.. להגיד אתה לא מבין בשיט אתה לא מבין בשיט אתה לא מבין בשיט כל אפס יכול =]

מה אתה אומר... ../images/Emo22.gif

האם לא אתה היית זה שכתבת על מישהו כאן "זה שמעלי אומר שטויות"?
הזיכרון שלי לא עד כדי כך קצר חביבי. לא טרחתי להתייחס לזה או להתלונן, אבל מסתבר שכשעונים לך במטבע דומה אתה פתאום מתחיל עם האכלו לי שתו לי.. ואם לא הבנת למה אני מתכוון אני יסביר לך את זה שוב: מי שלא מסוגל להבדיל בין חזון פונדמנטליסטי ולא דמוקרטי לבין חזון דמוקרטי אזרחי לא-אתני, אכן לא מבין בשיט. ואם זה היה כל חטאך ניחא, לא הייתי מציק לך, אבל אתה מתיימר על בסיס אי ההבנה שלך בהבדל הזה, לטעון שאני בעצם תומך של תנועת חמאס בסתר
אז בקיצור הרמת את הראש לנגחה, וקיבלת אחת בעצמך.

respecta1

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

שוב אתה חוזר על אותם דברים רק באותם מילים.. על פי מה קבעת שאני לא "מסוגל להבדיל בין חזון פונדמנטליסטי ולא דמוקרטי לבין חזון דמוקרטי אזרחי לא-אתני" אתה זה שחיי בסרט שיש חזון"פונדמנטליסטי ולא דמוקרטי" אז צא מהסרט עלילת הדם הזה ושוב פעם אני אבקש ממך לענות על מה שהתחמקת מקודם לענות מעניין אותי באמת מעניין בלי ציניות או משהו איך בנאדם יכול להיות עם דעות כמו שלך שהוא חלק ממדינה שכל שכניה ורוב הציבור המוסלמי בעולם קורא להשמדתה שיש לה מאות מיליוני שונאים, שכל יום מדינה אחרת מתחילה בעיות נגדה, שהיא הולכת להכנס לעוד מלחמת ענק כפויה שכל יום משגרים עליה לפחות חמישה טילים שרק לפני חצי שנה היה הפיגוע האחרון שבו נהרגו שלושה אנשים ו"רק" שלושה רק בגלל אמיצות של נהג מונית..שלפני שנתיים- שלוש כל יום היה פיגוע שנהרגו בו לפחות 5 אנשים שלא היה אפשר במרכז לצאת מהבית ולהכנס לאוטובוס בלי להיות בפאניקה וכו' וכו' איך עדיין אדם יכול להיות כאלה נגד המדינה?

על פי מה קבעתי את זה?

על פי זה שאתה טוען על מישהו שהחזון שלו הוא דמוקרטי-אזרחי ולא אתני, שהוא תומך בסתר בתנועה שהחזון שלה הוא פונדמנטליסטי ולא דמוקרטי. איך עוד אפשר להסביר לך את זה?
ואם אתה שואל שאלות בלי ציניות אני יענה לך בלי ציניות: לכל הדברים שציינת יש צד נוסף, שלצערי אתה לא מסוגל או לא רוצה לראות אותו. הצד הזה הופך את כל התמונה להיות שונה לחלוטין, כאשר יש לה שני מימדים ולא רק אחד. אתה מגלה שהתמונה הרבה יותר מורכבת, שהאחריות להרבה מהדם של הישראלים שנשפך מוטלת על כתפי מנהיגים צינים שמנצלים את הפחדים של העם שלהם, שיש הרבה אנשים משני צידי המתרס שרוצים כנראה פשוט לחיות, אבל הם קורבן של לאומנות.

respecta1

New member
../images/Emo6.gif

איזה צד נוסף יש פה? אני רואה את כל התמונה וכל מה שקורה אשמים הלאומנים שלצערנו הם הרוב המוחלט שבצד השני לפני הקמת המדינה הם התחילו תקיפות נגד יהודים, לא אנחנו נגד ערבים אחרי הקמת המדינה.. הם אלה שהתחילו עוד מלחמה ועוד מלחמה ועוד מלחמה על המדינה, לא אנחנו נגדם.. עלינו כל הזמן נכפו המלחמות האלה..

../images/Emo6.gif

לזה אני מתכוון שאני אומר שאתה לא רוצה לראות את התמונה המלאה. מתוך ההיסטוריה אתה רואה רק את הפעולות ההיסטוריות שמתיישבות לך עם התיאוריה, והשאר פשוט לא קיימות מבחינתך.

respecta1

New member
../images/Emo6.gif

הכל מתיישב.. כי לא משנה איזה אירוע תביא, אני יביא לך 3 שהם עשו ובצורה הרבה יותר נוראית על איזה אירוע אתה מדבר ה"נכבה"? פינוי של כמה ערבים מישוביהם אחרי שבזמן המלחמה הם גם נלחמו נגד היהודים ואחרי שגם לפני המלחמה הם עשו איזה סוף טבחים ביהודים עזוב את זה שאין בזה שום דבר פסול זה כאילו שביום כיפור אחרי שהסורים הצליחו לכבוש את רוב רמת הגולן אז הצבא היה נלחם בהם ואחרי שמביס אותם הוא היה נותן להם להשאר שם בסתלבט, הזוי לא? ותביא כל אירוע שלדעתך לא "יתיישב לי עם התיאוריה"

../images/Emo6.gif

תגיד לי איפה אתה חי, על איזה "פינוי של כמה ערבים" אתה מדבר? תאמין לי שעל כל טבח שאתה מביא יש אין ספור טבחים ותוקפנויות של הציונים נגד ילידי הארץ. שלא לדבר על התוקפנות הראשונית, שהיא קולוניזציה של פלסטינה תוך נישול הדרגתי של האיכרים הערבים ומאבק בזכות העובדים הערבים לעבודה. מה שלא מסתדר לך עם התאוריה זה שיש סיבה מאד טובה למה הערבים התנגדו לציונות, ולמה רוב המדינות הערביות פעלו נגדה. מה שלא מסתדר לך עם התאוריה, זה שלמרות זאת מהתחלת קום המדינה מנהיגים ערביים הסכימו לשלום עם המדינה היהודית, וראשי הממשלה כמו בן גוריון וכמו גולדה מאיר אחריו פשוט דחו אותם כי הם העדיפו עוד כיבוש ועוד שטח על פני חיים בשלום לאזרחי המדינה, שזה כולל אתה. אפילו מה שאתה אומר על כל המדינות סביבה קוראים להשמדתה הוא שטויות, אתה הוזה, כי המציאות שבה כל המדינות הערביות הודיעו על נכונות לשלום מלא עם ישראל לא מסתדרת לך עם התיאוריה. מה אני יכול לעשות לך? מה שאני לא יסביר לך זה לא יעזור, כי התאוריה הפרנודאידית והלאומנית שלך משתלטת לך על הראייה

דעתי על תנועת חמאס

אם יורשה לי בתור לא-פלסטיני לחוות דעה לגבי מה שלדעתי היא טובת העם הפלסטיני: חמאס גרם וגורם נזק בל יתואר לעם הפלסטיני- בעבר, כשהשתמש בטקטיקת פיגועי ההתאבדות נגד אזרחים ישראלים, הוא לא השיג דבר מעבר לנקמה עיוורת בחפים מפשע. הוא כן הצליח לגרום להקצנה קשה בדעת הקהל הישראלית, ולאיבוד תמיכה בינ"ל בעניין הפלסטיני. כשמדובר בעם חלש שנאבק מול מעצמה צבאית, התמיכה הבינ"ל היא חלק חשוב ביותר במאבק, וחמאס בזבז אותה. כיום, כשהוא שולח רקטות קסאם לעבר ישובים ישראלים, הוא מפר את החוק הבינ"ל ומוכיח לכולם שהוא לא יותר טוב משיטות האויב שלו שאותן הוא מגנה, והפגיעה הקטנה באזרחים היא רק בזכות היכולת הטכנית החלשה שלו. עם כל הגועל שהתלווה בעיני פלסטינים רבים לשלטון הפת"ח המושחת והמשת"פי, ההתנהלות של חמאס מולו היא לדעתי שערורייתית, ועברה את כל גבולות המאבק הסביר. וכאן החטא הגדול ביותר שלו כלפי העם הפלסטיני- אם יש משהו שהפלסטינים לא יכולים לוותר עליו במאבקם- זוהי האחדות הלאומית. מלחמת האזרחים שמתלקחת שוב ושוב בין חמאס לפת"ח (שגם הוא לא נקי מאחריות בעניין הזה) היא המתנה הגדולה ביותר שיכל אולמרט לקבל. שיא השיאים היה לראות את אחד מדוברי חמאס נואם כאשר גילו את סרטן הערמונית אצל מחמוד עבאס, ומאחל לו למות "אנשאללה עד החורף".. אין לחמאס חזקה על שמירה על המאבק הלאומי הפלסטיני. הגנה מפני התוקפנות הציונית היא לא סתם לזרוק סיסמאות משלהבות. זה משהו מספיק מסובך ומורכב שדורש המון שיקולים פוליטים. מאבק לאומי והגנה על האדמות מתבצע בלי קשר לחמאס במקומות שונים בגדה. ישנן עוד מפלגות וגופים פוליטים פלסטינים שלא הפכו לפודלים של אולמרט, וזאת מבלי לשגר אף קסאם. וגם לא ראיתי איך חמאס מצליח בדיוק להגן על תושבי עזה מפני פלישות הצבא הישראלי והתקפותיו. אם כבר, אז הפרובוקציות שלו מזמינות אותן הישר לעזה... מעבר לכל אלה, כמובן שאישית כסלטעון חמאס מעורר דחיה בגלל הפונדמנטליזם שלו. אחרי שאמרתי את הדברים האלה, אני מוסיף כישראלי שאסור לשכוח שמדינה לא בוחרת את האויבים שלה. חמאס עם כל מגרעותיו הקשות הוא תנועה שזוכה לתמיכה עממית רחבה. התמיכה בחמאס לא תעלם בגלל פעולה זו או אחרת של ישראל, ולכן גם חמאס לא ייעלם- על כל הריגה של פעיליו עולה קאדר חדש ונחוש יותר להלחם באלה שהרגו את קודמיו, וכוחו מתחזק. ישראל לא מרוויחה מזה כלום. בסופו של דבר אתה חייב לדבר עם כל מי שמוכן לדבר איתך, על מנת להגיע לשיפור במצב, בין אם זו שביתת נשק ארוכת טווח, ובין אם זה הסכם שלום מלא וסופי.

respecta1

New member
נגיב רק לחלק האחרון

כי הראשון פשוט הזוי מה זה התבוסתנות הזאתי? על כל אחד שנהרוג יקום אחד נחוש יותר? אז נהרוג גם אותו יבוא אחד קיצוני יותר אחריו? נהרוג גם אותו, יש מספיק משאבים וכוח לזה.. ובסופו של דבר אף אחד לא יקח את התפקיד כי הוא יודע שמי שלוקח את התפקיד - מת

למעלה