סלט ביצים קצת אחר,,

שרון א77

New member
סלט ביצים קצת אחר,,

הבוקר התבקשתי להכין סלט ביצים ל-12 אורחים, ביקשו שזה
יהיה ללא מיונז בכלל,,(היה מפגש חגיגי,וכול אחד הביא איתו משהו)
וכך הכנתי ללא המיונז:
גוררתי לתוך קערה גדולה את הביצים קשות במגרדת, (על החורים הכי גדולים,) והוספתי מלח ,פלפל, 2 כפות שמן-זית ,
קצצתי 2 פרוסות בצל סגול ,קצוצות דק דק,וטפטפתי עליהם כפית מיץ לימון,וכפית שמן-זית.
במקום המיונז הוספתי :
1/4 כפית חרדל
1/4 כפית סחוג -אדום,
וכף וחצי שמן-זית.
"הקפצתי " הכול בקערה עם -2 מזלגות בכדי שיהיה אוורירי,
וקישטתי מעל הכול ברצועות גמבה, ורצועות מלפפון חמוץ.
מסביב הנחתי חצאי עגבניות -שרי.

בנוסף,הכנתי סלסלה מלאה ב-20 לחמניות שאפיתי ללא קמח (עם שקדים טחונים,את מתכון הלחמניות כבר הקלדתי בפורום.)

הכול הגיע לשולחן -האירוח וחוסל במהירות.כולם היו בטוחים שיש מיונז,אבל כמובן שלא היה .
החרדל והסחוג עם שמן הזית והבצל הקצוץ ומעט הלימון ,נתנו נופך חדש של טעמים.
המסקנה : אפשר גם להכין סלט ביצים משובח בטעמים,מבלי צורך במיונז בכלל.
מאוד פשוט להכנה ,קל, וטעים.

ואיך מכינים מיונז ??!

שמן, חלמונים ומעט חרדל.. אז עמדת בבקשה ובמשימה, אבל בעצם כל המרכיבים של המיונז היו בפנים. מה שנקרא אצל הגשש "כאילו" בלי מיונז...

שרון א77

New member
אמרו שלא אקנה מיונז למתכון, כי הוא מכיל סוכר ותוספים מזיקים,

בבית כבר לא מכינה מזמן מיונז מביצים חיות, (מאז גילוי הסלמונלה-אצל העופות.)
&nbsp

שרון א77

New member
היום עשיתי מעשה שאסור לעשות ,,

והבטחתי לעצמי שזו הפעם אחרונה שזה קורה ,ואכן כך זה יהיה:
ביקשו ממני להכין מתכונים שאסורים לחולי -סוכרת, וזאת בעקבות אירוח קרוב משפחה שמגיע מחו"ל עם משפחתו, גם הביאו אליי את כול המצרכים הדרושים לבישול,כך שהסכמתי למלא ברצון את המטלות שהוטלו עליי ,אבל לא ציפיתי שהריחות המשגעים שיעלו מהסירים ומהתבשלים שבתנור ,יפתו אותי לטעום קצת מזה וקצת מכול דבר ,
כך שלאחר כמה שעות מצאתי עצמי ממש מסוחררת מרמת הסוכר שקפצה ל- 380 .
(זה גובה נדיר אצלי,הכי גבוה שהגעתי היה 180 לאחר הארוחה.)
לקח לי 4 שעות לגרור ולמדוד אים ספור פעמים,בכדי להגיע לרמת הסוכר הנורמלית.
בסך הכול הכנתי 6 סוגי -מאכלים עתירי -פחמימות שלא אכלתי כבר 5 שנים לפחות,
כי סוכרתיים לא נוגעים בהם, ושילמתי על מחיר הטעימות בזינוק של הסוכר, והרגשתי ממש גרוע במשך כמה שעות.
בין מגוון המאכלים האסורים היו גם תפו"א ובטטות בתנור,
לילדים הכנתי לביבות גבינה,לביבות תפו"א,קציצות ירקות ,ועוגיות שיבולת -שועל- שגם להם הייתה תרומה גדולה בעניין של זינוק הסוכר.
וגם ביקשו שאכין גרגרי חומוס מתובלים בעשבי תיבול,ושאר תבלינים שממש אי -אפשר היה להפסיק לטעום (למזלי עצרתי בקושי בכף השלישית,שגם זה היה הרבה.)
הכנתי גם עוגת -גלידה ,וכך נוספו טעימות מכול דבר -וזה בסוף יוצא כמו בתוכנית "מאסטר -שף",הרבה מאוד טעימות עתירי -פחמימות ,וכול זה היה לקראת הצהריים.
&nbsp
בשעה שש בערב, לנוכח המצב הלא מאוזן,הארוחה האישית שלי הסתכמה ב-לחמניה קטנה דלת -פחמימות כמובן! עם סלט -ירקות וכמה אגוזים,שמתאימים לסוכרת.
מתחילת הבוקר ועד עכשיו חיסלתי 10 כוסות מים וכעת אמתין למחר, לחזור ליום חדש ולארוחה שגרתית ודלת -פחמימות.
&nbsp
מעתה, ברור לי שאין מנוס מליפול בפיתוי כשמכינים אוכל עתיר פחמימות שמיועד לאחרים,ולכן,כאשר אתבקש להבא להכין ארוחה,אסכים להציע רק מנות דלות -פחמימות
בלבד,וזאת לאחר היום הקשה שעבר עליי בקפיצות ברמת הסוכר .
&nbsp

שרון א77

New member
איזון ע"י הרבה ספורט ,דיאטה מוקפדת ,והזרקות אינסולין .

אבל לאחר שהאיזון הופר - הסוכר בדם השתולל .

למעלה