סלט חצילים רומני
חומרי גלם:
2 חצילים בינוניים שלמים
3 פלפלים אדומים (גמבה) שלמים
חצי ראש שום
בצל בינוני
מיץ מלימון 1
שמן זית
מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
מכניסים על מגש עם רדיד אלומיניום את החצילים והגמבות לתנור 203 מע'
עד שהגמבות מאבדות נפח ומתחילות להשחיר קלות, באמצע הופכים את הירקות.
מוציאים מהתנור:
את החציל מניחים להתקרר.
את הגמבות מכניסים לכערה ומכסים בנילון נדבק (מקל על הסרת הקליפה).
(אחרי שהתקרר מעט ואפשר לגעת ביד)
פותחים את החציל ל-2 ומסירים את הראש. מוציאים את התוכן למסננת.
מניחים את התוכן על קרש וקוצצים עם סכים שתי וערב עד שמתקבלת עיסה.
מעבירים לכערה.
נסירים את הקליפה והגרעינים מהגמבה, קוצצים דק, מעבירים לקערת החצילים.
מוסיפים חצי ראש שום קטוש, בצל חתוך דק דק, את המיץ ליומון, שמן זית (לפי הטעם) מלח ופלפל גם.
מערבבים היטב לקבלת מרקם אחיד בצבעים.
מניחים במקרר לצינון.
להגיש קר.
בתיאבון
חומרי גלם:
2 חצילים בינוניים שלמים
3 פלפלים אדומים (גמבה) שלמים
חצי ראש שום
בצל בינוני
מיץ מלימון 1
שמן זית
מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
מכניסים על מגש עם רדיד אלומיניום את החצילים והגמבות לתנור 203 מע'
עד שהגמבות מאבדות נפח ומתחילות להשחיר קלות, באמצע הופכים את הירקות.
מוציאים מהתנור:
את החציל מניחים להתקרר.
את הגמבות מכניסים לכערה ומכסים בנילון נדבק (מקל על הסרת הקליפה).
(אחרי שהתקרר מעט ואפשר לגעת ביד)
פותחים את החציל ל-2 ומסירים את הראש. מוציאים את התוכן למסננת.
מניחים את התוכן על קרש וקוצצים עם סכים שתי וערב עד שמתקבלת עיסה.
מעבירים לכערה.
נסירים את הקליפה והגרעינים מהגמבה, קוצצים דק, מעבירים לקערת החצילים.
מוסיפים חצי ראש שום קטוש, בצל חתוך דק דק, את המיץ ליומון, שמן זית (לפי הטעם) מלח ופלפל גם.
מערבבים היטב לקבלת מרקם אחיד בצבעים.
מניחים במקרר לצינון.
להגיש קר.
בתיאבון