סלט חצילים

yair_bar

New member
מנהל
סלט חצילים

שנים קניתי בחצי חינם.

הייתה להם שם מעדניית סלטים (מניח שעדיין קיימת - לא הייתי כבר יותר משנתיים) עם סלטים מאד מאד טעימים. מאד אהבתי לקנות שם את הסלטים (למרות המחיר הגבוה).

סלט אחד אהוב עליי במיוחד והוא סלט של קוביות חצילים מטוגנות ברוטב מיונזי-מתקתק.

לפני כמה חודשים נזכרתי שוב בסלט והחלטתי לנסות להכין לבד. יצא די דומה למקור ואני מאד מבסוט.

המרכיבים:
2 חצילי בלאדי גדולים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ * 1 ס"מ
4 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
7 כפות שמן צמחי (תירס, חמניות, סויה)
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה (רק העלים)
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כף גדושה חרדל
3 כפות גדושות מיונז
3 כפות שטוחות סוכר

אופן ההכנה:

[מכינים מראש קערה לסלט ובתוכה שמים מסננת דקה]

1.בווק מחממים 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל על להבה בינונית עד שהוא מתחיל להשחים.

2. מוציאים את הבצל למסננת שמעל הקערה (השמן העודף אמור לרדת לתחתית הקערה).

3.מוסיפים עוד 3 כפות שמן ומטגנים חצי מכמות החצילים על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב. החציל מתרכך ומשחים. זה הזמן להעביר גם אותו למסננת.

3. מוסיפים את כף השמן הנותרת ואת השמן שנשאר בקערה חזרה לווק. מטגנים את שאר החצילים. כשמוכן מעבירים גם למסננת.

4. שופכים את השמן שנותר במסננת לפח ומכניסים לקערה את החצילים והבצל. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב וטועמים. הסלט אמור להיות מתקתק, אז לא לפחד עם כמות הסוכר - לפעמים מגלים שצריך להוסיף עוד קצת.

טעים חם, אבל טעים עוד יותר קר

 

חנהפ

Active member
אכן נראה סלט מעולה

היתה גם איזו ורסיה של סלט דומה עם סלרי קצוץ...
 
למעלה