סלט טורקי של מרלין מהבלוג מה בלוגריה
ניסיתי המון מתכונים אבל המתכון שהכי טעים ומאז הפך למתכון הבית הוא של מרלין איילון מהבלוג מה בלוגריה:
http://mablogeria.blogspot.co.il/2012/08/blog-post_8.html
יש במתכון המון כוסברה ולמי שכמוני לא אוהבת כוסברה בלשון המעטה, כמובן שניתן להמיר בפטרוזיליה .
והמתכון לאחר עיבוד קצר שלי:
סלט טורקי מהבלוג של מרילין ma blogeria
מצרכים
צרור כוסברה קצוץ
צרור פטרוזיליה קצוץ
5 גבעולי בצל ירוק קצוצים
2 בצלים קצוצים דק
קופסה אריסה - כ- 220 גרם, חריפה או מתוקה או תערבות
2 קופסאות קטנות רסק עגבניות 200 גר' בסך הכל
מלח ופלפל שחור
כפית כמון טחון
1/2 כוס מיץ לימון לימון
1/2 כוס שמן (לא שמן זית)
הכנה
מערבבים הכל ומעבירים ושומרים במקרר
משתבח עם הזמן
הערות שלי: מכיוון שצרור הוא מושג לא מוגדר, ומכיוון שאני לא אוהדת כוסברה, השתמשתי בצרור
פטרוזיליה (מגיע במארז בשקית לא צרור גדול מדי) ורק בחצי צרור
ולדעתי לא מומלץ להוסיף יותר.
לא מכירה אריסה מתוקה. הוספתי חריפה והחריפות לטעמי חזקה מדי. למרות שאוהבת חריף.
גם כדי למתן את החריפות וגם לשיפור יחס ירוקים רוטב הוספתי עוד קופסה קטנה של רסק עגבניות.
לסיום, מאותה סיבה העברתי את התכולה למעבד מזון ונתתי כמה סיבובים קצרים בפולסים. לא להגיע למצב ריסוק אלא למרקם פחות גס.
מתקבלת כמות גדולה למדי. וכך זה נראה בהכנה שלי.