סלט טורקי

בתותית

New member
סלט טורקי

שלום לכולם,
למישהו יש מתכון טוב של סלט טורקי כמו שמוכרים (סלטים מוכנים ) ?
ניסיתי מס' מתכונים וזה לא יוצא אותו הטעם

תודה מראש
 

בתותית

New member
סלט טורקי

יאיר,
תודה רבה על המתכון. האם הטעם דומה לזה שנמכר במסעדות?
אין צורך לבשל את הסלט?
 
סלט טורקי של מרלין מהבלוג מה בלוגריה

ניסיתי המון מתכונים אבל המתכון שהכי טעים ומאז הפך למתכון הבית הוא של מרלין איילון מהבלוג מה בלוגריה:

http://mablogeria.blogspot.co.il/2012/08/blog-post_8.html

יש במתכון המון כוסברה ולמי שכמוני לא אוהבת כוסברה בלשון המעטה, כמובן שניתן להמיר בפטרוזיליה .
והמתכון לאחר עיבוד קצר שלי:

סלט טורקי מהבלוג של מרילין ma blogeria
מצרכים
צרור כוסברה קצוץ
צרור פטרוזיליה קצוץ
5 גבעולי בצל ירוק קצוצים
2 בצלים קצוצים דק
קופסה אריסה - כ- 220 גרם, חריפה או מתוקה או תערבות
2 קופסאות קטנות רסק עגבניות 200 גר' בסך הכל
מלח ופלפל שחור
כפית כמון טחון
1/2 כוס מיץ לימון לימון
1/2 כוס שמן (לא שמן זית)
הכנה
מערבבים הכל ומעבירים ושומרים במקרר
משתבח עם הזמן
הערות שלי: מכיוון שצרור הוא מושג לא מוגדר, ומכיוון שאני לא אוהדת כוסברה, השתמשתי בצרור
פטרוזיליה (מגיע במארז בשקית לא צרור גדול מדי) ורק בחצי צרור
ולדעתי לא מומלץ להוסיף יותר.
לא מכירה אריסה מתוקה. הוספתי חריפה והחריפות לטעמי חזקה מדי. למרות שאוהבת חריף.
גם כדי למתן את החריפות וגם לשיפור יחס ירוקים רוטב הוספתי עוד קופסה קטנה של רסק עגבניות.
לסיום, מאותה סיבה העברתי את התכולה למעבד מזון ונתתי כמה סיבובים קצרים בפולסים. לא להגיע למצב ריסוק אלא למרקם פחות גס.
מתקבלת כמות גדולה למדי. וכך זה נראה בהכנה שלי.

 
לא ניסיתי להחליף.

אולי בפלפלים מיובשים מפלפלים מתוקים וחריפים שעברו השריה ונטחנו, ושום בנדיבות. אלה המרכיבים העיקריים לאריסה: מתוך מתכון באתר וואלה. קחי מכאן מה שנראה לך מתאים.
http://food.walla.co.il/item/2951540
מצרכים:
לצנצנת משפחתית
200 גרם פלפל אדום מתוק מיובש
100 גרם פלפל אדום חריף מיובש (שאטה)
2 ראשי שום (עדיף טרי)
1/2 1 כפית מלח
1 כף זרעי כוסברה כתושים
1/2 כוס שמן קנולה

אופן ההכנה:
1. ראשית, מרוקנים את כל הפלפלים מגרעינים. עושים חתך לאורך הפלפל, פותחים אותו ומרוקנים את תוכנו. לאחר מכן מעבירים לקערה עם מים על מנת לשטוף אותו היטב. חוזרים על הפעולה עם כל הפלפלים. המלצה חמה: עבדו עם כפפות.
2. לאחר ששוטפים היטב את כל הפלפלים, מסננים את המים ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את השום, המלח וזרעי הכוסברה. מפעילים את מעבד המזון, ומוסיפים את השמן בהדרגה בזילוף איטי. עוצרים את פעולת מעבד המזון כאשר מגיעים למרקם הרצוי (כמעט-חלק).
3. מעבירים את האריסה לצנצנת, מזלפים מעט שמן מעל (עוזר לשמור על חיי מדף ארוכים יותר) ומאחסנים במקרר.
טיפ: ניתן לשלוט במידת החריפות באמצעות שינוי הכמויות של הפלפלים. במידה ורוצים יותר חריף, שמים יותר פלפלים חריפים ופחות פלפלים מתוקים, ולהיפך.
 
למעלה