אני אישית "גדלתי" על הצירוף של עגבניות,פלפלים,בצל, ורוטב עם שמן ולימון, אם כי אמא שלי קראה לזה "ים תיכוני" ולא ע"ש מדינה מסויימת. היום יצא לי לפגוש מישהי שמוסיפה לסלט חסה ורוטב על בסיס חומץ.
איזו גרסה אתם מכירים ואיך מכינים אצלכם?
שלום https://www.youtube.com/watch?v=jNDRkTC1v9Q
1. טריק יפה לבצל.
2. בסלט יווני זה בעיקר החיתוך (גס, חתיכות די גדולות) והרוטב.
לטעמי יש להשתמש בשמן זית פחות אגרסיבי. לא יודע אם יש למצוא בארץ שמן יווני.
ירקות חתוכים גס במאוד:
עגבניות, מלפפונים, בצל טבעות גסות, אולי גם פלפל ירוק/אדום
זיתים - עדיף כמובן קלמטה
גבינת פטה מפוררת מעל
שמן זית בנדיבות מעל
מעט פלפל ומלח
וזה תענוג אמיתי