1 תבנית תנור עם נייר אפיה, משומן
מלאה בחצאי עגבניות שרי, משוחות בשמן זית, בזוקות מלח ואבקת שום כתוש,
קלויות ב 220 מעלות בתנור עד שכל הנוזלים נעלמים ויש השחמה של חלק מהעגבניות.
1 תבנית תנור כנ"ל עם חצאי פלפלים אדומים נקיים, קעור כלפי מעלה,
משוחים בשמן זית ובזוקים מלח, קלויים כנ"ל, כ 30 דקות ואז להפוך לעוד 10.
(להוציא, להכניס לסיר, לסגור במכסה ולאחר 10 דקות לקלף את מה שאפשר בקלות.
אפשר להשאיר קליפות שרופות/שחורות שנדבקו. לחתוך לגודל של עגבניות השרי המוכנות).
1 תבנית כנ"ל של חצאי או רבעי פרוסות חצילים עבות קלויות בתנור וחתוכות גס, או, לחילופין,
3-4 חצילים קלויים בתנור בשלמותם.
אם קולים בשלמות, להוציא את בשר החציל בכף ולחתוך בסכין כמה חיתוכים שתי וערב.
אין צורך לרסק (אנחנו אהבנו יותר את האופציה הזו, שהיא סוג של וריאציה על סלט חצילים קלוי).
לערבב הכל יחד ולהוסיף חב' פטרוזיליה קצוצה במג'ימיקס ומעט שמן זית.
לטעום ולבדוק אם להוסיף, לטעמכם, מלח או מעט לימון או מעט חומץ או גם וגם.
לחובבי השום, ניתן לקלות בתנור ראשים שלמים כ-20 דקות ולסחוט את תכולתם
אל הסלט, ואז לוותר על אבקת השום של העגבניות, או להניח חצי כפית שום כתוש
מוכן על כל חצי עגבניה לפני האפיה.
מלאה בחצאי עגבניות שרי, משוחות בשמן זית, בזוקות מלח ואבקת שום כתוש,
קלויות ב 220 מעלות בתנור עד שכל הנוזלים נעלמים ויש השחמה של חלק מהעגבניות.
1 תבנית תנור כנ"ל עם חצאי פלפלים אדומים נקיים, קעור כלפי מעלה,
משוחים בשמן זית ובזוקים מלח, קלויים כנ"ל, כ 30 דקות ואז להפוך לעוד 10.
(להוציא, להכניס לסיר, לסגור במכסה ולאחר 10 דקות לקלף את מה שאפשר בקלות.
אפשר להשאיר קליפות שרופות/שחורות שנדבקו. לחתוך לגודל של עגבניות השרי המוכנות).
1 תבנית כנ"ל של חצאי או רבעי פרוסות חצילים עבות קלויות בתנור וחתוכות גס, או, לחילופין,
3-4 חצילים קלויים בתנור בשלמותם.
אם קולים בשלמות, להוציא את בשר החציל בכף ולחתוך בסכין כמה חיתוכים שתי וערב.
אין צורך לרסק (אנחנו אהבנו יותר את האופציה הזו, שהיא סוג של וריאציה על סלט חצילים קלוי).
לערבב הכל יחד ולהוסיף חב' פטרוזיליה קצוצה במג'ימיקס ומעט שמן זית.
לטעום ולבדוק אם להוסיף, לטעמכם, מלח או מעט לימון או מעט חומץ או גם וגם.
לחובבי השום, ניתן לקלות בתנור ראשים שלמים כ-20 דקות ולסחוט את תכולתם
אל הסלט, ואז לוותר על אבקת השום של העגבניות, או להניח חצי כפית שום כתוש
מוכן על כל חצי עגבניה לפני האפיה.
נערך לאחרונה ב: