סלט יום העצמאות שלי

אמרלדה

Active member
1 תבנית תנור עם נייר אפיה, משומן
מלאה בחצאי עגבניות שרי, משוחות בשמן זית, בזוקות מלח ואבקת שום כתוש,
קלויות ב 220 מעלות בתנור עד שכל הנוזלים נעלמים ויש השחמה של חלק מהעגבניות.

1 תבנית תנור כנ"ל עם חצאי פלפלים אדומים נקיים, קעור כלפי מעלה,
משוחים בשמן זית ובזוקים מלח, קלויים כנ"ל, כ 30 דקות ואז להפוך לעוד 10.
(להוציא, להכניס לסיר, לסגור במכסה ולאחר 10 דקות לקלף את מה שאפשר בקלות.
אפשר להשאיר קליפות שרופות/שחורות שנדבקו. לחתוך לגודל של עגבניות השרי המוכנות).

1 תבנית כנ"ל של חצאי או רבעי פרוסות חצילים עבות קלויות בתנור וחתוכות גס, או, לחילופין,
3-4 חצילים קלויים בתנור בשלמותם.
אם קולים בשלמות, להוציא את בשר החציל בכף ולחתוך בסכין כמה חיתוכים שתי וערב.
אין צורך לרסק (אנחנו אהבנו יותר את האופציה הזו, שהיא סוג של וריאציה על סלט חצילים קלוי).

לערבב הכל יחד ולהוסיף חב' פטרוזיליה קצוצה במג'ימיקס ומעט שמן זית.
לטעום ולבדוק אם להוסיף, לטעמכם, מלח או מעט לימון או מעט חומץ או גם וגם.

לחובבי השום, ניתן לקלות בתנור ראשים שלמים כ-20 דקות ולסחוט את תכולתם
אל הסלט, ואז לוותר על אבקת השום של העגבניות, או להניח חצי כפית שום כתוש
מוכן על כל חצי עגבניה לפני האפיה.
 
נערך לאחרונה ב:

אמרלדה

Active member
הלוואי שמישהו היה מכין לי דבר כזה😩
מיכל, את מבשלת הרבה יותר מזה. מה קרה לך? קחי בחשבון שהכמויות הן ליום העצמאות - אמנם הכל מצטמק, אבל אם את רוצה להכין רק לך, את לא חייבת כמויות כאלה. תכניסי תבנית תנור עם כל הירקות יחד ומידי פעם תוציאי, תהפכי, תחזירי. זה לא כזה סיפור. פה זה כמויות לחבורה...
 

אמרלדה

Active member
וואו איזה סלט מושקע יאמי
לא מושקע. בחיי. למי שרגיל להכין אנטיפסטי בתנור זה קלי קלות. זה בדיוק אותו עיקרון. ואפשר לחתוך את החצילים גם לקוביות אם רוצים ואז לקלות אותם. כל מה שנשאר זה לערבב ולתבל קצת... אבל זה כן יאמי. זה נכון.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
וואו!!!!! נקרא מפנק וטעים!!!! אולי בחופש הגדול, כשארגיש שיש לי זמן לפנק. תודה!
 

אמרלדה

Active member
מגיע, אבל לא מספיקה להשקיע באוכל באמצע השבוע. קוצצת ירקות טריים ומוסיפה קינואה/שאריות אנטיפסטי. צריכה להרגיש שיש לי הרבה שעות רגועות כדי להרגיש שיכולה להשקיע.
צודקת. גם אני צריכה הרבה שעות רגועות כדי להשקיע.
 
למעלה