טוב אז קצת רקע. הקטן שלי התחנן שאלמד להכין את הסלט הזה ולקח לי זמן. בזמנו גם יעלה הביאה מתכון שלא הצלחתי להביא את עצמי להכין. יש קצת מרכיבים לא שיגרתיים , אבל נראה לי שהיום אפילו בסופר ישראלי יהיה ניתן להשיג או בחנות מזרח מערב וכד'. הסלט הזה הוא סיפור הצלחה. הוא נהדר לארוח כי הוא יפה טעים מאד וקל להכנה.
מכינים 2 כוסות אורז לסושי (אני משתמשת באורז עגול פושטי).. אם רוצים להגיש בשבת, מכסים בניילון נצמד ולמקרר.
מתבלים את האורז ב5 כפות חומץ אורז , כף סוכר וכפית מלח.
מעל האורז אני שמה רצועות סלמון מעושן, מלפפונים קצוצים, אבוקדו חתוך, מנגו קצוץ, קאני (שזה תחליף כשר לפרי ים). לא חייבים הכל.
מעל לפזר בצל מיובש או שומשום
ומזליפים ספייסי מיו ורוטב לסושי. אפשר פשוט רוטב סויה