סלט סושי המלצה לארוחה טעימה לימים חמים

michalgad

Active member
טוב אז קצת רקע. הקטן שלי התחנן שאלמד להכין את הסלט הזה ולקח לי זמן. בזמנו גם יעלה הביאה מתכון שלא הצלחתי להביא את עצמי להכין. יש קצת מרכיבים לא שיגרתיים , אבל נראה לי שהיום אפילו בסופר ישראלי יהיה ניתן להשיג או בחנות מזרח מערב וכד'. הסלט הזה הוא סיפור הצלחה. הוא נהדר לארוח כי הוא יפה טעים מאד וקל להכנה.
מכינים 2 כוסות אורז לסושי (אני משתמשת באורז עגול פושטי).. אם רוצים להגיש בשבת, מכסים בניילון נצמד ולמקרר.
מתבלים את האורז ב5 כפות חומץ אורז , כף סוכר וכפית מלח.
מעל האורז אני שמה רצועות סלמון מעושן, מלפפונים קצוצים, אבוקדו חתוך, מנגו קצוץ, קאני (שזה תחליף כשר לפרי ים). לא חייבים הכל.
מעל לפזר בצל מיובש או שומשום
ומזליפים ספייסי מיו ורוטב לסושי. אפשר פשוט רוטב סויה

חנהפ

Active member
טוב אז קצת רקע. הקטן שלי התחנן שאלמד להכין את הסלט הזה ולקח לי זמן. בזמנו גם יעלה הביאה מתכון שלא הצלחתי להביא את עצמי להכין. יש קצת מרכיבים לא שיגרתיים , אבל נראה לי שהיום אפילו בסופר ישראלי יהיה ניתן להשיג או בחנות מזרח מערב וכד'. הסלט הזה הוא סיפור הצלחה. הוא נהדר לארוח כי הוא יפה טעים מאד וקל להכנה.
מכינים 2 כוסות אורז לסושי (אני משתמשת באורז עגול פושטי).. אם רוצים להגיש בשבת, מכסים בניילון נצמד ולמקרר.
מתבלים את האורז ב5 כפות חומץ אורז , כף סוכר וכפית מלח.
מעל האורז אני שמה רצועות סלמון מעושן, מלפפונים קצוצים, אבוקדו חתוך, מנגו קצוץ, קאני (שזה תחליף כשר לפרי ים). לא חייבים הכל.
מעל לפזר בצל מיובש או שומשום
ומזליפים ספייסי מיו ורוטב לסושי. אפשר פשוט רוטב סויה
קצת מזכיר את הפוקי שלנו FullSizeRender.jpg

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נראה יפה! (גם הפוקי של חנהפ).
אבל עדיין לא מסוגלת לאכול סלט בטעם של סושי, כי לא אוהבת סושי.
אראה לאוכלי הסושי אצלי-אולי יעניין אותם.
תודה!

למעלה