סלט סלרי ,חמוציות ובונטים סופר מפתיע

אפרת10512

Well-known member
  • סלרי עלים גדול, שלם גבעולים ועלים
  • כוס וחצי חמוציות מיובשות מסוכרות
  • כוס בוטנים קלויים
  • 3 כפות רוטב סויה תבלון
  • 3 כפות רוטב טריאקי
  • 2 כפות שמן

  • 1
    מתחילים להכין סלט סלרי חמוציות ובוטנים – שוטפים את גבעולי הסלרי היטב, מפרידים מהעלים ופורסים לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה ומעבירים לקערה. (אם אין מנדולינה פורסים דק בעזרת סכין חדה) קוצצים דק את עלי הסלרי ומוסיפים לקערה.
  • 2
    מקלפים את הקליפות מהבוטנים (או שקונים קלויים ללא קליפות), חוצים אותם ל – 2 ומוסיפים לקערה. מוסיפים כוס וחצי חמוציות ומערבבים. מוסיפים 3 כפות רוטב טריאקי, 3 כפות רוטב סויה, 2 כפות שמן ומערבבים. משרים ברוטב 10 דקות לפחות, לספיגת הטעמים ומגישים.
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
  • סלרי עלים גדול, שלם גבעולים ועלים
  • כוס וחצי חמוציות מיובשות מסוכרות
  • כוס בוטנים קלויים
  • 3 כפות רוטב סויה תבלון
  • 3 כפות רוטב טריאקי
  • 2 כפות שמן

  • 1
    מתחילים להכין סלט סלרי חמוציות ובוטנים – שוטפים את גבעולי הסלרי היטב, מפרידים מהעלים ופורסים לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה ומעבירים לקערה. (אם אין מנדולינה פורסים דק בעזרת סכין חדה) קוצצים דק את עלי הסלרי ומוסיפים לקערה.
  • 2
    מקלפים את הקליפות מהבוטנים (או שקונים קלויים ללא קליפות), חוצים אותם ל – 2 ומוסיפים לקערה. מוסיפים כוס וחצי חמוציות ומערבבים. מוסיפים 3 כפות רוטב טריאקי, 3 כפות רוטב סויה, 2 כפות שמן ומערבבים. משרים ברוטב 10 דקות לפחות, לספיגת הטעמים ומגישים.
תמיד מוכנה לנסות להכין סלט חדש.
|תודה|
 

raya

Well-known member
  • סלרי עלים גדול, שלם גבעולים ועלים
  • כוס וחצי חמוציות מיובשות מסוכרות
  • כוס בוטנים קלויים
  • 3 כפות רוטב סויה תבלון
  • 3 כפות רוטב טריאקי
  • 2 כפות שמן

  • 1
    מתחילים להכין סלט סלרי חמוציות ובוטנים – שוטפים את גבעולי הסלרי היטב, מפרידים מהעלים ופורסים לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה ומעבירים לקערה. (אם אין מנדולינה פורסים דק בעזרת סכין חדה) קוצצים דק את עלי הסלרי ומוסיפים לקערה.
  • 2
    מקלפים את הקליפות מהבוטנים (או שקונים קלויים ללא קליפות), חוצים אותם ל – 2 ומוסיפים לקערה. מוסיפים כוס וחצי חמוציות ומערבבים. מוסיפים 3 כפות רוטב טריאקי, 3 כפות רוטב סויה, 2 כפות שמן ומערבבים. משרים ברוטב 10 דקות לפחות, לספיגת הטעמים ומגישים.
כאשר אני מכינה סלט מגבעולי הסלרי (שמן זית ומיץ לימון) אנימפרידה את הסיבים לאורך הגבעול. זה קצת מתסכל- כי אי אפשר להסיר את כולם, אבל לדעתי נעים יותר לאכול את הגבעול ולא ל"היתקע" גם עם הסיבים האלה.
מתכון מוצלח, אכין בקרוב.
לרוב אני מכינה רק את הגבעולים בלי העלים, הזדמנות להוסיף אותם.
תודה!
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
כאשר אני מכינה סלט מגבעולי הסלרי (שמן זית ומיץ לימון) אנימפרידה את הסיבים לאורך הגבעול. זה קצת מתסכל- כי אי אפשר להסיר את כולם, אבל לדעתי נעים יותר לאכול את הגבעול ולא ל"היתקע" גם עם הסיבים האלה.
מתכון מוצלח, אכין בקרוב.
לרוב אני מכינה רק את הגבעולים בלי העלים, הזדמנות להוסיף אותם.
תודה!
כמוך איני משתמשת בעלים, קונה מקלות סלרי ללא עלים.
 

משתפרת1

Well-known member
ניסיתם סלרי מוחמץ? הצורה היחידה בה בתי מוכנה לאכול סלרי.
כשמשיגים סלרי גבעולים צעיר (לא סיבי)- חותכים את הגבעולים למקלונים באורך אחיד, מסדרים בצנצנת זכוכית. מרתיחים תערובת מים וחומץ- 2 כוסות מים על כל כוס חומץ, עם מלח (בערך כף, לפי הטעם). את התערובת החמה יוצקים על הסלרי. מצננים ושומרים במקרר. אפשר להוסיף פלפל אנגלי ועלי דפנה, אצלי מעדיפים את החומץ בלי תוספות. אכיל אחרי מספר שעות.
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
ניסיתם סלרי מוחמץ? הצורה היחידה בה בתי מוכנה לאכול סלרי.
כשמשיגים סלרי גבעולים צעיר (לא סיבי)- חותכים את הגבעולים למקלונים באורך אחיד, מסדרים בצנצנת זכוכית. מרתיחים תערובת מים וחומץ- 2 כוסות מים על כל כוס חומץ, עם מלח (בערך כף, לפי הטעם). את התערובת החמה יוצקים על הסלרי. מצננים ושומרים במקרר. אפשר להוסיף פלפל אנגלי ועלי דפנה, אצלי מעדיפים את החומץ בלי תוספות. אכיל אחרי מספר שעות.

.מוסיפה לזה קולרבי, והחתנים שלי מרוצים מאד.
 

raya

Well-known member
ניסיתם סלרי מוחמץ? הצורה היחידה בה בתי מוכנה לאכול סלרי.
כשמשיגים סלרי גבעולים צעיר (לא סיבי)- חותכים את הגבעולים למקלונים באורך אחיד, מסדרים בצנצנת זכוכית. מרתיחים תערובת מים וחומץ- 2 כוסות מים על כל כוס חומץ, עם מלח (בערך כף, לפי הטעם). את התערובת החמה יוצקים על הסלרי. מצננים ושומרים במקרר. אפשר להוסיף פלפל אנגלי ועלי דפנה, אצלי מעדיפים את החומץ בלי תוספות. אכיל אחרי מספר שעות.
זה רעיון וגם זה רעיון (כמו שאמרו הגששים).
מאמצת אותו.
תודה!
 
למעלה