סלט שהוא ארוחת קיץ נהדרת

אמרלדה

Active member
סלט שהוא ארוחת קיץ נהדרת

אני יודעת שאיפה אני ואיפה אתן, בענייני בישול...
אבל אם יש משהו שאני אוהבת, זה סלטי קיץ מורכבים שהם ארוחות.
נהנית להמציא כל פעם מחדש, ועד הקיץ הבא אני שוכחת מזה, אז אכן, זה כל פעם חדש...
וזאת הסיבה שכל פעם שיוצא לי סלט מוצלח אני מעלה אותו כאן. לפחות זה...

אז הפעם: התחלנו לעשות כושר. שש בערב, מיד אחרי העבודה שלו, שלא יגיע הביתה בכלל, על הדרך.
חוזרים אחרי שמונה, שמונה-וחצי, רעבים.
אם לא יהיה משהו מוכן, נטרוף מה שיש. קרי: דברים לא בריאים.
אז אני קצת יותר מקפידה השבוע, שיהיו דברים בריאים שהם ארוחה כשאנחנו חוזרים.
וכיוון שאצלנו אין בצקים בתפריט השוטף וממעטים מאוד בפחמימות, אז זה מה יצא: טעים, ומקסים.

לקערה ענקית משפחתית:
1 עוף צלוי היטב, קצוץ לפיסות. אפשר בגריל, אפשר באפיה, אפשר לקנות עוף בגריל אבל להעביר אותו עוד קצת גריל,
כדי שיהיה צלוי היטב ולהעיף את כל השומן.
1 חבילה חסה - אני אוהבת את לבבות הקיסר, או חסה רומית, שנמכרות בקופסאות שקופות, או סתם חסה צעירה וטריה.
חתכתי בסכין (סליחה) כדי ליצור רצועות ממש דקות, וגם אותן חתכתי לשתיים.
3 מלפפונים חתוכים לסלט, די קטנים.
1 קופסה מלפפונים חמוצים במלח, חתוכים לעיגולים עדינים.
3 גבעולי בצל ירוק, כנ"ל

בזמן האחרון אנחנו חובבים חריף. קצצתי חצי פלפל חריף ירוק והוספתי. מודה שזה על הגבול. ובכל מקרה, כדאי לקצוץ
במג'ימיקס כדי להגיע לכמעט חמאה... אפשר שליש פלפל.

לא מעט שמן זית ולימון. בלי מלח. יש מספיק מלח בעוף ובמלפפונים החמוצים.

 

אמרלדה

Active member
טוב, שכחתי לכתוב: מרענן בטירוף

וטעים מאוד גם עכשיו. קרי: למחרת. נשמר במקרר בניילון.
 

michalgad1

New member
נשמע מעולה ונראה שיאומץ גם אצלינו. מנצלש"ת -הבת המתהולל

סיפרה שהכנת סלט עם אננס. תוכלי לפרט מה שמת ואיך תיבלת?
 

אמרלדה

Active member
עם אננס - לא. עם מנגו כן. אבל אפשר בהחלט להחליף

זה היה סלט בשכבות, על קערה שטוחה, וכל שכבה קטנה מהקודמת
כדי שיראו את כולן. האמת היא שלא זוכרת בדיוק מה שמתי בו, כי אני
מכינה אותו לעתים קרובות וכל פעם משהו אחר.
נדמה לי ככה:
למטה ירוקים - אפשר חסה, אפשר עלים
על זה שכבה של גזר מגורר
על זה שכבה של חלבוני ביצה קשה חתוכים לקוביות
על זה שכבה של צנוניות מגוררות או חתוכות דק מאוד עם מעט לימון (משנה צבע לוורוד
על זה מפוררים מעט חלמונים (הכנתי מ-4 חלבונים ו-1.5 חלמונים בלבד)
למעלה קוביות מנגו קטנות
אפשר להחליף באננס או בפרי אחר. אם את משתמשת באננס טרי, כדאי להכניס אותו
חתוך לקוביות לגריל התנור לכמה דקות ולהפוך.
רוטב: לכל הסלטים הירוקים שלי שמכילים פירות הרוטב אחיד: תפוז סחוט.
הלימון חזק מדי לפירות, בעיני.
&nbsp
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בלבלתי אתכן - התכוונתי לסלט עם סברס - מיכל, כתבתי אננס


ואז ערכתי.

אמרלדה, התכוונתי לזה שהבאת למפגש הקיץ בפ"ת אצל אמא של זהבה.
 

אמרלדה

Active member
סלט סברס והפתעות

2 חבילות מנגולד-סלק עלים- שטופות היטב ומיובשות במגבת. משתמשים בעלים הירוקים בלבד - קוצצים לרצועות דקות.
פרמזן מגורר, כ-200 גר' (אבל שתי גלילות פרומעז חתוכות יעשו את העבודה יותר טוב).
כתריסר סברסים קלופים וחתוכים לחצאי פרוסות
לערבב בעדינות. עד כאן אפשר להכין כשעתיים מראש ולאפסן במקרר.
בהגשה, אחד משניים - שמתי את שתיהן אבל היה עמוס מדי:
חבילה אוכמניות טריות, לפזר למעלה
או
2 חבילות סלמון מעושן חתוך לרצועות מגולגלות סביב עצמן כמו שבלול - לפזר לקישוט
(סברס - פירות הקיץ, בכלל - הולכים נפלא עם סלמון מעושן.)
הרוטב המסובך מכולם: מיץ מתפוז אחד. להשקות סביב סביב.
&nbsp
 

michalgad1

New member
אני אוכלת יוגורט מעורבב עם סברס ומריירת על הסלט שלך

נשמע סופר טעים
 

אמרלדה

Active member
כן, אבל אנחנו מחפשים חלבון וירקות

הוא מקבל את מנות הקטניות שלו במרקי החורף הטעימים שהוא עושה לעצמו גם בקיץ.
ואני לא אוכלת כמעט קטניות.
 

mmw2008

New member
נראה טעים ובהחלט מאוד מרענן!

אני מאוד אוהבת סלטים בשילוב של עוף, מצד אחד אוכלים די בריא ומצד שני לא חוסכים בכלל בטעם.
תודה!
 

mmw2008

New member
אני הכנתי מתכון של בני סיידא שיצא

ממש טוב, רק צריכה למצוא את המתכון ואממ השאלה אם מותר לעלות מתכון מספר בישול? בגלל הפרת זכויות יוצרים.
 

אמרלדה

Active member
שבוע טוב. ברגע שאת נותנת קרדיט אין בעיה

למעט במקרה של בלוג שהכותבת שלו ביקשה במפורש שלא לפרסם כאן. אז לא מפורסם.
\
תודה.
 
למעלה