סליחה אבל...

Reznik

New member
סליחה אבל...

שלום אני חדש פה אז אולי מישהן כבר התחיל שרשור לגבי הנושא הזה אבל אני חייב לפרוק את זה. לפני שבועיים השגתי את "מחזור שער המוות" את כל השבעה קראתי הראשון : נהנתי השני שלישי והלאה היו מצוינים ואז הגיע הדכאון!!! השביעי? מה המטרה להשאיר אותך במתח? להשאיר מקום למחזור שער המוות 2? מה? מה הרעיון נכון שהרעיון עצמו של להשאיר אותנו באי הידיעה מה באמת קרא בסופו של דבר (ואני לא ארשום פה מה קרה בשביל למנוע הרס הספרים למי שלא קרא) אני לא מבין מה הספורות רצו?? מישהו מוכן להסביר לי!!! זה משגע קראתי את כל השבע רצוף ואני מדוכא רציתי סוף יותר טוב! מצטער עם פגעתי במישהו פה אבל היתי חייב לפרוק אוול זה ממני באמת זה דיכא אותי למה?? אבל אני לא אפסיק לקרוא ספרים בסגנון (אני לא אשבר) ולמרות כל מה שרשום פה אני ממליץ בחום לקרוא את הספרים הללו מכיוון שהם סוחפים ומענינים ויש ניסיון משעשע להסביר את סוגי הקסם אבל בסופו של דבר מישהו יודע איפה הסניף הקרוב לבאר שבע של גילדת הרוצחים??? אני חושב שיהיה מתאים להוסיף לשם שלי את הכינוי זרוע?? לא? שלכם REZNIKH ARM או שכדאי יותר REZNIKH HAND? אבל בינתים שלכם ואני שוב מצטער אם פגעתי במישהו REZNIKH

BoR|S

New member
אנסה לענות...

דבר ראשון אני לא מסכים איתך בנושא של הסוף... לדעתי הסוף הוא טוב מאוד ופשוט גאוני! דבר שני, זה לא סתם עוד סיפור פשוט, זהו סיפור עם עלילה מסובכת, וכפי שאתה יכול לקרוא מאחורה של הספר, ארבע הספרים הראשונים מדברים על 4 עולמות שונים ועל קבוצה קבועה של גיבורים שחוקרת כל אחד מהעולמות ואילו בשלושת האחרונים הם מגלים עולמות חדשים ופה-שם... בקיצור אני מניח שאתה מבין על מה אני מדבר... לדעתי לא ניתן היה לספר עלילה כזאת במספר קטן של ספרים. הסופרות לדעתי רצו לתת את הסיפור בצורה שתהיה מובנת עד הפרטים הקטנים, שלא ישארו פינות חשוכות, שיבינו עד הסוף את העלילה של הסדרה האדירה הזאת! בריא על כולכם! (הבוריס עם הקו)

Reznik

New member
אתה לא הבנת

אני לא טענתי שהספרים הם לא טובים הם מצוינים סוחפים והכול אבל לפי דעתי הסוף היה יכול להיות קצת שונה בנוגע לסיפור תאמין לי הבנתי את הרעיון שכל ספר זה עולם ובחירה הגיונית של המספר 7 בספרים (על פי 7 העולמות) ובנוגע למטרות של הסופרות הם השאירו הרבה דברים לא ברורים לדוגמה.... מה קורה עם המנצ´ים שבשאר העולמות נכון הם סיפרו ברפרוף (אלפרד סיפר בסוף) אבל לפי דעתי (אני לא בדיוק סופר אבל חוטא בכתיבה) הן יכלו לעשות סוף קצת יותר מעניין למשל פרק נוסף לגבי כל עולם? מה לא ענין אותך מה קורה בפריאן אבל ביותר פרוט? שוב זו רק דעתי שלי (כולם רשאים להסכים או לא להסכים) REZNIKH

BoR|S

New member
תגובה...

למה הסוף צריך להיות שונה? סוף סוף יושם את מה שאלפרד (קורן אם אני לא טועה בשפת הסארטן) עלה עליו במהלך העלילה, שהם לא היו אמורים למשול במנ´צים... למעשה זה שכולם מלבד המנצ´ים ננעלו במבוך לתמיד הינו סוף נכון לסיפור שכן עכשיו שהעולמות פועלים המנצ´ים יכולים לחיות לבד בלי שום השגחה (שגם ככה לא הייתה קיימת כבר שנים רבות עקב זאת שהסארטן אינם אלים כפי שהם החלו לחשוב את עצמם ושכחו שבעצם הם אינם בני אלמוות) ולהחליט החלטות לעצמם ולא להיות מושפעים. אבל כפי הנראה, לא מסופר על המנצ´ים בהרחבה (נוסף למה שאלפרד סיפר) כיוון שהם למעשה אינם הגיבורים העיקריים של הסיפור, הם אינם חשובים לעלילה כמו נגיד אלפרד, כמו אדון הפיטרין (סלחו לי אם יש לי טעויות בשמות, אני קראתי את הספרים פעם אחרונה לפני שנה וקצת), כמו האפלו, כמו הוגו היד (נו טוב, הוא מנצ´ אבל מנצ´ מיוחד, במיוחד אחרי שאלפרד מקים אותו לתחייה)... אם להגיד את האמת, פריאן הוא אחד העולמות הפחות מעניינים אותי (למרות שיש הרבה במה להתעניין בו, אין הוא מעניין כמו העולם הראשון (שכרגיל שכחתי את שמו)). בריא על כולכם! (הבוריס עם הקו)

הלדין

New member
גם אני מסכים שזה סוף טוב.

צריך לזכור שלא רק הם נותרו במבוך אלא גם התגלמויות הרשע ולמנצ´ים יש מספיק בעיות בלי שמישהו ינסה לגרום במודע לבעיות. העולמות הם:אריאנוס, פריאן, אבראך וצ´לסטרה. וטרייסי היקמן הוא גבר, לא אישה. בכל מקרה, כתוב שם שהמנצ´ים מנסים לפתח יכולת מסע לחלל למרות שעם ארבעה עולמות זה לא נשמע משתלם במיוחד. יש להניח שבבוא הזמן, איזו חללית מנצ´ית תנחת בנקסוס. הסארטן והפיטרינים אינם בני אלמוות אבל הם חיים זמן רב עד שבשביל מנץ´ הם יהיו בני אלמוות. בספרים לא צוינה מהי תוחלת החיים שלהם. ולפחות יש לפיטרינים ולסארטן משהו לעשות; אריאנוס מצוי בשלום, פריאן כמעט שומם מאדם, אבראך במצב דומה, צ´לסטרה מקרה מיוחד והסארטן בלי ספק השאירו מישהו להשגיח על ירח הים(אתם חושבים שיציבות כזאת טבעית?).

BoR|S

New member
הממממממ.....

כמה נשארו בפריאן? 4 יצורים חיים? 5? או הגמד באמת ראה אנשים אמיתיים במבוך? בקיצור לפי דברי אלפרד, ידוע לנו שהאלף הצעיר שוקד על מה שאביו היה עובד עליו, על טילים... במקרה כזה, מסע בין עולמות יחל רק מפריאן... בקשר לאריאנוס, אני לא חושב שהשלום שמה ימשך לנצח, האחווה לא תוכל להתמודד עם זה שלא יהיו לה הזמנות, אני מעריך שהם יסכסכו שוב פעם בין האלפים לבני האדם. ולו רק כדי שתהיה להם פרנסה. אבראך: נשארו שם עוד אנשים חיים (סליחה, סארטן חיים)? או שיש שם רק לאזארים... אהה רגע באמת נראה לי שנשארו כ 30 אנשים חיים שמסתתרים היכנשהו (פעם אחרונה שהיה איזכור להם זה כאשר אם אני לא טועה האפלו (או שזה היה אלפרד, לא זוכר כבר) ראו תנועה חשודה באזור השדות וחשבו לעצמם שיש עדיין מישהו בין החיים בעולם הזה). כמו כן יש עוד בעיה עם העולם הזה, העמודים שהיו אמורים לספק חום לכוכב חלקם נפלו וחלקם בשלבי התפוררות... כיוון שכל העולמות אמורים להיות תלויים אחד בשני, בקרוב מאוד התלות תישבר שוב פעם... בקשר לצ´לסטרה: אני חושב שהיציבות של ירח הים נכון לעכשיו נובעת לא מסארטן שנשארו מאחור להשגיח (לא סביר, סאמה שלח למבוך כעונש את מתנגדיו ואת תומכיו לקח איתו ביחד למבוך) אלא מהפעילות של המכונה באריאנוס... שוב פעם, ברגע שהאיזון יופר, היציבות של ירח הים תישבר... היציבות תופר כנראה בעקבות מצבו העגום של עולם האבן... נראה שהעולם היחיד שתמיד ישאר גן עדן, יהיה הנקסוס... וגם הוא לא ממש גן עדן אחרי מה שנחשים עוללו לו... בריא על כולכם! (הבוריס עם הקו)

Reznik

New member
בקשר ל..

בפריאן נישארו 4 אנשים חיים אם אתה לא מחשיב את הטיטאנים (אם לא אנשים אבל ....) והאנשים ששחור הזקן ראה הם אנשיםרק שנמצאים בעיר אחרת שנמצאת על פריאן. בארינוס לא נראה לי שהאחווה תצתרך לסכסך הרי שוב גם הסארטן וגם הפיטרינים תמיד דיברו על זה שהמנצ´ים צריכים השגחה כי הפ תמיד שוחרי ריב אז האחווה לא תצטרך לעשות הרבה הרי בשלב מסוים זה יבוא. באברבאך - אין יותר אנשים חיים מכיוון ש ראמו (הבן של סאמה) לקח את כולם כולל את הסארטן שנשארו בחיים בהנהגהשל באלתאזר למבוך ושם הסארטן מאבאברך התחילו לנסות להנהיג את השלום במבוך הרעיון שאמרתי הוא לפי דעתי עדיין היה צריך להיות סיום נוסף הסוף עצמו לא צריך להשתנות רק צריך להוסיף עידכון בנוגע למנצים שחיים בעולמות האחרים מכיון שהרי בלי המנצים לא היה כלום כי בכל עולם (ספר) היו את המאנצים שסבבו סביב הסיפור (כמו הגמד לימבק מנועלן או אלתיאה האלפית) אז לפי דעתי פשוט היו צריכים להזכיר ולהוסיף קצת פרטים אבל לא נורא גם כך הספרים טובים ומענינים ושווה לקרוא אותם אני בכל זאת (למרות שלא אהבתי במיוחד את הסוף) אני נותן לו וזאת בעיקר הנספחים המצורפים שנותנים נפח נהדר לסיפור
מתוך 3 שלכם REZNIKH

BoR|S

New member
הממממ...

השוואה בין: בפריאן נישארו 4 אנשים חיים ל: ששחור הזקן ראה הם אנשיםרק שנמצאים בעיר אחרת שנמצאת על פריאן... אז כנראה שיש יותר מ 4 אנשים בפריאן אחרי הכל... בקשר לטיטאנים... אני מנחש שהם למעשה רובוטים שקיבלו בעבר תוכנית מסויימת אבל כיוון שלא היו מושתלים בהם 3 חוקי הרובוטים של אסימוב התוכנית שבהם הייתה בעלת ניגודים כה רבים שבסופו של דבר הם הפסיקו להיות משגיחים והפכו לרוצחים... ביינתיים הם משרתים את האחוזות אבל שוב, מה יקרה אם האיזון העדין ישבר פתאום? לימבק מנעולן יכול להחליט פתאום שאם הוא שולת על הארץ התחתונה הוא יכול לשלות גם על שאר הגזעים באריאנוס ע"י הפסקת פעילות המכונה (ואני חושב ששנים רבות של שירות המכונה, גרמו לגמדים להתמצא בה עד מאוד)... כמו כן אני גם בא עם גישה נוספת למה לא מסבירים יותר על המנצ´ים בסוף... כדי לנו לקוראים יהיה על מה לחשוב אחרי שסיימנו לקרוא, כדי שנוכל להשתמש בדמיון שלנו (לכן אני נגד לעשות סרטים שמבוססים על ספרי פנטזיה, זה שולל את האלמנט שלדעתי הכי חשוב בספרים אלה, אלמנט הדמיון)... בריא על כולכם! (הבוריס עם הקו)

elad2040

New member
בעיה רצינית...

איך יחל מסע בין העולמות מפריאן אם שער המוות סגור? אני אישית מסכים שהסוף לא מספק. לא בגלל שהוא לא "טוב", אלא בגלל שהוא נראה כאילו הוא הורכב בחופזה ובלי מספיק מחשבה, ראו דוגמא.

BoR|S

New member
אני חשוב שמצאתי פתרון לבעיה...

יש יותר מדרך אחת לנוע בין עולמות... דרך אחת היא דרך שער המוות שאגב גם אם הוא סגור אפשר לעברו דרכו (ההרגשה בעת המעבר דומה להרגשה שנוצרת בעת נטילת סמי הזיות, עד שנרדמים... (כשהאפלו עבר לבדו בשער המוות) ועוד יותר קשה אם לא מצליחים להירדם... (כשהאפלו היה ביחד עם אלפרד בספינה)) כאשר שער המוות פתוח (מה שסאמה עשה בצ´לסטרה) אפשר לעבור דרכו בקלות רבה ואפילו עם קצת מזל להגיע לכדה"א הישן (מה שאם אני לא טועה אלפרד ראה במזן המעבר - כוכב ירוק וכחול)... דרך נוספת היא הדרך של מסע לחלל... זתומרת להמריא נגיד מפריאן ולנחות באריאנוס לדוגמא... בסוף הסיפור אנחנו מגלים שבפריאן, ממשיך אלף (עלף או איך שלא תרגמו את זה לעברית) צעיר את הניסויים של אביו, ניסויים בטילים (אגב מה שמלמד אותנו שפיזיקה, כימיה ומתמטיקה באותה תקופה כנראה לא היו ברמה האלכימאית של ימי הבייניים אלא היו יותר מפותחים שכן אין אנו שומעים שמעורב בעשיית הטילים האלה קסם... למרות שיכול להיות, הרי קסמם של האלפים הוא מכני (אם זכרוני אינו מטעה אותי)... אני חושב שהסוף תוכנן להיות כזה על מנת להשאיר אותנו לבד עם הדמיון שלנו של מה יקרה עכשיו... הוא תוכנן לגרום לנו לחשוב, להיזכר באירועים שכבר קראנו עליהם ועל סמך אותם אירועים להגיע למסקנות הפרטיות שלנו מה הולך להיות אחרי זה... אחרי סוף הספר... למעשה ככה כל אחד מאיתנו יכול להמציא סוף שונה לסיפור והוא יהיה נכון כי הרי בסיפור עצמו אין סוף מסויים קבוע. בריא על כולכם! (הבוריס עם הקו)

elad2040

New member
בעיה רצינית...

איך יחל מסע בין העולמות מפריאן אם שער המוות סגור? אני אישית מסכים שהסוף לא מספק. לא בגלל שהוא לא "טוב", אלא בגלל שהוא נראה כאילו הוא הורכב בחופזה ובלי מספיק מחשבה, ראו דוגמא.

שער המוות "סגור",

אבל עובד יותר לאט. כשהוא סגור אין תוכנית יציאה וכניסה מתוכננת, ולכן שער המוות "סגור" כל עוד אין אליו כניסה מאסיבית...
נעץ

BoR|S

New member
וכמו כן...

כדי שהאפלו יעבור דרך שער המוות בספינתו, אדון הפיטרין היה צריך לקרוא המון ספרים שהסארטן השאירו בנקסוס ולצייר מבנה מסובך של רונות על הספינה של האפלו... בריא על כולכם! (הבוריס עם הקו)

למעלה